Ovlasceni serviser

Forum za neobavezne teme.
Stefan7
_
_
Specialty: consumer

Ovlasceni serviser

Post napisao Stefan7 » 17 Jun 2025, 16:39

Pozdrav,
Jel moze neko da mi napise proces oko posla, koji su uslovi, kako se postaje ovlasceni serviser za neki brend i da li to vazi za kompletan program uredjaja tog brenda ili moze i specificno?
Takodje me interesuje npr za montazu klima uredjaja jel predstavnistvo obavesti prodavnice gde se prodaju njihovi uredjaji ili tipa moras ti sam da ostavis podatke u toj nekoj prodavnici da bi te slali na montazu?

Stefan7
_
_

Re: Ovlasceni serviser

Post napisao Stefan7 » 17 Jun 2025, 21:02

Nije mi jasno, jel u pitanju sebicnost, gledanje na ovo kao neki vid konkurencije pa niko nece da podeli ovaj tip informacija ili sta je vec razlog?

Liskun Elektronik
gx
gx
Warranty service: ERG-VOX
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Liskun Elektronik » 18 Jun 2025, 15:16

Ocekujes da ti neko odgovori u roku od par sati od postavljenog posta. Vecinom oni koji imaju odgovor na tvoje pitanje su pre zauzeti poslom. Jer rade u servisima ili na terenu i nevise po ceo dan za racunarom. Sto se tvog pitanja tice to bi morao da kontaktiras firmu brenda kojeg bi radio. Ja npr.servisiram u garanciji samo Vox i to iskljucivo televizore, druge aparate kao sto su fenovi, ventilatori i sl.nisam hteo i tako smo sklopili ugovor. Klima uredjaje i frizidere opet mogu samo oni koji imaju frigo firmu. Nisu naveo uopste za sta si serviser, tv, belu tehniku ?
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)

cubica
gx
gx

Post napisao cubica » 19 Jun 2025, 01:36

Stefane, već sam pisao, možda u expert sekciji, ja sam sve te ovlašćene servise napustio, redom jedan po jedan, jednostavno se nije isplatilo. Čak i ERG (Vox) a koji su bili najkorektniji prema nama serviserima i najozbiljniji, jer i pored toga, nisam više mogao da podnesem bezobrazluk mušterija, a koji ne razumeju vreme za prijavu kvara, vreme za detekciju i odgovor, vreme za papirologiju, 30 dana rok za popravku, vreme za dobijanje rez. dela, popravku, ponovo dokumentacija i popunjavanje papira i slika, i kupona i kopija.. :( i predaju aparata.
Kao i kolega @Liskun elektronik, ja sam samo TV radio, a još pre toga sam opozvao sve ostalo.
Ako te zanima sam posao kako da sklopiš sa nekim uvoznikom, najlakše je da se čuješ sa šefom servisa, imaš brojeve centralnih servisa u garantnom listu, dogovorite se, potpišeš ugovor ... tu će ti biti specifikovano sve. Ako imaju interes da im radiš u tvom gradu i okolini, sigurno će te ubaciti. Tim pre, što ja mislim, da su sve redom kolege, puno i odavde, napustili i da manje više, svi uvoznici imaju problem sa manjkom personala u servisima.
Ne smem da ovde okačim primere ugovora i sl jer su poslovna tajna.. ali, nema tu ništa komplikovano.
Ako ti baš treba savet ili da se čujemo i bolje ti objasnim, piši mi broj u PM, pa ćemo se i čuti, nije problem...teško je ovde sve objasniti... biće ti sve jasno, bez brige.

pozzz,
cuby
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! no thanks

Stefan7
_
_

Post napisao Stefan7 » 23 Jun 2025, 12:20

Izvinjavam se ako sam bio malo grub, naravno da nisam ocekivao odmah odgovor.
Trenutno nemam registrovanu firmu a inace radim elektroinstalacije, servis raznih nekih masina po firmama u mojoj okolini, delimican servis bele tehnike ves masine, el. sporeti, mikrotalasne, klima uredjaje nisam radio samostalno ali jesam sa kolegom sve u svemu dosta svastarski ali to je iz razloga sto nisam imao dovoljno posla iz jednog pa da bi se fukusirao samo to jedno.

Sto se tice firme, treba da registrujem u ovom nekom periodu na sifri 4321 - Postavljanje električnih instalacija.

U cemu je stvar sifra delaynosti u zavisnosti da li moze odradjuje posao ovlascenog i za koju oblast posto sam video da firme koje su na sifri 4321 a reklamieaju se kao ovlasceni za klima uredjaje i montiraju, servisiraju iste?

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Post napisao Ribery » 23 Jun 2025, 15:41

@Stefan7

da ti ispričam moje neko iskustvo. Pokušavao sam mesecima sa registrovanim servisom da budem ovlašćeni servis za televizore u Beogradu. Pre jedno dva meseca sam pokušao i poslednji put i više nisam. Slao sam svima zahteve i gde god sam mogao sam slao e-mail. Zvao telefonom, slao e-mail-ove itd.... i onda shvatio da gubim vreme. Iz firme Vox su kulturno odgovorili da im serviser ne treba. LG i Samsung su rekli e-mail-om da će se javiti i više se nisu javili. Kada sam FOX-u poslao e-mail zvali su me nakon 5 minuta telefonom i rekli da ćemo sarađivati jer nemaju dovoljno servisera u Beogradu i da sam se javio u pravom trenutku. Rekli su da je kolega koji radi tu papirologiju na odmoru ali da će se za dve nedelje javiti jer im hitno treba TV serviser. Pristao sam i na njihovu cenu i na sve uslove i onda se posle toga nisu više javljali iz FOX-a. Kad sam ih zvao telefonom uvek je bio neko na godišnjem odmoru. Posle sam slao e-mail-ove ali ništa i to je zadnji pokušaj bio pre nekih dva meseca. Firme kao što su Stela, Adler, Hisense, TLC itd.... uopšte ni jednom nisu ni odgovorili niti su se javili. Od nekih kolega na Viber grupi RTV serviseri sam čuo da za ovlašćeni servis u Beogradu treba da se "podmaže" a pošto ja nikada nisam bio za ta "podmazivanja" i pošto se više niko nije javljao od firmi ja sam odustao da šaljem poruke i da zovem. Znam samo da je u Beogradu jako teško postati ovlašćeni serviser za televizore ovako ako ne znaš nikoga.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 23 Jun 2025, 16:03

Tako je uvijek u većim centrima (pa i kod mene u ZG) gdje je pokrivenost servisima zadovoljavajuća,... u manjim mjestima šanse su nešto veće, pogotovu ak si u kraju koji im još nije pokriven.
Druga je stvar, kao što kolega @cuby reče, isplativost. Satnice su obično od uvoznika premizerno plaćene za ono što te čeka i što se od tebe sve očekuje da im odradiš.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

cubica
gx
gx

Post napisao cubica » Danas, 14:40

Da, zavisi sve od mesta do mesta, mada opet generalno gledano, ja sam taj posao svrstao u neisplative, a najgore je što su mi mušterije tapirale živce non stop.
A što se tiče šifre, to se ne gleda, važno je da imaš firmu i da si pravno lice, konkretno...i moja firma je 4321..polaganje instalacija..
cuby no thanks
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! no thanks

Odgovori

Natrag na “Kafana - Pab - Bircuz”