Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod Vucko_AR » 05 Avg 2010, 11:51

Imam problem sa Telekomovim Huawei MT882 modemom,mogu da udjem u podesavanja modema preko usb i lan,ali nikako nece da se konektuje,link lampica ne svetli uopste. Probao sam i sa resetovanje preko tastera na njemu i opet istva stvar. Imam jos jedan takav skroz ispravan modem,i oba modema su podesena isto,ali ovaj drugi iz nekog razloga nece pa nece,ponasa se kao da uopste nije povezan za tel liniju! :oklagija
Da li neko ima predlog sta bi jos mogao da probam?
I da,na tom koji pravi probleme,stoji oznaka MT882u i raspored delova na ploci se za nijansu razlikuje od obicnog MT882.

pozdrav

Korisnikov avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5606
Pridružio se: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod milan » 05 Avg 2010, 13:39

IP ako nije upisan nece se ni konektovati.

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod Vucko_AR » 05 Avg 2010, 14:25

Gde bi ip trebalo da se upise? Ako treba u podesavanjima modema,tamo je sve isto kao kod ovog koji radi,jedino u polju "ADSL Status" pise "Startup Handshake",a isto to se pojavljuje i kod ispravnog modema kada mu se izvuce tel. kabli. Kada je sve ok,onda je u tom polju "Showtime/Data" .

Korisnikov avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružio se: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod stojkePN » 05 Avg 2010, 14:57

Da bi usao u podesavanje modema kucas u link bar 192.168.1.1 i ime telekom i sifra telekom. Uradi master reset pa probaj ili napravi Print Screen pa postavi ovde da vidim sta ti pise. Ako ne pozovi 0800/100-100 poziv je besplatan ali nekad cekas po par minuta pa moras da budes uporan.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod Vucko_AR » 05 Avg 2010, 16:14

Kada kazem da je sve isto kao i u podesavanjima drugog(ispravnog) modema,na ta podesavanje mislim... :lala: Samo sto su kod mene ime i sifra admin.
Inace probao sam da ga resetujem i softverski i direktno preko tastera ali ne vredi. Sto se tice zvanja,kod mene je ustvari sve ispravno i imam svoj ispravni modem,a ovaj modem koji pravi probleme je igrom slucaja dospeo kod mene,pa sam mislio ako vec daje neke znake zivota,mozda i moze da se sredi.
Evo sreen-ova:
kvaran.JPG

diag.JPG

Ispravan:
ispravan.JPG

diag 2.JPG

Korisnikov avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5606
Pridružio se: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod milan » 05 Avg 2010, 16:35

Pa vidi ovako, trebao si to odmah i napisati.
Svaki modem ima i svoju MAC adresu, ako ona nije upisana kod Telekoma on je mrtav.
Nemozes ti na trzistu da kupujes ili dobijas modeme i da ih kacis kod sebe.
Taj modem mora biti registrovan drugim recima kod njh da bi imao pristup internetu.

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod Vucko_AR » 05 Avg 2010, 16:51

I ja sam mislio da je tako dok moj modem nije bez problema proradio kod komsije. I na osnovu toga sam mislio da bi i neki drugi modem proradio kod mene... :?
Ne znam vise sta da mislim.... :roll:

Korisnikov avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5606
Pridružio se: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod milan » 05 Avg 2010, 17:20

modem bez problema proradio kod komsije

Svaki modem na osnovu MAC adrese dobije pristupnu tacku gde moze da se konektuje.
To zavisi od postavljene internet mreze. Postoje "cvorista" gde se upisuju te MAC adrese od modema, i u okviru tog cvora moze se seliti modem po
komsiluku i svuda ce raditi.Nekad je celo mesto jedan cvor, a negde samo zgrada, ili deo grada.
Zavisi od postavljene mreze.
Za to bas i postoji MAC adresa.
Kako se MAC adresa moze i promenuti sa odredjenim alatima, postoje jos i drugi podaci u modemu, koji se mogu iscitavati i braniti od zloupotreba.

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod Vucko_AR » 05 Avg 2010, 19:52

Ako je tako,za par dana nosim oba modema na drugi kraj grada gde je sigurno drugo cvoriste,ako se i tamo ovaj moj konektuje bez problema,onda kod telekoma nije bitna MAC adresa. Mada mozda i pre toga razgovaram sa covekom iz telekoma,u svakom slucaju javljam sta sam saznao.
Logicno mi je da provajderi kablovskog neta i wireless-a,rade sa MAC adresama,ali sta ce to telekomu kad ti imas svoj broj i svoj port... :roll:


pozzz

Korisnikov avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružio se: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod stojkePN » 05 Avg 2010, 20:33

Zamenio sam pre oko 3 nedelje modem. Imao sam MT882 pa zamenio za ovaj novi. Prikacio sam i radi mada ima slucajeva kad moras da pozoves na 0800/100-100 i prijavis modem. U MT882 su problematicni elektroliti. Kad otvoris sigurno ces videti da su se naduli.
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod Vucko_AR » 05 Avg 2010, 20:51

Koliko traje zamena,tj. koliko im treba da ti nabave novi? Sto se tice elektrolita,u ovom mom koji je kao ispravan samo tri nisu naduvena.... :mrgreen:
Dok radi,radi,ako ga cackam reci ce posle:"a ne,muvali ste modem,dajte 20e ako hocete novi". lolzi Sad je mozda i poskupelo....
U ovom drugom MT882u je bio sam jedan(!) naduven i zamenio sam ga,ali tesko da je problem do toga posto je isti taj naduven i u ovom koji radi.
Nego jel proveravaju modem kada ga predas tamo?

pozz

Korisnikov avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružio se: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod stojkePN » 05 Avg 2010, 21:11

Ma kakva provera. Odmah daju drugi. Briga njih da li je neko otvarao. On menja modem stari nosi da bi pravdao da je zamenio i to je to. :pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod Vucko_AR » 05 Avg 2010, 21:52

Nosim onda ovaj moj sutra,fali mi jos koji lan prikljucak... :lala: Sta daju sad,HG510 ili 520?

Korisnikov avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružio se: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod stojkePN » 05 Avg 2010, 22:14

EchoLife HG520c. Ima 4 LAN prikljucka. 2 su aktivna a za ostala 2 treba da se podesi modem da se otvore i onda imas mrezu i net na sve :pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Korisnikov avatar
Vucko_AR
_
_
Postovi: 278
Pridružio se: 11 Feb 2009, 22:03
Location: Niš
Specialty: automotive

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod Vucko_AR » 06 Avg 2010, 16:11

Bio sam danas do telekoma,i tamo mi onaj lik rece da ne menjaju modeme osim ako ne prijavim kvar pa da oni dodju da menjaju. Druga opcija je da odjavim net i da se ponovo prijavim,sto cu najverovatnije vec sutra da uradim. Dzabe da ih zovem kad sve radi,verovatno nece hteti da daju drugi samo zato jer mi fale lan prikljucci... :roll:
Kako si ih ti obradio? :lala:

Korisnikov avatar
stojkePN
____
____
Postovi: 2422
Pridružio se: 11 Feb 2007, 04:55
Location: Srbija-Paraćin

Re: Telekom Huawei MT882 nece da se konektuje

Postod stojkePN » 06 Avg 2010, 16:35

Ja ih obradjujem vec 3 meseca :mrgreen: I tek sada su ustanovili kvar da je kod njih ali ga i dalje ne otklanjaju :oklagija Sad cu ja da zovem ponovo dobro me podseti :lala:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:


Povratak na “Internet i Računarske mreže”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost