Kako musterije opisuju kvarove - BISERI

Forum za neobavezne teme.
stojkePN
___
___

Re: Kako musterije opisuju kvarove - BISERI

Post napisao stojkePN » 26 svi 2009, 22:26

Cuveni Zoran Radmilovic....

Vidis prijatelju sta skola ucini od coveka... a mogao je lepo da bude majstor kad to voli... nego to nije fino :tooo: lolzi
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Sapun
_
_
Warranty service: GORENJE
Contact person: Petar Sapun
Phone number: 023 314 073
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Sapun » 28 svi 2009, 22:23

Donijela stranka daljinski - naizgled nov i kaže ,jučer pao i sad ne radi. Ja mu kažem da dođe za sat vremena. Evo slike kako je daljinski izgledao nakon pada ! !
DALJINSKI GORENJE PAO NE RADI.JPG
DALJINSKI GORENJE- PAO NE RADI
SKINUT POKLOPAC !.JPG
SKINUT POKLOPAC
Uvjek je jeftinije posao obaviti prvi put.

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan
Specialty: whitegoods

Post napisao IvanBG » 29 svi 2009, 00:37

Šta ćeš, vole ljudi da sakriju istinu, kao deca kad razbiju saksiju u školi. lolzi
Bio mi čovek prošle nedelje, opisuje problem sa elektronikom veš mašine, i ja ga pitam jel' mašina otvarana, on "ma ne ne, nije..." Posle par minuta, nudi ti se on da donese elektoniku, kao da ubrza stvar, ja mu naravno kažem da ne dira bolje ništa, meni je lakše da izvršim pregled kad je elektronika na svom mestu. Na to će on: "e, al' skinuta je elektronika već" :shock: :shock: :shock:
Pošto sam ovih dana u inače u nekoj gužvi, tu ga kulturno otkačim i pošaljem u garantni servis... a možda sam trebao da ga zamolim da i mene nauči kako se to skida elektronika bez otvaranja mašine! :mrgreen: Sigurno bi mi dobro došla ta veština... lolzi

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 29 svi 2009, 08:31

evo od juce jedan biser

Ceo dan sam se patio sa yugom (nije hteo da pali) i Kad je dosao buraz s posla tamo vamo i napravimo mi auto negde oko 17h.
Do tada me je zvalo njih 4 oro i bla bla svi bi hteli da ja dodjem i to ODMA ili traze drugog majstora. ja ime rekoh mogu sutra jer mi auto nije ispravan i tu oni kazu zavecemo ponovo ako se ne snadjemo. Dobro. i posle 17h ne zove niko novi sve do 21:15h navece zove neki lik i kaze:

On: Halo. majstore imam neki beko Tv , radio je dugo vremena tako da je prekidao povremeno sliku, pa bi dolazila posle nekog vremena i sad pre neki dan mi crkne skroz i nece da upali. Da li mozes da dodjes sad da vidis da li vredi da ga popravljam ?

JA: ne mogu sad (podsecam 21:15h) mogu sutra pre podne

ON: jooooj , pa ja sutra pre podne radim u Novom Sadu pa sam mislio da mi to sad pogledas pa ako ne vredi da ga radim da sutra odma kupim drugi u Novom Sadu (kao da u Backoj Palanci nema 15 prodavnica ??? )

JA: ne , ne mogu sad odmah da vam dodjem, jedino sutra

ON: Nista onda , dovidjenja

JA : dovodjenja

sta reci ?????
klasican Balkanski sindrom idiotskog razmisljanja
Na zalost taj sindrom je toliko puno rasprostranjen kod mene u gradu da je i to jedan od razloga sto ima sve manje posla :?
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic

