Problemi sa internetom...

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 11 Mar 2009, 15:05

Mislim da je problem softverske prirode pa cu postaviti temu ovde,a evo o cemu se radi npr: Kda radim nesto na netu malo duze vreme,desava se da odjednom stranica na kojoj sam bio pre minut nece da se otvori tj. pise da je nedostupna i mogu da je refreshujem 50 puta i ima da se otvori iz 51 puta a to sve brze ide kada izadjem iz pretrazivaca i udjem ponovo e tada odmah otvora stranice i to samo za neko vreme posle ponovo zeza...od kada se pojavio taj problem ne moguda udjem na neke stranice uopste,pocne da ucitava i tako moze da traje tri sata ali nece da ga ucita...konkretno Total TV sajt,tu ne mogu da udjem...e da isto kada su se pojavili ti problemi uopste nece da mi cuva korisnicka imena i lozinke sa foruma,mailova i slicno... :m:
Ima li neko ideju sta moze bitit problem,cistio sam komp Tune up utilities-om i CC Cleanerom i opet nema nikakvog poboljsanja...probao sam da skeniram da li nema neki viruscic ali nista nisam nasao.... :-(
Zaboravih da dodam koristim Google Chrome...a iste probleme imam kada probam sa IE...

pozz Vucko_AR

Korisnikov avatar
skyline-GTR
____
____
Postovi: 1603
Pridružio se: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa
Kontakt:

Re: Problemi sa internetom...

Postod skyline-GTR » 11 Mar 2009, 15:41

jesi pokusao da iskeniras sa nekim antivirusom,pokreni spybot search & destroy on je naravno besplatan a uvinkovit moguce da se je nedje nesto zavuklo

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 11 Mar 2009, 17:03

Skenirao sam sa: Kaspersky,Spybot search&destroy,AD-Aware ali nista nijedan ne nadje...
Sta dalje? :?

Korisnikov avatar
skyline-GTR
____
____
Postovi: 1603
Pridružio se: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa
Kontakt:

Re: Problemi sa internetom...

Postod skyline-GTR » 11 Mar 2009, 17:04

iskreno nebih znao dat dalje savjet jer mi je komp ghostan tako cim nesto pobrljavi samo ghostom vratim nazad

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 11 Mar 2009, 17:38

I ja sam razmisljao sta moze da bude vise problem ali izgleda da jedino sto mi preostaje je da ponovo instaliram Win... :? ako i to ne upali ostaje samo ovaj telekomov modem koji se pakleno greje! :shock:

pozz Vucko_AR

Korisnikov avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 19443
Pridružio se: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Fiksni telefon: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia

Re: Problemi sa internetom...

Postod fanzo » 11 Mar 2009, 22:51

DialUP uvek možeš probati i videti da li je do provajdera.
Za DialUP imaš više provajdera.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Korisnikov avatar
skyline-GTR
____
____
Postovi: 1603
Pridružio se: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa
Kontakt:

Re: Problemi sa internetom...

Postod skyline-GTR » 11 Mar 2009, 23:04

kazes da se modem grije??da nije malo zatvoren nekim papirima il slicno ali problem je sto ti nepamti lozinke itd... tu nije do modema :?

P.S.

da dodam preghostaj komp prije kopcanja na mrezu ako budes reinstalisao windowse znaci windowsi svi drajveri pa prateci programi office winrar i ostale gluposti koje prate onda ghostas i tek tad palis na net ;)
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 11 Mar 2009, 23:11

@Fanzo:Ja imam ADSL a ako si mislio da probam kako ide dial up to ne mogu ovog trenutka da uradim jer mi je modem za dial up spalio grom a i ne uplacuje mi se nesto sto necu ni da koristim... :?
@Skyline:Nije zaklonjen nicim...stavljao sam ga i na stalak koji dobijam uz njega da stoji vertikalno zbog boljeg hladjena ali situacija sa grejanjem je ista...i ja mislim da nije do modema ali ako reinstaliram Win i opet budem imao problem,sta jos moze da bude? :?:

pozz Vucko_AR

Korisnikov avatar
skyline-GTR
____
____
Postovi: 1603
Pridružio se: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa
Kontakt:

Re: Problemi sa internetom...

Postod skyline-GTR » 11 Mar 2009, 23:19

za to pamcenje vjerujem da je neki sitni virusic zapravo dal imas neki program hmm ovako ja koristim za popravku registry neki Glary Utilities e sad u njemu ima opcija da on sam pobrise cijel history prilikom gasenja pc da nisi kojim slucajem i ti nesto instalisao pa od tad a za konekciju ili je windows ili pregrijavanje modema,pokusaj kad ti se to desi ugasi modem da se ohladi vjerovatno da je do njega,prvo reinstalacija nakon nje mjenjanje modema mada je malo interesantno kod prijatelja se je grijao i nakon sto je poskidao papire sa njega modem proradio a pokusaj i modem da resetujes

