LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5006
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao nec » 19 Feb 2009, 21:49

Radi se o router-u LINKSYS WTR54G kome treba uneti novi firmware. E sad je pitanje kako ( ako neko zna kako se moze ubaciti firmware neka napise) ili kako da se odradi neki MASTER reset da bi ruter dobio fabricke vrednosti. Radi se o tome da je pre toga ubacen softvare koji neda da udjem u podesavanja rutera(trazi username i pasword).
Zadnja izmena: nec, dana 20 Feb 2009, 13:45, ukupno menjano 1 put.
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24793
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao Stolle » 19 Feb 2009, 22:32

"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1650
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao skyline-GTR » 19 Feb 2009, 23:05

imas na njemu rupicu i pise reset iglu u ruke iskljuci ga sa napajanja stisni i drzi reset nakon toga upali i drzi reset jedno 15-30 sekundi nakon tog ga pusti,samo da znas mozes mu i firmware da zeznes onda na jtag ga kacis...

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Avatar
Dusan
_
_
Postovi: 15
Pridružen: 12 Okt 2007, 12:39
Location: Srbija
Specialty: computers
Lokacija: Novi Sad

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao Dusan » 19 Feb 2009, 23:11

Koliko se secam,nemam puno dodira sa Linksys ruterima,vise se snalazim sa TP linkom,postoji stranica u okviru web interfejsa rutera koja definise TFTP server i lokaciju bin fajla (sto je ustvari firmware) i na taj nacin radis update firmware-a odnosno postavljanje novog...A logujes se onako kako je Stolle rekao,takodje povezi ruter sa TFTP serverom tj racunarom UTP kabelom,wireless cesto u momentima update-a firmware-a prestane da radi dok cable konekcija nastavi da sljaka.
Svet bez muzike je besmislen

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5006
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao nec » 19 Feb 2009, 23:36

@Stole
Probao sam sa taj username i password (nece)
@skyline-GTR
resetirao sam ga na nacin koji si opisao pre nego sto sam postavio post opet nece
@Dusan
Koja je stranica o kojoj pricas mozda nesto procitam sto mi pomogne u resavanju problema

PS slikacu i postavicu ono sto me zeza da bi mogli videti o cemu pricam

Isto da napisem u cemu je problem. Koristim kabelski modem pa kako Ima samo dva izlaza (mrezni i USB) a meni treba za 4(cetiri) komjutera imam potrebu postaviti lokalnu mrezu koristeci ovaj ruter. E sad problem nastaje jer se ruter pre toga koristio u drugoj firmi i postavljeni su neki parametri koji nemozemo da razbijemo (dodjem do prve strane koju je Stole postavio i kad kliknem na SETUP trazi username i password) i kako neznam koji su treba da ga resetiram ili promenim firmware kako bi postavio adrese i ostalo.
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24793
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao Stolle » 19 Feb 2009, 23:49

"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3622
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao alexa_pg » 20 Feb 2009, 00:06

Probaj neku od ovih kombinacija
Prilog
Linksys.JPG
Alexa

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5006
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao nec » 20 Feb 2009, 00:12

Zahvaljujem na predlozima (sad downlodiram instalacioni CD 185MB) pisem dalje sta sam uradio
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1650
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao skyline-GTR » 20 Feb 2009, 00:25

reset ima i on mora na njemu da vrati na default samo sto ima i rizik da mu sj..es firmware kao ja na acess pointu od wireless neta procitaj usermanual na njegovoj stranici skini ga i to je to

pozz..
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1650
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao skyline-GTR » 20 Feb 2009, 00:37

evo sad sam malo citao ovdje u manualu stoji da je po defaultu znaci ako niko nije nista mjenjao user i pass "admin" i jesi u LAN TCP/IP upisao da je IP adress 192.168.1.1 i subnet mask 255.255.255.0
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5006
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao nec » 20 Feb 2009, 01:48

problem je sto je najverojatno neko ubacio drugi password i username a ja trazim ako neko zna kako da to resetiram ili probijem
(znaci ukucam admin u password=usermane blank) a on samo trazi novi password i sve tako :oklagija
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 619
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao Kobac » 20 Feb 2009, 05:56

Davno sam ga imao pa pomalo i zaboravio ali admin/admin je fabricki. Pogledaj ovo, mozda pomogne:

1. If you're doing this via wireless (a bad idea), verify that it's
your router that you're connecting to, not the neighbors. This is an
amazingly common problem. I suggest you use an ethernet cable for
initial configuration.
2. Flush the web browser cache on your web browser.
3. Try a different web browser. Firefox, IE6, Safari, Opera, etc.
4. Cycle the power on the WRT54G v6. Leave it off for at least 15
seconds or so. Reapply power and try again.
5. Grand reset. Punch the reset button on the back of the WRT54G v6.
Hold it down for about 30-45 seconds. Don't let go. When it's done,
do nothing for about 30 seconds while it restarts. Then, unplug the
power for about 15 seconds, reapply power, and wait about 30 seconds
for things to stabilize. That's probably overkill, but it's the only
way I know to be sure that it's reset.

