PC napojna jedinica COMPAQ RESENO

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
almir-elektro
_
_
Postovi: 41
Pridružio se: 19 Jul 2012, 16:14
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: almir

PC napojna jedinica COMPAQ RESENO

Postod almir-elektro » 24 Jan 2013, 17:37

Optimized-comapc 2.jpg
ovo je slika,neznam koliko se jasno vidi,ali nadam se da ce pomoci
model:DPS-200PB-103 E REV:02
na napojnoj je prebaceno sa 220V na 110V i pregorili su otpori R502 i R509 tako da nemogu da procitam vrednosti
ako neko ima semu ili zna vrednosti bio bih zahvalan,pozdrav
Poslednja izmena od almir-elektro u 02 Feb 2013, 01:07, izmenjeno samo 2 puta ukupno.
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3203
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod alexa_pg » 24 Jan 2013, 19:16

Ti si srecnik ako je samo to stradalo.
Provjeri jos jednom ostale komponente.

PS. i gdje "napojna kutija COMPAQ" u software?
Alexa

almir-elektro
_
_
Postovi: 41
Pridružio se: 19 Jul 2012, 16:14
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: almir

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod almir-elektro » 24 Jan 2013, 23:38

ostale komponente sam provjeravao,e sad da mi je vrijednost tih otpora pa da probam pod naponom..
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22089
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod Stolle » 25 Jan 2013, 00:18

Slika je užasna. :? Naučite se, mislim na sve, da kad nešto slikate da to treba i da se vidi. Kako, gde, su vezani ti otpornici?
Ako su ovako onda su ti to METAL OKSID VARISTORI:
Prikačeni fajlovi
1.jpg
1.jpg (20.13 KiB) Pogledano 2085 puta

almir-elektro
_
_
Postovi: 41
Pridružio se: 19 Jul 2012, 16:14
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: almir

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod almir-elektro » 25 Jan 2013, 00:34

ma slaba mi je kamera,mobitelom sam slikao,ali mislio sam na osnovu modela da se moze sema negde izvuci,googlao sam ali nista,vrlo je moguce da su ovi..
Optimized-compac.jpg
imam jos ovu ako moze pomoci
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...

Korisnikov avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2802
Pridružio se: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod toce » 25 Jan 2013, 02:14

Na jedan od njih se vidi sta pise garant a ti nisi ni pogledao obrisi ih cistim alkoholom i videces da na jednog od tih dva nesto pise upisi sta pise da vidimo o cemu se radi.
TOCE

Korisnikov avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6377
Pridružio se: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod buzdumra » 25 Jan 2013, 11:12

mozes da izbacis oba ...
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

almir-elektro
_
_
Postovi: 41
Pridružio se: 19 Jul 2012, 16:14
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: almir

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod almir-elektro » 28 Jan 2013, 00:05

evo nesto sam jedva uspio da procitam MDU Z151..to je sto je se moglo procitat..e sad neznam da li je MDU ili MDR...
a kako to da izbacim oba?? :roll: preko njih ide 220v..na gretz mislim..
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...

Korisnikov avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1273
Pridružio se: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Kontakt osoba: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod Damiru » 28 Jan 2013, 07:42

Servis: deda
Zaposlenih: 0
Garantni servis za: gorenje
Serviser: Da
Specijalnost: svastarim

Jesi li ti siguran da si serviser? Jesu li i ostali sigurni da si serviser? Meni ne ličiš na servisera, a pogotovo ne na nekog ko je GARANTNI SERVIS za Gorenje...
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Korisnikov avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5625
Pridružio se: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod milan » 28 Jan 2013, 08:24

@Stolle ti je odmah napisao sta je to i nacrtao
@buzdumra ti odmah dao i jedno od resenja.
@damiru slazem se sa tvojom konstatacijom, varistor kod njega nepostoji u pojmovima.
Prikačeni fajlovi
varistor.jpg
varistor.jpg (12.44 KiB) Pogledano 1980 puta

Korisnikov avatar
EDO_ZE
_
_
Postovi: 25
Pridružio se: 15 Jul 2011, 23:43
Location: Zenica
Kontakt osoba: Edo
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zenica

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod EDO_ZE » 30 Jan 2013, 21:52

Ja ću to tebi pojednostaviti , ti varistori su ti paralelno povezani sa elko kondezatorima , a "crknuli" su najvjerovatnije zato sto je neko prebacio onaj prekidac na 110v (ako je ta verzija napojne) , kao sto rekose kolege prije , samo ih izvadi , onemoguci prekidac od 110 v ako postoji i ako zelis naravno , bar tako sto ces jednu zicu sa njega odlemiti ( i sa prekidaca i sa osnovne ploce) , provjeri osigurac ,grec,tranzistor.. zamjeni ih ako su neispravni i to je to.
http://elektronika.byethost4.com/

Korisnikov avatar
buzdumra
gxu
gxu
Postovi: 6377
Pridružio se: 22 Okt 2006, 20:14
Location: srbija

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod buzdumra » 30 Jan 2013, 23:18

pa almire jesam ti napiso sta treba da uradis???? aj pomocu ti donesi-posalji napajanje popravicu ti dzaba . neznam kako drugacije? :roll:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Korisnikov avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4172
Pridružio se: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Kontakt osoba: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: napojna kutija COMPAQ

Postod Majstor Duja » 31 Jan 2013, 09:42

@EDO_ZE:
forum postoji vec nekih 6-7 godina, rezultat je velikog broja radnih sati i brdo ulozenog novca, oko 1000 korisnika se sluzi istim bez prigovora i sad dodjes jedan TI i krenes da pametaris po forumu gde za to nije mesto. Ako imas neki savet, sugestiju bice nam drago da to izlozis u delu namenjenom za to:
viewforum.php?f=21

@almire
Naseg coveka, Balkanikusa, je najteze naterati na red i disciplinu. Predlazem ti da osnujes svoj forum i pustis korisnike da pisu sta god hoce i kako god im je milo i drago pa ces onda shvatiti o cemu se ovde radi.

Ako nastavite prepucavanje, tema ce biti zakljucana. Naslov je popravka napojne jedinice ( a ne kutije) COMPAQ - tako da - drzite se teme.

:pivopije:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Korisnikov avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4172
Pridružio se: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Kontakt osoba: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: PC napojna jedinica COMPAQ

Postod Majstor Duja » 01 Feb 2013, 13:09

Procistio sam temu od nepotrebnih komentara.

@Almir_elektro: da li je tema sada zavrsena kada si dobio objasnjenje sta je u pitanju i kako da to resis?
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

almir-elektro
_
_
Postovi: 41
Pridružio se: 19 Jul 2012, 16:14
Location: Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba: almir

Re: PC napojna jedinica COMPAQ

Postod almir-elektro » 02 Feb 2013, 00:30

tema je zavrsena..dobio sam odgovor..Hvala puno..svim koji su pomagali..i koji su malo galamili..mora neko i to.. :mrgreen:
veliki pozdrav i svako dobro..edo dodji na :pivopije:
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...

Korisnikov avatar
EDO_ZE
_
_
Postovi: 25
Pridružio se: 15 Jul 2011, 23:43
Location: Zenica
Kontakt osoba: Edo
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zenica

Re: PC napojna jedinica COMPAQ RESENO

Postod EDO_ZE » 06 Feb 2013, 00:29

almir-elektro vazi prijatelju
http://elektronika.byethost4.com/


Povratak na “Desktop Računari”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gosta