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 11 Mar 2009, 23:36

Jedini programi koje imam za ciscenje su CC Cleaner i Tune Up a tih dana kada je nastao problem nisam nista cackao po njima koliko se secam...ali ne verujem da bi kod mene to bio problem jer npr. odem na neki forum ili mail i posle sat-dva kada idem ponovo sifra nije zapamcena a komp skoro da i ne gasim zbog zbog torrenta i seedovanja (privatan tracker je u pitanju) jedino sto ga restartujem na dan-dva...a najjace od svega je sto u podesavanjima pretrazivaca pise da su korisnicka imena i sifre zapamceni a ustvari nisu! :m:
Nista...moracu da reinstaliram Win ako i to ne upali oticicu do telekoma da trazim novi modem..ako meni ostave stari bas cu da pogledam da li ima neki vidljivi kvar unutra..jer sam video taj isti modem otvoren star dve godine sa 50% naduvanih elektrolita... :mrgreen:

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3075
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Problemi sa internetom...

Postod alexa_pg » 11 Mar 2009, 23:40

Jesi li probao tvoj modem kod nekog prijatelja na njegov PC ili njegov modem na tvoj racunar. Mislim da je lakse to isprobati nego se zezati sa reinstalacijom OS.
Alexa

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 11 Mar 2009, 23:51

Auu to sam zaboravio :| to cu prvo sutra ujutru da uradim! A kada razmislim bolje je da radi dobro sa tim drugim modemom jer telekom sada nudi modeme sa 4 LAN konektora sto mi odgovara jer cu u skorije vreme da nabavim jos dva PC-a a ovaj trenutni modem ima LAN i USB... :lala:

pozz Vucko_AR

Korisnikov avatar
skyline-GTR
____
____
Postovi: 1603
Pridružio se: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa
Kontakt:

Re: Problemi sa internetom...

Postod skyline-GTR » 11 Mar 2009, 23:53

evo ovo sam ja morao da otkacim jer cim ugasim komp on zaboravi da sam ikad isao na sajt
slika.JPG
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 11 Mar 2009, 23:59

Sada sam pregledao Tune Up i Cleaner nije to u pitanju a i kod mene ne zaboravlja kada se ugasi neko zaboravlja za 10min! lolzi
Muka mi je vise od njega :komp: smejem se a plakao bi! lolzi

Korisnikov avatar
skyline-GTR
____
____
Postovi: 1603
Pridružio se: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa
Kontakt:

Re: Problemi sa internetom...

Postod skyline-GTR » 12 Mar 2009, 00:12

sta god dalje da kazem prelazi na nagadjanje radije ovo sto ti je alexa predlozio kod prijatelja ponesi modem pa vidi sta se desava da znas razdvojiti problem
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 12 Mar 2009, 00:19

Ok,javljam sutra da li je modem...

pozz Vucko_AR

Korisnikov avatar
aleksa.elektrofrigo
_
_
Postovi: 21
Pridružio se: 25 Feb 2009, 01:31
Location: Loznica
Kontakt osoba: Aleksandar
Lokacija: Loznica
Kontakt:

Re: Problemi sa internetom...

Postod aleksa.elektrofrigo » 12 Mar 2009, 01:04

Zdravo Vucko... Ja koristim ADSL na poslu, i imao sam slicne probleme, resenje je da kad ne koristis internet ugasis modem, jer kad god ga ponovo upalis odnosno konektujes se dobijas novu ip adresu od telekoma, i samim tim si nov korisnik na serveru pa on osvezi sve podatke, znaci probaj kad te tako zeza da resetujes modem. Ja tako radim i vise nemam problema. nadam se da ce ovo pomoci. Pozz

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Problemi sa internetom...

Postod Vucko_AR » 12 Mar 2009, 01:13

Gasio bi ja njega ali torent mi radi 24/7 tako da to nije moguce trenutno a i cudno mi je kako se to tek sada desava jer imam ga evo tacno dve godine ...

pozz Vucko_AR

Korisnikov avatar
aleksa.elektrofrigo
_
_
Postovi: 21
Pridružio se: 25 Feb 2009, 01:31
Location: Loznica
Kontakt osoba: Aleksandar
Lokacija: Loznica
Kontakt:

Re: Problemi sa internetom...

Postod aleksa.elektrofrigo » 12 Mar 2009, 01:30

Vucko_AR napisao:Gasio bi ja njega ali torent mi radi 24/7 tako da to nije moguce trenutno a i cudno mi je kako se to tek sada desava jer imam ga evo tacno dve godine ...

pozz Vucko_AR



E onda stvarno ne znam kako da ti pomognem, ali sigurno postoji resenje. Ne desava se ni kod mene to stalno jednostavno nekad pobrljavi... Porazgovaracu o tvom problemu sa kolegom sutra pa cu ti pisati.. A mozda da predjes na wireless??? :fanzo:

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 21364
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Problemi sa internetom...

Postod Stolle » 12 Mar 2009, 12:10

viewtopic.php?p=82427#p82427
Ako je ovakav kao na slici gore,greje se poprilično.


Povratak na “Internet i Računarske mreže”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost