grubiz1@gmail.com je napisao:Ta tečnost može biti običan stiropor otopljen u benzinu (super) i nanešena četkicom.Baš plastificira biber,ciglu i sl.I kod mene je tako urađeno.
Ne . Čuo sam za te budževine ali nisam pristalica toga ma koliko to ljudi upražnjavali. Nisam stručnjak za građevinu. ALi ako je neko završio hemijski fakultet i radio i razvijao program izrade nečega za nešto , onda mi je to topljenje stiropora u benzinu isto kao i lemeljnje SMD komponetni sa lemislicom za oluke.
Tečnost se zove HIDROFOBUS S IMPREGNANT . Transparentni premaz za vodoodbojnost kamena, fasadne cigle i sl.
Prao sa mpar puta zid od prašine koju sam sam napravio brušenjem cigli. Inače na zidu koji sam premazao sa tom tečnošću , nema paučine i nema prašine. Prašina se ipak u manjoj meri nahvatala jer sam brusio cigle da ih poravnam i ta ultra fina prašina se ipak malo zadržala. Prašina tipa brašna !!!!
Bez problema se saprala a da nije bilo potrebno osim samog mlaza vode sa običnog creva, intervenisati sa metlom i sl.
Litra tečnosti nije jeftina. Oko 330 dinara po litri. S kojom se može premazati oko 7-8 kvadrata. Ali sam prezadovoljan sa efektom koji sam dobio.
Tečnost je bela kao mleko. Kad namažete površinu, nakon par minuta površina dobije svetlo plavu boju da bi nakon 4-5 minuta počela da se suši (upija) površina i naravno dobija prozirnu površinu sa umerenim sjajem. Kad se pređe 2 puta (obavezno) i kad se osuši , površina je izuzetno nežna (ako se prethodno bar malo obradi) i nema prašine, paučine itd ....
Ja sam prezadovoljan !!!!
Evo još par podataka : Zaštita bojenih fasadnih površina od uticaja atmosferilija silikatnim premazom, Hidrofobus S, "Prvi maj" Cačak. Na čistu površinu fasade naneti dva transparentna silikatna premaza Hidrofobusa S."