Post napisao Majstor Duja » 29 svi 2009, 11:36

Six, kazes nemas posla...covek te zove u 21.15h - da sam ja na tvom mestu, rekao bih izlazak je 1000dinsa, tarifa 1000 na sat pa ako mu odgovara - otisao bih...
Ovako on nezadovoljan a i ti...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

skyline-GTR
gx
gx
Contact person: Ibrahim

Post napisao skyline-GTR » 29 svi 2009, 12:04

tu si pogrijesio,@Duja je u pravu trebao si mu ispostavit cifru prije dolaska

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

chellawy
gx
gx

Post napisao chellawy » 29 svi 2009, 13:34

mislim da grdno gresite vas dvojica , a evo zasto :

takav mentalitet te doticne stranke bi rezultirao sledecom situacijom=
Da sam rekao da cu doci:
Dolazim otvaram TV , prasnjav, usisavam ga, zaprasim se do lakata, svetlo neko sijalica od 25W jedva da mozes da vidis nogu a ne lemne tacke. i onda pregledam i vidim da je vrisnula mreza i kazem 2500 popravka i moram da ga nosim u servis jer boze otkuda ja znam koja je sasija pa da nosim ceo servis sa sobom u yugu. i onda bi on rekao ako moze veceras jer ja hocu da TV gledam odma ...bla bla.... ja bi rekao ne mogu ,, i tu bi on opet rekao necu ni popravljati.

Dobro onda bi ja rekao izlazak 300 dinara a on bi me verovatno isterao iz kuce i bio bih sretan da mi kicmu ne polomi sa bezbol palicom :oklagija :oklagija

jednostavno kada te neko takav nazove i od prve reci ti vidis da on ustvari i nece da popravlja TV osim ako ja ne mogu telepatski na daljinu da mu ga popravim za 5 minuta i to za DZabe !!!!!!

necu uopste da se razmisljam o takvim likovima :uca:
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 29 svi 2009, 13:57

I ja se slazem sa chellawy,
Nema tu para a ponoc vec je blizu,tu je sve neizvesno,samo stranka misli ako te je ubedila da dodjes sve je resila,a komplikacije i "marfija" ne priznaje, jos moze da kaze posle svega pa sto si onda dolazio... :oklagija dzabe :!:
Ja na teren u takvim slucajevima idem ali vec znam sta je i nosim, resim i tek onda kukam, pa zar nije ovo moglo da se razvuce na dva dana pa da ne placate skupo "expres" :mrgreen: Sada odoh da spavam da sutra odmoran zadovoljim kvalitetom one sto su zakazani, i cekaju.Svi mi imamo neki stil.
Only thinking... :roll: Paz' te priču...poezija. :deda:

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 29 svi 2009, 14:10

e upravo zbog toga ja ne izlazim nikako na teren..ako ti volja, donesi ga u servis, ako ne, cao...mojim kolegama se desavalo da odu, ustanove kvar, nabave deo, poprave ga, i na kraju gazda im kaze, nemam sad para, platicu kad imam..naravno, u vecini slucajeva to znaci nikad..e, u servisu je obrnuta situacija, JA kazem sta, kako, koliko i kad, ne on..jer, kako si ono rekao, ne znam ni sta mu je ni koja je sasija..da se vozikam tamo-vamo tri puta po delove i sve sta mi treba? izgubim skoro pola radnog dana i samo nervoze.....
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

chellawy
gx
gx

Post napisao chellawy » 29 svi 2009, 15:14

slazem se rubine stobom
i ja bih tako radio da mogu da biram
ali nemogu jer i ovako imam malo posla
a kada bih tako radio da ne idem na teren , mogao bih opusteno da se prestanem baviti ovim poslom jer tada definitvno ne bi imao para ni za ladne vode.

e sad da imam negde sigurnu platu od cirka 30.000 dinsa (~300E)
pa onda bi se i ja pravio "grbav" pa neka donesu
ovako samo ponekad kao u ovom slucaju se napravim grbav i neka ide da kupi drugi !!!
da je zvao ko normalan covek u toku dana od 8-19h pa hajde jos boze pomozi da se natezem sa njim ali ovako u 21:15 ??
no way hose..

evo zna zoki kada smo par puta bili subotom posle 21 u kafani , sto u petrovcu sto u palanci da mi tada zvoni telefon i traze da dodjem !!!! ma da .......

