Evo kandidati se vec interesuju.Ovi su stereo.rubin_miki je napisao:kad je rekoste janje i utovar?
I stolle je pervekcionista oce da se iscepa na cackalice.http://www.youtube.com/watch?v=NEIaI1AgJYQ /priprema panjeva za grejanje by stolle/
Evo kandidati se vec interesuju.Ovi su stereo.rubin_miki je napisao:kad je rekoste janje i utovar?
Cuti, Zoki...fanzo je napisao:a sad drva na štriksaće zima ..
Stole .. stižemo sutra da utovarimo i iscepamo .. spremi jagnje i pivo ..

Dolazimo ja i Rubin na "cjepanje" (jagnje) samo da nam još neko prizna troškove goriva do Stolletarubin_miki je napisao:kad je rekoste janje i utovar?

Kad čovek bolje razmisli, nisu ni one sisate plavuše lošegeneracija 49 je napisao:je , pa jeftinije ti da prezimis u hotelu.
http://www.dominomagazin.com/article/17 ... 000-godinaČeka nas najgora zima u 1.000 godina?
...predviđaju da Balkanu predstoje ekstremno hladni meseci sa temperaturama i do minus 30 stepeni.
Nisu ali ako jedu cips i ako nose pocepane carape nema tu termo dinamike,drugo su francuske naivne sobarice.Damiru je napisao:Kad čovek bolje razmisli, nisu ni one sisate plavuše lošegeneracija 49 je napisao:je , pa jeftinije ti da prezimis u hotelu.

Pa BD , jesi Ti to pocao da radis po kucama , i jos fanzovaca.Za nadnicu. Plus ptt troskovi. Znam sala mala.BD-electronic je napisao:Dolazimo ja i Rubin na "cjepanje" (jagnje) samo da nam još neko prizna troškove goriva do Stolletarubin_miki je napisao:kad je rekoste janje i utovar?![]()
![]()

Čuo sam da negde u Africi (istina ili laž?) za pogrešnu prognozu dobijaju 10 godina zatvora. Osim toga, verujem samo onim prognozama kad indijanci nekoliko godina zaredom vuku drva iz šume... Tad znam da će biti jaka zima.chellawy je napisao:dajem 100€ da će da promaše prognozu.
bre nisu kadri za 3 dana unapred da daju prognozu a ne 3 meseca ....
popišam im se na te pare koje ima daju kao meteorolozima ..... banda neradnika

15 kubika drva i 4 tone uglja su spremni za nadolazeću zimu. Malo više od 10 kubika i 4-5 tona uglja se potroši za 66 kvadrata (dve kaljeve peći). Kuća je od siporeksa, ali bez dodatne izloacije (u planu je stavljanje spoljne izolacije, samo kad se steknu uslovi)... Plinske peći su u 3 prostorije, za ne-daj-bože (ako je potrebno ekspres zagrevanje). Kaljeve peći su jako inertne po tom pitanju, jer treba oko 2 sata nakon prve vatre da se oseti da greju. Međutim, kad počnu da isijavaju toplotu, treba oprezno nastaviti s loženjem da ne pocrkamo od vrućine. Poslednja vatra (žar) se gasi negde oko 6 uveče, kada se zatvaraju svi otvori (cugovi) i toplota se zadrzava do ranih jutarnjih sati. Ujutro se vadi pepeo, čisti se ložište, pa sve ispočetka. Ko ih je izmislio, svaka mu dala...generacija 49 je napisao:pitanje za Damiru a i ostale koji imaju iskustvo.
Mi u urbanim sredinama dobijemo grejanje, platimo pausalno a dogrevamo kada treba.Imateli statistiku za zadnje 3-4 god? Jel su veci izdatci za grejanje kuca individualnih.Ali ne u parama, nego u ogrevu.Tamo srem banat i backa , Vojislav Ilic rece "cuj kako jauce vetar kroz puste poljane nase..." Bez vetra nema zime bilo -5 ,-10 ili -20.

generacija 49 je napisao:Stolle , vataj sikiru , da vidis koliko je lemilica iz raja izasla.![]()

Ne vodim evidenciju. :)generacija 49 je napisao:da lepo si elaborirao, ali interesu je me jel tako stalno, ili sagledavas neki grafikon, trend u odnosu na ranije.Kao bilo mi dosta x mase za grejanje pre tri godine pa to raste. U smislu dali tonemo u ledeno doba ili je to tako od vajkada. Bila kao jedna ostra zima i deset godina je nece biti ili je malo drugacije.
Nisi pogrešio kvadraturu? Da ne fali jedinica ispred? Velika je to potrošnja za 66 m², računajući da tona uglja menja 2 kubna metra drveta. Meni su govorili da mnogo trošim (18-19 kubnih metara) za 90m². Prošle sezone 15.5 kubnih metara bukovine.Damiru je napisao:15 kubika drva i 4 tone uglja su spremni za nadolazeću zimu. Malo više od 10 kubika i 4-5 tona uglja se potroši za 66 kvadrata
Šta to beše lemilica?generacija 49 je napisao:Stolle , vataj sikiru , da vidis koliko je lemilica iz raja izasla.![]()
A paDamiru je napisao: Ne vodim evidenciju. :)

Pa ne znam, tako je bilo prošle zime. :)Stolle je napisao:Nisi pogrešio kvadraturu? Da ne fali jedinica ispred? Velika je to potrošnja za 66 m², računajući da tona uglja menja 2 kubna metra drveta. Meni su govorili da mnogo trošim (18-19 kubnih metara) za 90m². Prošle sezone 15.5 kubnih metara bukovine.Damiru je napisao:15 kubika drva i 4 tone uglja su spremni za nadolazeću zimu. Malo više od 10 kubika i 4-5 tona uglja se potroši za 66 kvadrata