Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Sve varijante prenosnih računara.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao bokin021 » 07 Feb 2016, 19:24

Toshiba satelite C55D-A5120
Potreban ispravan dump za programator ..Hvala unapred..
Zadnja izmena: Stolle, dana 08 Feb 2016, 19:10, ukupno menjano 3 puta.
Razlog: U naslovu obavezno upisati firmu i model!!!

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22869
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Hitno bios dump !!

Post napisao Stolle » 07 Feb 2016, 20:24

Nešto sve hitno. :mrgreen: I ranije je bilo hitno pa se nešto jako odužilo.
Tako da, to ne stavljaj u naslov, neće ništa pomoći ni tebi ni bilo kome drugome, a naslov deluje nepzbiljno. Ispravi naslov teme da liči na nešto shodno pravilima.

Avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1724
Pridružen: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Sveti Nikole
Kontakt:

Re: Re:potreban bios dump !!

Post napisao cacko85 » 08 Feb 2016, 00:34

Shta je problem ???

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2821
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Re:potreban bios dump !!

Post napisao toce » 08 Feb 2016, 03:33

TOCE

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Re:potreban bios dump !!

Post napisao bokin021 » 08 Feb 2016, 08:16

laptop je pokazivao sliku samo na eksternom monitoru dok je na svom pokazivao samo svetlo bez butanja ili sl. ..Promenio sam novi flat cabl ,proverio kontakte na konektoru ,promenuo memoriju ,novu bateriju za bios ali nista.Programatorom sam sacuvao stari bios ,potom sam nasao na nekom forumu dump, koji sam flesovao ali nije uspelo.Sad nemam sliku ni na externom monitoru ,cak i kad sam vratio stari bios,odnosno backup.. :oklagija

Avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1724
Pridružen: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Sveti Nikole
Kontakt:

Re: Re:potreban bios dump !!

Post napisao cacko85 » 08 Feb 2016, 13:04

Dal ima integriran CPU ?? Kad si rasklopio dal hljadnak je bio zapushen ?? Is iskustva na druge laptopove kada je takav kvar bio problem u GPU. Ako je bio zapushen ondak 99% GPU.
Taj je novi model bios teshko da nadzesh, na ovicijalni web ima ali e spakovan i enqriptiran, plus mislim da taj ima dva flesha ili ?? Dal si vratio originalni bios ?? Ako si vratio dal pali ili je totalno mrtav. Trazi na plocha treba da ima SMD jampere najchestie su belezane sa JRST, RST, RST 1,2,3..... itd. ako gi ima prespoj gi sa kalaj svi koi nadzesh sa ta ili slichan oznaka, pazi da ne prespoish neki step-down/up kontroler jer nekad imaju merni tachke koi podsechaju na ovi jamperi, bios baterija ne vadi, adapter i glavna baterija OUT, posle 30s odlemi. Ako je problem u RESET proradio bi.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Re:potreban bios dump !!

Post napisao bokin021 » 08 Feb 2016, 18:49

Proradio mi je laptop ,flesovao sam bios koji samo nasao na nekom ruskom sajtu ...Ali i dalje slika samo na externom monitoru ,cak sam grejao chip do 227 c sa rework stanicom ,nisam hteo preguglavati ,tako da nije do gpu..Da u pravu si da ima dva bios odnosno ec i main bios koji su u jednom IC ..Ali mislim da nije ni do biosa ,posto se ekran ukljuci sa normalnim pozadinskim osvetljenjem ali nema data signala ,sumnjam na KBC ..Problem je sto nemam shemu da vidim pinout konektora..Vrlo zbunjujuc problem ,da napomenem odradio sam detaljnu inspekciju mikroskopom ,da nije slucajno nesto pregorelo ili u spoju ali nista..UHHH.. :oklagija ..Dodao sam bios dump ,mozda nekom zatreba..
c55d_v180.rar
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1724
Pridružen: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Sveti Nikole
Kontakt:

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao cacko85 » 08 Feb 2016, 19:17

Probaj sa drug panel, mozda je on u kvar, nema veze shta pali pozadinsko osvetljenje.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao bokin021 » 08 Feb 2016, 19:37

Probao sa dva screen-a..

---------- Tue Feb 09, 2016 12:48 ----------
Ima li jos kakvu ideju?