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 29 svi 2009, 15:19

Neznam da li sam ovde pisao o tome ali naprimer komsija (4-5kuce od mene) i dan danas ili se nejavi ili se javi drveno a pre toga bilo sve ok.Kaze imam jedan tv dodji da vidis ima crtu po sredini ekrana.Kazem mu nema sta da gledam donesi kod mene ili cu da ti pomognem da preneses sredicemo ga za dan malo na probu i vracam ti tv.On zapeo dodji pa dodji to je neka sitnica samo da pogledas ponesi alat... i ajde sad ja lepo kazem da znam sta je nema sta da gledam i nemogu to na licu mesta moram da ga prebacim u radionicu... on se cimnu nadrvi se dobro okrenu se i ode :roll: I evo vec skoro 2 godine sve se javlja preko djavola :shock: :?

Bio jedan pre mesec dana iz komsiluka i takodje se naljutio jer nisam hteo da odem do njega.Kaze dodji da mi popravis jer kad upalim ima bele linije tek posle pola sata dodje slika.kazem donesi ga i popravicu ti nemogu da dolazim i da vucem alat sa sobom a i treba delove da prenosim valjda je lakse jedan tv da prebacis u radionicu kod mene nego ja da selim alat i delove kod tebe i na kraju da konstantujem da moram ipak da ga selim u radionicu pa da napravimo veci posao.Njegov odgovor je bio "E da ga jeb*m koji alat i delovi ti treba da nosis tebi treba samo letkon i sravciger"
Mozda je bilo nekad na lampasa ili na jednu vrstu televizora Ei ali sada nije ima toliko marki otkud ja znam sta treba da nosim kod tebe.... Rece preko Q dobro okrenu se i ode :shock: :?

I posle ja znam sta sleduje... "eno ga onaj umislio da je neki majstor pa nece da dodje...." Zanimljiv balkanski mentalitet...
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Kontakt:

Post napisao nec » 29 svi 2009, 15:36

Ma slazem se s Chellawy 1000%.(ako se majstor sam ne ceni, musterije ga nikako nece ceniti vishe). Evo i meni ove godine na sam dan Veligdan u 22.00h zvoni covek i kaze dodji upravo se pokvario TV. Kazem mu ja pa dorbo to moze i drugi dan, pa nije srce i da umres (mozes i ove veceri bez TV-a), a on navalio pa oce odma. Na to mu smireno odgovorim dobro docicu ali ne odma nego ove veceri vegde oko 02.00 :shock: (kazem javicu ti se telefonom kad krenem) on me najverojatno shvatio u salu, a ja mu tacno u 02.00 zvonim telefonom, (kad on iskluci, zvonim mu opet i javi se i kazem mu ja dolazim da ti popravim TV) :lala: spustio slusalicu i nije me vishe zvao :pivopije: . E sad neko ce reci otiso kod drugog (pa neka i ode netrebaju nam takvi NAMCORI) rekao sam jedanput bolje 100 dobrih misterija nego 1000 nikakvih :fanzo:
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 29 svi 2009, 15:51

"E da ga jeb*m koji alat i delovi ti treba da nosis tebi treba samo letkon i sravciger"
lolzi lolzi
Svi imamo slične probleme.Ili kaže, samo je osigurač u pitanju! Onda evo ti osigurač i popravi ga sam. :?A što, kaže, ti tako razgovaraš sa mnom?Pa što ti tako razgovaraš sa mnom???
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 29 svi 2009, 17:41

