Motorola SB5101 Firmware or MAC

Teme vezane za internet. Uređaji koji se kače na net. Kabel, ADSL, WiFi itd ..
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Korisnikov avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1665
Pridružio se: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Macedonia
Kontakt:

Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod cacko85 » 04 Maj 2009, 03:13

Dali neko je menjao Firmware na ovi modem ili IP. Znam kao se ulazi u Firmware t.e. koja je IP "192.168.100.1" ali ne daje da menjas IP ili MAC ili bilo sta.
Nasao sam ne net nesta koi se radi sa pomos na JTAG i Blackcat Programmer.
Dali neko ima semu na Balckcat Cable programmer koja 100% radi i je testirana.
:pivopije:
Prikačeni fajlovi
SB5101E.jpg
SB5101E.jpg (11.61 KiB) Pogledano 1850 puta
Poslednja izmena od cacko85 u 06 Maj 2009, 17:24, izmenjeno 1 put ukupno.
SF

Korisnikov avatar
skyline-GTR
____
____
Postovi: 1603
Pridružio se: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or IP

Postod skyline-GTR » 04 Maj 2009, 11:14

blackcat nisam uputiti toliko u njega a JTAG je jedan i 2 verzije HW imaju s tim sto je jedna sa nekoliko orpornika a druga sa 74HC244 i jos par otpornika
Prikačeni fajlovi
Jtag.rar
(2.29 MiB) Preuzet 108 puta
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Korisnikov avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1665
Pridružio se: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Macedonia
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or IP

Postod cacko85 » 04 Maj 2009, 11:54

:tooo: mislim da je. :mrgreen:
Hvala puno, kad probam javljam sta ce bude. Moze malo da se zadrzi ali javljam za neka nedelja
:pivopije:
SF

Korisnikov avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1665
Pridružio se: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Macedonia
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or IP

Postod cacko85 » 05 Maj 2009, 23:14

Dali neko zna kako da zameniti Ovi MAC adresi a da ne fleshujem modem.
Prikačeni fajlovi
SB5101E.JPG
SF

Korisnikov avatar
skyline-GTR
____
____
Postovi: 1603
Pridružio se: 26 Avg 2006, 22:26
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: Ibrahim
Lokacija: Bosanska Krupa
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or IP

Postod skyline-GTR » 05 Maj 2009, 23:39

evo kako ;)
Prikačeni fajlovi
Mac address changer.rar
(666.89 KiB) Preuzet 121 puta
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

Korisnikov avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1665
Pridružio se: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Macedonia
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or IP

Postod cacko85 » 05 Maj 2009, 23:50

Imam i ja to :mrgreen: ali nisam probao dal ke radi (modem ni je kod mene) ama mislim da ke zameni "Known CPE MAC Adress" t.e. ona na PC a ne na modem.
Potrebno je da zameni oni HFC MAC-ovi, kao na sliku. nasao sam neki informacije da operator prepoznaje modem po oni HFC i CPE MAC adresi
SF

Korisnikov avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 19435
Pridružio se: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Fiksni telefon: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia

Re: Motorola SB5101 Firmware or IP

Postod fanzo » 06 Maj 2009, 13:19

Ne znam za čega ti sve ovo treba. Kablovski operater pristupa modemu po MAC adresi . IP adresa koju si dao je samo za lokalni pristup i ne možeš ništa podešavati , niti treba išta da se podešava na modemu, osim što možeš da ga restartuješ, a to isto ćeš uraditi ako ga izvučeš i ponovo staviš u struju. Postoji i reset opcija, ali ti to ne preporučujem da radiš iz razloga što modem "uči" iz mreže u koju je spojen kako bi rute bile najkraće i nakon reseta će biti potrebno bar 30-60 minuta da počne opet koliko toliko brzo da funkcioniše. Iako ga resetuješ njegove osnovne postavke se neće promeniti, a potrebne su za ispravno funkcionisanje modema prema provajderu i dalje prema netu.
Sve postavke za up/dn se nalaze kod provajdera u njihovim ruterima i promenom mac adrese nećeš ništa postići, osim što ima šanse da te provajder isključi iz mreže. U slučaju da promeniš mac adresu na već neku postojeću u mreži provajdera istog momenta će doći do konflikta u mreži i tvoj modem i tako više neće pravilno funkcionisati, a sve to će tvoj provajder u kratkom roku da primeti, a za to naravno slede sankcije po ugovoru.
No, ako ti je sve ovo potrebno samo u edukativne svrhe, onda je ok.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Korisnikov avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1665
Pridružio se: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Macedonia
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod cacko85 » 06 Maj 2009, 17:29