Avatar
Borce Vasilev
gx
gx
Postovi: 595
Pridružen: 19 Dec 2010, 15:28
Location: Strumica
Contact person: Borce
Phone number: 38978356916
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Strumica

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao Borce Vasilev » 09 Feb 2016, 15:49

koji cip si grejao ?
Instinkt je nešto što nadmašuje znanje.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao bokin021 » 09 Feb 2016, 16:42

Gpu koji je ujedno i cpu i north bridge..Samo jedan chip postoji,...

---------- Tue Feb 09, 2016 16:45 ----------
Zanima me koji signal je duzan za davanje slike na monitoru..Verovatno je tu problem jer se display ponasa ok samo bez slike ..Ovakav problem jos nisam imao..

Avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1724
Pridružen: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Sveti Nikole
Kontakt:

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao cacko85 » 09 Feb 2016, 22:40

Daj oznake na motherboard.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao bokin021 » 10 Feb 2016, 09:12

INVENTEC DURBAN10AN 6050A2556901-MB-A03 oznaka ploce..

fproduction
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 28 Apr 2011, 08:38
Location: Pozarevac
Contact person: Frenki
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao fproduction » 13 Feb 2016, 00:24

Nisam uspeo da pronađem šemu ove ploče pa mi napiši oznaku zaokruženog čipa, kao i multikontrolera. Mada, prema svemu što si naveo mislim da ti je problematičan All in One (E2-3800), ali pre konačnog mišljenja treba proveriti koji nalozi izlaze iz multikontrolera.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao bokin021 » 13 Feb 2016, 11:33

Interesatno je da sa prvim flet kablom laptop ponekad ukljucivao screen ,na primer kad iz konektora screen izvucem i ponovo vratim kabl ,prikaze sliku ali sa novim samo kako sam naveo ..Ovo je datasheet http://www.intersil.com/content/dam/Int ... pdf..Mozda bi trebalo da ga malo podgrejem ,hladan lem ili sl..
NUVOTON NPCE985LAODX

Avatar
cacko85
gx
gx
Postovi: 1724
Pridružen: 03 Dec 2008, 17:51
Location: Macedonia
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Sveti Nikole
Kontakt:

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao cacko85 » 13 Feb 2016, 12:31

Plocha je DURBAN 10AN, shema nisam nashao, samo board view file.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao bokin021 » 13 Feb 2016, 17:59

Bez sheme je problem ustanoviti kvar ,ali videcu sta moze da se uradi...

---------- Sat Feb 13, 2016 18:07 ----------
Sa kojim programom otkrivas boardview?Probao sam sa eagle i jos dva ali je greska u file ...

fproduction
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 28 Apr 2011, 08:38
Location: Pozarevac
Contact person: Frenki
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao fproduction » 13 Feb 2016, 22:34

Predpostavio sam da je naponski regulator s obzirom gde su ga postavili, njega treba prelemiti da bi se otklonila sumnja hladnog lema u sekciji napajanja E2. Sa suprotne strane ploče na istoj poziciji su dva FET-a koje on okida (pored elektrolita), premeri da li su otvoreni. Nisi pomenuo da li možes da podigneš sistem i vidiš normalnu sliku preko sekundarnog monitora. Ukoliko diže sistem, onda ne moraš da proveravaš FET-ove jer su verovatno iskoristili iste vodove za napajanje i NB-a.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao bokin021 » 14 Feb 2016, 07:42

Nisu problem fetovi, posto sistem normalno radi na externom monitoru.. Problem je sto nema nigde sheme za laptop da se moze sve ispratiti.. Danas cekam odgovor nekog amera, mislim da ce mi poslati shemu..

fproduction
_
_
Postovi: 107
Pridružen: 28 Apr 2011, 08:38
Location: Pozarevac
Contact person: Frenki
Specialty: computers

Re: Toshiba satelite C55D-A5120 potreban bios dump

Post napisao fproduction » 14 Feb 2016, 16:49

Ne verujem da će šema puno da ti pomogne u ovom slučaju. Reci mi pozadinsko osvetljenje koje si pomenuo na primarnom monitoru, kakav je ekran: crn, maglovit, ili beo. Da bismo uprostili situaciju, opredeli se za jednu od ponudjenih solucija, pa dopuni ukoliko je potrebno.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Prenosni računari”