Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje 

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao ahim » 07 Mar 2010, 12:57

Nabavih dotični speedport w500 v,resetovao na fabrička podešavanja,uđem u njega (192.168.2.1),password 0000 i naravno njemački.Ako neko koristi takav,bio bih jako zahvalan da mi uslika podešavanja,uputi na neki link (od bilo kog provajdera),da mi olakša da ga konfigurišem. :oklagija
Zadnja izmena: ahim, dana 11 Mar 2010, 21:40, ukupno menjano 1 put.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 19976
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao fanzo » 08 Mar 2010, 13:15

Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao ahim » 09 Mar 2010, 20:34

Ja podešavam ali internet nikako da se pojavi,sija stalno crvena lampica.Možda je ovo rešenje.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1276426.html

Izgleda da je Speedportw500 v Anex B, a meni treba A.Ubacivanjem firmwera se po Poljacima to rešava.

Ako mislite da je to tako,može li malo pojašnjenja oko update rutera.Znam da se skine firmware na hard,uđe u ruter pronađe fajl na hardu,pusti da odradi... šta dalje.Svaki savet dobrodošao.Bojim se da ga ne ubijem.

Avatar
Kobac
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 564
Pridružen: 26 Jun 2008, 23:19
Location: Beograd

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao Kobac » 10 Mar 2010, 09:43

ahim je napisao:Ja podešavam ali internet nikako da se pojavi,sija stalno crvena lampica.Možda je ovo rešenje.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1276426.html

Izgleda da je Speedportw500 v Anex B, a meni treba A.Ubacivanjem firmwera se po Poljacima to rešava.

Ako mislite da je to tako,može li malo pojašnjenja oko update rutera.Znam da se skine firmware na hard,uđe u ruter pronađe fajl na hardu,pusti da odradi... šta dalje.Svaki savet dobrodošao.Bojim se da ga ne ubijem.
Obicno se prave za annex A ili za annex B mada sam do sada video jedan jedini modem koji je radio na oba sistema.
Opseg frekvencija im je drugaciji pa je sam hardver isprojektovan na drugi nacin ali ko zna... Mozda je to na tom modelu softverski reseno.

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao ahim » 10 Mar 2010, 22:48

Ubacih ja firmware,dobih engleski,dobih da biram ANEX A ili ANEX B,ali nema interneta.Tačnije lampica t-dsl stalno je crvena.Slike su rađene kada je ruter bio resetovan sa fabričkim podešavanjima,ja sam pokušavao razne varijante,ali bez uspeha.Koliko se sećam da naš tel.kabel i nemački nemaju isti raspored (kod nas srednje dve-kod nji spoljne dve žice su bitne),pa sam pravio i poseban kabel ali opet ništa.
dns.jpg
dns.jpg
dhcp.jpg
dsl wan.jpg
lan.jpg
network dsl wan.jpg
network dynamic dns.jpg
wireless lan.jpg
wlan setings secrity.jpg
wlan settings basic.jpg
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao ahim » 11 Mar 2010, 10:32

Gledajući po netu sve mi se više čini da je problem povezivanja speedport-a W500 v sa telefonskom linijom.On ima na sebi klasičan konektor za telefon,možda treba još nešto (spliter..) :?:
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
kisko
Preminuo
Postovi: 2923
Pridružen: 12 Jun 2007, 01:51
Location: Kovilj-na kraj sveta
Phone number: 0038121888107
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj-Novi sad

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao kisko » 11 Mar 2010, 13:17

Neznam kako je na tom modemu no obicno je 192.168.2.1 za ugradnju firmware i za reboot a adresa 192.168.1.1 je primarna za ulaz u modem i podesavanje parametara
Znaci to bi trebala biti IP modema a kompu bi trebao sam da dodeli 192.168.1.2
Bar tako mislim,nisam se susretao sa tim modemom......
uvek ima nesto interesantno

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao ahim » 11 Mar 2010, 19:24

Operacija skoro uspela :pivopije: Interneta ima, ali još nema wirelessa (biće nadam se).Znači od nemca za ISDN ubacivanjem firmwarea dobih engleza sa ANEX A i ANEX B.User:root Passwort:0000 IP adresa 192.168.2.1 ssid bitswitcher.Dugo sam se mučio sa T-DSL(crveno),dok nisam skontao da uopšte nisam dobro povezivao kablove.Usput je napravljen jedan kabel,sa jedne strane LAN(srednje 4 žice),sa druge za naš telefon.Njegovim povezivanjem T-DSL pozeleni i net proradi.Wireless još ne radi,ali pošto sam u ovim stvarima neiskusan zasad sam zadovoljan i sa ovim. :mrgreen:
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao rubin_miki » 11 Mar 2010, 19:35

da ne ima spreda dugme za ukljucivanje i iskljucivanje wirelessa ko na ovim nasim iz telekoma sto ih daju?
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

klasi
_
_
Postovi: 59
Pridružen: 01 Apr 2009, 21:39
Location: makedonija

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao klasi » 11 Mar 2010, 19:52

Mozda si postavio kljuc na vairles pa zato nemas konfiguracija ti je dobra a dai imas indikator LED za vairles

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao ahim » 11 Mar 2010, 20:03

Ne sija lampica (WLAN),mislim da mi je u podešavanjima off.Pogledaću detaljnije podešavanja oko toga.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

klasi
_
_
Postovi: 59
Pridružen: 01 Apr 2009, 21:39
Location: makedonija

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao klasi » 11 Mar 2010, 20:10

Moras da ukljucis vairles pa zatom obavezno postavi kluc za da nebise i komsije sluzili sa tvoj internet :pivopije:

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje

Post napisao ahim » 11 Mar 2010, 20:29

Uključio bih ja,kad bih znao gde,za ključ znam,možda treba nešto na ovom podešavanju.Imam 3 izbora DSL,LAN,WLAN,trenutno je off :?:
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje  * REŠENO *

Post napisao ahim » 11 Mar 2010, 21:40

Sada sve radi :pivopije: Kada sam podesio kao na slici proradio wlan.wlan mode:AP i device:bridged.
Hvala svima koji su učestvovali u temi.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

ivan89
_
_
Postovi: 1
Pridružen: 02 Dec 2012, 18:12
Location: srbija

Re: Wireless modem-ruter SpeedportW 500V podešavanje(REŠENO)

Post napisao ivan89 » 04 Dec 2012, 00:17

A dal je neko pokusao uraditi to sa speedport w500 nema ono zadnje v
Ja sam pokusao i nisam uspeo izgleda da je taj firmware veliki original je 848kb gde mogu naci pa da probam i ja ovaj model.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Internet i Računarske mreže”