Imao sam i ja bisere sa dosadnima, kaze aj dodji na pice i da opravis pa to ti treba sat vremena i ja cu da ti pomognem.Nista mu nije ima struju svetli ko nov crveno samo da krene slika.
E zuc sam prokasljao i ne resih ga stoji ceka bolje dane a vidim i ovde bilo problema sa tim samsungom CW21M063NFXXEC. :tuptup: :tuptup: :tuptup: Kako sam tu "puko" i sam ne verujem.
To cu da okacim u info da bi ga izbegavali kao moj najveci rebus za par god u nazad.
Only thinking... :roll: Paz' te priču...poezija. :deda:

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan
Specialty: whitegoods

Post napisao IvanBG » 29 svi 2009, 17:55

Već sam pisao o svojim iskustvima sa ovim profilom mušterija. Chell je skroz u pravu. Za te likove ne vredi ni jaka cena, ne prolazi ni to, samo rizikuješ neki konflikt pa da posle proklinješ što si se uopšte javio na tel. Ja lično ne mali broj puta sam zažalio što nisam lepo ugasio isti u 21:00, i poštedeo sebe besmislene priče.
A za mušterije sa ovakvim mentalitetom (koji pre dijagnoze već pričaju o kupovini novoga) otvorio sam posebnu llistu, pa ako me neko od njih zove opet (desi se i to) samo kažem "ne bavim se ja više tim poslom, kupite vi najbolje novo odmah!"
BTW, bio mi pre neki dan jedan iz kraja da me moli da mu postavim neku staru mašinu (priključim i isprobam) koju je dobio od rođaka (i ne zna da li uopšte radi). Ja, poučen dosadašnjim iskustvom u takvim situacijama, kažem "pregled i postavljanje stare mašine - 1000din, i može tek sutra" (bilo je tad oko 20:30). Dolazi on danas po mene u radionicu, odlazimo na lice mesta, kad u kupatilu haos: lavabo razvaljen, a u mašini bubanj spao s opruge, odvalio filter i pumpu, otkinuo tunelku... Ja šokiram pitam "šta je ovo???" a on: "pa,... ženi je bilo hitno da pere, pa sam morao da sam priključim, i sve je lepo radilo dok nije došla na centrifugu" :shock: :shock: :shock:
Džabe je pokušaj neke jače naplate od takvih... eto, neće da plati postavljanje 1000din, pa makar sve odletelo u vazduh! Kakva bre žena, znam ja šta je.. čim je on došao kući predomislio se i uzeo sam da postavlja mašinu verovatno sebi govoreći "ma kome ja da dam 1000din, kad mogu i sam da postavim za čas" A verovatno je mislio da ću ja to da mu postavim za oko 300din (toliko sam mu prošli put naplatio zamenu osigurača)
:m:
PS žao mi što ne nosim tel. s kamerom, da vidite i vi taj haos...

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Kontakt:

Post napisao krllebg » 29 svi 2009, 22:39

... ja radim teren,i volim teren stvarno obozavam da tamo uzmem pare ! Oderem,ko Musa jarca,bas zato sto ga mrzi da tegli tv u servis,nece da oznoji guzicu,oce odma.Nema problema,pregledam,toliko,neces - dolazak se placa sine,benzin kosta ... izvoli jedan mali fiskalni racuncic,pa se lepo snjim slikaj u koloru kod Zike-slike ! Svakom svoje.A za te pozive van radnog vremena - zao mi je,majstor upravo izasao,zovite sutra,dam mu neki levi mob.broj da vrti i zanima se celu noc,naravno izmisljen broj ... i jos jedna pametna stvar,imati dva mob broja,privatni i poslovni.Poslovni mob ostavim u radnji posle isteka radnog vremena,neka zvrcka ...
... Here lies a man whom is little known !!!

