Toshiba Satelite U84010Q proširenje RAM-a 

Sve varijante prenosnih računara.
Forum rules
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Post Reply
User avatar
nike
gxu
gxu
Posts: 2974
Joined: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Location: Split, HR

Toshiba Satelite U84010Q proširenje RAM-a  *REŠENO*

Post by nike » 09 Apr 2017, 16:30

PRENOSNI RAČUNAR
VRSTA PRENOSNOG RAČUNARA: Ultrabook
FIRMA: Toshiba
MODEL: Satelite
MODEL DODATNO: U840-10Q
OS PLATFORMA: Windows 10
PROCESOR: Intel Core I5 3317U 1.7GHz 1.7 GHz
PUNJAČ: PA 1650-21
NAPON PENJAČA: 19V
*********************************************

SIMPTOMI:
Nema kvara, želim da povećam maksimalno količinu RAM-a

DETALJAN OPIS KVARA:
U uređaju je ugrađeno 1kom. 4GB DDRIII-L RAM-a SO-DIMM 1600 MHz

PREDUZETE RADNJE:
Kupio RAM od 4 GB i rastavio laptop i ustanovio da ima samo jedan memorijski slot. Uobičajeno mjesto za drugi slot je zauzeto grafičkim čipom na matičnoj! Nema nikakvog mjesta ispod tipkovnice kako se navodi u nekim uputama po internetu.
http://preview.tinyurl.com/mzvf2l2
Matična ploća je: DABY2DM8F0 REF:F
BY2D.PNG

Code: Select all

https://vinafix.com/threads/shematictoshiba-u840-by2-by2d.2088/
Kao što se i vidi iz sheme matične ploče ova verzija podržava samo 1 modul RAM-a. Ugrađeni je od 4 GB i kako vidim, surfajući po netu, Ima i od 8 GB tip ovakvog RAM-a. Dali odgovara Ili se varam?

P.S. treba li nekome RAM, imam viška jedan! :mrgreen: :m:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Poluznanje je opasnije od neznanja!!!

User avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Posts: 19761
Joined: 02 Aug 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Location: Bački Petrovac
Contact:

Re: Toshiba Satelite U84010Q proširenje RAM-a

Post by fanzo » 09 Apr 2017, 21:32

Čini mi se da ipak imaš 2 rama viška lolzi

Postoji ram od 8GB .. po ostalim karakteristikama treba da bude kao tvoj.. brzina može da bude i malo veća.
Ako ti je oS 64-bita onda može 8GB, u suprotnom ne može.

Još ću ti reći da win10 64-bit retko kada povuče 4GB, a ima instalirano 8 ...najčešće je na oko 3gb... a od toga firefox uzme najviše sa otvorenih milion tabova. Jedino što loše napravi taj firefox je da sisa procesor bez razloga, užasan program..
Jedina prednost firefoxa je što je zaista brz... ništa više... sve ostalo je šit. ubija ceo računar posle otvorenih 100+ tabova... iako su zatvoreni većina. Pa isti mora da se restartuje.

Po meni nećeš puno šta dobiti sa 8GB. jedino ako si zaista siguran da ti treba.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

User avatar
goranfri
gxu
gxu
Posts: 1782
Joined: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Toshiba Satelite U84010Q proširenje RAM-a

Post by goranfri » 09 Apr 2017, 22:42

Ma bre zaludan pop i jariće krštava , umesto da promeni ulje u vakum pumpi i prebriše alat i spremi ga za sezonu on se tu igra sa laptopom !

3tehno_sut: 3hand_bored 3goodjob 01p290322rq4 01pd203badab3 01p356848
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

User avatar
nike
gxu
gxu
Posts: 2974
Joined: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Location: Split, HR

Re: Toshiba Satelite U84010Q proširenje RAM-a

Post by nike » 16 Apr 2017, 09:57

OK! Znači može 8 GB!
@ Goranfri To je samo da se mogu hvaliti! Nitko se ne hvali sa malim! :yeah:
Poluznanje je opasnije od neznanja!!!

User avatar
VJEKOSLAV
gx
gx
Posts: 426
Joined: 14 Jun 2008, 23:20
Location: VUKOVAR
Specialty: tv

Re: Toshiba Satelite U84010Q proširenje RAM-a

Post by VJEKOSLAV » 16 Apr 2017, 17:13

nike wrote:OK! Znači može 8 GB!
@ Goranfri To je samo da se mogu hvaliti! Nitko se ne hvali sa malim! :yeah:
eh...bio je period kad su se muškarci hvalili sa malim, u stvari čiji je manji....(mobitel.... prije nekih 13-15 godina ako se sjećaš :mrgreen:

bio sam u Gradacu kod Ploča (sigurno znaš to mjesto) picamajstor, imao neki sagem preklopni (moj prvi sa displejom u boji) kad je konobar kupio neki mići mobitel stisneš 3 tipke kad pokušavaš jednu koliko je sitan
ja kažem 'bez veze' a on sretan jer ga je skupo platio, i hvali se, a isto se muči s tipkama lolzi

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Prenosni računari”