Nekoliko ljudi koji rade centralno, kažu da su neki, koji su postavili zaštitni termoventil, kasnije to skinuli.

Osim u kupatilu, ni jedan radijator mi nije potopljen takva je zgrada i "raspored", greje i kad pumpa ne radi, istina nešto slabije.
Stole .. kada stane pumpa ... 90°će da nagura za par minuta .. probaj i sam .. isključi pumpu i gledaj u termometar.. samo ti stavi termoregulaciju.Stolle je napisao:Ok! Videću za termo ventil, do sad temperatura nije prelazila 50°C, mada je i vreme bilo toplo. A i podešavanje klapne za vazduh, termo regulacija ili kako se već zove, je negde na sredini, što bi trebalo da bude tu negde oko 50°C (kad su drva u pitanju). Pošto peć greje i prostoriju gde je postavljena, odnosno gde i ja radim, za sad ne planiram ugalj, tako da 90°C će teško izgurati bez uglja, ...
Auu, nije ti hladno?tek 4 dana lozim
To je rekao i ovaj drugar. U međuvremenu sam video uživo tvoju peć i lepša je. Kod tebe je i vode više, oko 35l ako se ne varam, a kod ove moje je 16l. Onda kod tebe duže i zadrži temperaturu.No problem je sto je loziste peci malo losije konstruisano, pa malo vise toplote odlazi na odzak.
Zato ja i mislim jedino na ugradnju kaljeve peci,kotao sam napravim od cevi koje idu u spiralu u vidu kupe a cena gledam ta central23 500 i kusur eura a isto toliko je i nova kaljeva pec koja mi lepse izgleda od central23chellawy je napisao: daleko od dobrog, bolje od plina, ali daleko od savrsenstva kao sto je seoska zidana pec ili kamin , zidana kaljeva pec sa ugradjenim kotlom itd.... ali otom ...potom.......