Avatar
nec
gxu
gxu
Postovi: 5006
Pridružen: 17 Okt 2007, 22:15
Location: Makedonija, Strumica
Phone number: 0038978425778
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware

Post napisao nec » 20 Feb 2009, 13:44

Probio sam ga (nasao na netu :lala: ) usermane je ROOT password ostaje ADMIN resetiranje je isto kako je opisano u prethonim postovima :pivopije:
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

Avatar
skyline-GTR
gx
gx
Postovi: 1650
Pridružen: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Contact person: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao skyline-GTR » 20 Feb 2009, 14:38

@Nec ode ti u hackere :lala: ajde super bitno je da radi

pozz...
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Joca
___
___
Postovi: 531
Pridružen: 09 Okt 2006, 14:39
Location: Bezdan
Contact person: Jovica
Specialty: tv
Lokacija: Bezdan
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Joca » 24 Feb 2009, 02:34

Kasno sam primetio tvoj post posto imam ovaj izvrstan uredjaj hteo bih da kazem da je u tvoj
uredjaj ubacen Firmware: DD-WRT ja ga koristim vec dve godine i odlicno radi a ubacio sam
ga u uredjaj posto moj uredjaj fabricki nije imao client mod a pored toga ima i gomilu drugih mogucnosti
pa cak i povecanje izlazne snage do 250mW i povecanje frekvencije procesora 250mHz .Imas i mogucnost da mu vratis original
firmware ali ti to ne preporucujem posto je po meni ovaj sto je u njemu daleko bolji.
Username i password su po defaultu ROOT i ADMIN kako si nasao na netu .
Inace ako kliknes na oznaku firmwere koja je smestena u gornjem desnom uglu otvori ti se prozor
sa obavestenjem o programu koji se nalazi u uredjaju na toj stranici imas oznaku u donjem
delu DD-WRT Homepage klikni na nju i na njihovom sajtu mozes naci sve sto te interesuje o ovom
programu .Jos nesto da napisem kao upozorenje ako menjas firmware u uredjaju pazi da ti nedodje
do nestanka struje jer ces onda imati jako velikih problema.
Da bi se lakse snalazio na podesavanje uredjaja imas mogucnost u gornjem desnom uglu kliknes na more
na svakoj stranici otvara ti se nova stranica sa objasnjenjem.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20544
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao fanzo » 24 Feb 2009, 12:16

Nije preporučljivo podizanje snage izlaznog stepena iz razloga zagušenja etra i ometanja drugih uređaja koji rade na 802.11a/b/g. Imajte na umu da niste jedini i povećanjem izlazne snage osim što će praviti probleme drugima neće ni vama biti mnogo od koristi. Ne rasipajte signal na sve strane, koristite usmerenije antene ako je to moguće i kvalitetnije kablove.
Usmerenije antene ako je potrebno ostvariti vezu između dva uređaja , a manje usmerena antena ako je potrebna veza između više uređaja.
Konekcioni kablovi između antene i uređjaja bi trebalo da budu što kraći.
Sa svega 63mW mogu se ostvariti dometi i veći od 10km sa usmerenijim antenama.
Imajte na umu da što je domet veći , veća je i šansa da vam neko upadne u mrežu.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Niksi84
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 30 Jan 2011, 03:34
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Niksi84 » 01 Avg 2012, 23:00

Evo ovako,imam pomenuti uređaj iz ove teme,pa se javljam,pošto imam problem sa njim a on je sledeći:Ne mogu nikako da mu pristupim,po defaultu nije njegova ip adresa,probao sam i da ga resetujem i hard reset i dalje ništa!Kako da to uradim i da mu pristupim?Da napomenem da mu LAN portovi rade,pošto ga LAN kartica računara vidi,ali ponavljam,da mu pristupim ne mogu!Pretpostvaljam da mu je neko uneo neki poseban firmware sa drugačijom ip adresom nego što je po default-u,pa mu se zato ne može pristupiti ni posle reset-a!(logičko razmišljanje)!Mnogo mi je potreban ovaj uređaj pa zato i molim za pomoć!Unapred puno zahvalan...

Joca
___
___
Postovi: 531
Pridružen: 09 Okt 2006, 14:39
Location: Bezdan
Contact person: Jovica
Specialty: tv
Lokacija: Bezdan
Kontakt:

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Joca » 02 Avg 2012, 00:03

Moras da ga resetujes.Sa zadnje strane uredjaja imas pored desne antene gledano od napred
dugme za resetovanje.Uzmi drvce od sibice ili cackalicu pritisni dugme i drzi ga pritisnuto
malo duze. Nije dovoljno samo da ga pritisnes i otpustis odmah.Zatim ga otpusti iskljuci iz struje
sacekaj par minuta i ukljuci ponovo u struju.Kad se resetuje ako je u njemu original firmware
postavice se IP adresa na 192.168.1.1 To ti inace pise ovde gore na engleskom

Niksi84
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 30 Jan 2011, 03:34
Location: Srbija

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao Niksi84 » 02 Avg 2012, 00:45

Ja napisao već gore da sam radio reset...Znači držao sam to dugme i 30sec i duže,ali i dalje ništa,ne mogu da mu pristupim...Zato sam i pitao za pomoć,kako drugačije da ga oporavim i da mu pristupim?Dalja pomoć?

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3622
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: LINKSYS WRT54G V1.1 firmware[RESENO]

Post napisao alexa_pg » 02 Avg 2012, 00:49

Cudno da ni hardverski reset ne pomaze.
Je li taj taster za reset ispravan?
Alexa

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Internet i Računarske mreže”