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic

Post napisao Majstor Duja » 30 svi 2009, 11:31

krllebg je napisao:... Oderem,ko Musa jarca,bas zato sto ga mrzi da tegli tv u servis,nece da oznoji guzicu,oce odma.....
Upravo tako! Nisam ljubitelj terena ali moras da znas kako da se postavish...par puta sam imao da mi stranka sere na terenu tj. nece da plati - jednostavno uzmem secice, isecem par zica po uredjaju ili mrezni kabl - pa nek' se slikaju - da im samo vidite lice kad mu to uradish....
E, da....mene niko ne juri sa bejsbol palicom kad kazem tarifu - verovatno da ne bi oni dobili preko ledja..
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Palme
___
___
Contact person: Damir
Phone number: 0046 31 811238

Post napisao Palme » 30 svi 2009, 17:10

Sad sam se sjetio jedne zgode koja se dogodila tamo daleke 93.,,bila je Stara godina,,negdje oko 18 sati,,tada sam zivio u svojoj domovini te zvoni telefon a sa druge strane jedan moj dobar kolega,,trazi tuner za Grundig(onaj u kojem se mjenja TDA cip,,ne sjecam se vise tocno),,uglavnom kolega je na terenu i treba mu taj tuner,,vec sam popio,stimung,,doduse jos sam u servisu bio,,,pitam ga dali zna koji je datum i sat,,a on odgovara kako je na terenu i kako mu tuner treba jer stranka hoce gledati tv(Novogodisnji program) i kako mu stranka drzi pistolj nad glavom,,kolega me preklinje da mu donesem na adresu taj tuner,,moli,cvili,,i ja uzmem taj tuner i uputim se na adresu(mislio sam da se radi o nekoj zezanciji),,dodem na tu adresu,,pozvonim,,otvori vrata neki kreten sa pistoljem u ruci,,pita me jesi donio,,ja kazem da jesam,,kolega uzme tuner a ja ostao pred vratima.Nisam znao sto uciniti,,zvati policiju,,,izadem pred ulaz,,cekam,,mislim sto ciniti,,kad evo kolege,,,uh,,sjedamo u auto,,u prvu birtiju,,.Kolega je popravio tv,,tuner je srecom bio ok,,nije mu htio nista naplatiti ali onaj ludak mu je dao tadasnjih 200DM,,,i nabio ga nogom u guzicu kad je odlazio.
Sto bi se desilo da nije te veceri tv proradio,,nagadali smo vec polupijani cekajuci Novu.

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 30 svi 2009, 17:45

Palme :)
posto sam ja Balkanac, mene niti cudi niti zabrinjava tvoja prica :) ali cisto me zanima..jesi li nekom svedjanu ispricao ovu pricu, zanima me kako je reagovao? :D lolzi :tooo:
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Palme
___
___
Contact person: Damir
Phone number: 0046 31 811238

Post napisao Palme » 30 svi 2009, 18:05

rubin_miki je napisao:Palme :)
posto sam ja Balkanac, mene niti cudi niti zabrinjava tvoja prica :) ali cisto me zanima..jesi li nekom svedjanu ispricao ovu pricu, zanima me kako je reagovao? :D lolzi :tooo:
Nisam nikome ovo ispricao jer sam se sjetio te pustolovine bas danas,,,,citajuci malo ovu temu.
Kretena ima svugdje,,oni su rasporedeni na cijeloj planeti a ima ih i u Svedskoj.I ovdje se desavaju ruzne stvari ali ovdje se o tome suti,,ne pisu odmah novine o svakoj pizdariji koja se desi.Ovdje u novinama nikad ne pisu o tragedijama,,o samoubojstvima se napise jednom godisnje statisticki podatak(a veliki je broj samoubojstava).
Imam osjecaj da u nasim novinama(mislim na podrucje bivse nam drzave) se previse prica ili pise o crnilu i to kao da je postala dusevna hrana ljudima,,samo negativa i pesimizam a novine zaraduju.
Jos nesto o onom sinonimu Balkanac,,reci cu samo u jednoj recenici,,bez obzira sto pricamo o Balkancima siguran sam da su ti ljudi najzdraviji po svom mentalnom sklopu i nacinu zivljenja,,i na kraju mislim da se najsretniji zivot zivi upravo tim nasim nazovimo ga balkanskim stilom.

Odgovori

Natrag na “Kafana - Pab - Bircuz”