Lose sam postavio naslov bilo je razloga za MAC a ja sam upisao IP, evo prepraveno.
A sve ovo je samo informativno, radi to sta ja ne koristim cabelski, imam ADSL nego bas me interesuje kako ke primeti provajder ako koristis neka vec postojeca MAC t.e. neka druga kad nema bazne stanice u gradom. Pa i ne mi bas cudno ali :oklagija
:pivopije:
SF

Korisnikov avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6306
Pridružio se: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod buzdumra » 07 Maj 2009, 13:37

da bas pitam sta bi se desilo da se poklope dve mac adrese i korisnicke dsn ,gt. ip,. na dva racunara dali bi delili protok kad bi bilo sve isto .,zanimljivo
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Korisnikov avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1665
Pridružio se: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Macedonia
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod cacko85 » 07 Maj 2009, 15:24

Jedan prijatelj je probao n wireless i radi :mrgreen: , ali na cable :?
Samo da znam kao da promenim MAC i doznacemo lolzi
:pivopije:
SF

Korisnikov avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 19435
Pridružio se: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Fiksni telefon: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia

Re: Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod fanzo » 07 Maj 2009, 18:07

Lepo sam gore objasnio ...dolazi do konflikta, bez obzira koja je mreža u pitanju i neće raditi.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Alfa09
_
_
Postovi: 3
Pridružio se: 08 Avg 2009, 10:18
Location: Sarajevo

Re: Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod Alfa09 » 08 Avg 2009, 22:02

Da li mogu sa navedenim programom "Mac address changer.raru" ovoj temi dobiti indenticne modeme, mislim na mac. Malo sam skeptican u vezi promjene, posto je za svaki modem fabricki data mac adresa. Da li mogu nesto zeznuti prilikom promjene.

Korisnikov avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1665
Pridružio se: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Macedonia
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod cacko85 » 09 Avg 2009, 03:39

Ma ne moze taj changer da promeni MAC na modem za da bi ti seknuo neshto trajno taj changer menja MAC samo na komp t.e. "Known CPE MAC Adress" koj modem cita od komp. (t.e. MAC na mreznu kartici mislim) a ona druga MAC (HFC, CPE USB) moze da se menja samo ako modem se fleshuje ili sami Firmware ima mogucnost da ja korisnik menja po zelbu.
Ovi moi slucaj on je zakljucn moze samo da gledam adresima ali ne mogu nishta da menjam, nisam josh probao da fleshujem pa da vidim dal ke zeznem neshta lolzi :komp:
A dal ti mozesh da zeznesh neshta sa taj changer e to da, ali modem da ga zeznesh e to ne, samo Windows.
SF

Alfa09
_
_
Postovi: 3
Pridružio se: 08 Avg 2009, 10:18
Location: Sarajevo

Re: Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod Alfa09 » 09 Avg 2009, 23:01

Znaci, ja mogu promjeniti mac na mocemu flesovanjem.Ako je tacno, kako odrditi taj fles, tj. na koji nacin uci u podatke kablovskog modema.

Korisnikov avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1665
Pridružio se: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Macedonia
Kontakt:

Re: Motorola SB5101 Firmware or MAC

Postod cacko85 » 09 Avg 2009, 23:03

Sa goooglanje nacices sve
ima i tu neshta

Kod: Obeleži sve

http://www.sbhacker.net/forum//index.php?
SF


Povratak na “Internet i Računarske mreže”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta