usb1 spoljni hard disk

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

usb1 spoljni hard disk

Post napisao milan » 01 Okt 2008, 13:51

Postavljen Western Digital od 300Gb.
Radio normalno, i sada radi, ali mi je napravio problema, ne on vec komp.
O cemu se radi?
U toku kopiranja sa Kompa na njega komp se "zaledio" i nece da prima bilo koju komandu.Normalno ide Restart i sada nece
da digne sistem.Na otprilike polovine OS.Stoji i nemrda.
Racunar sav rasturim, pregledam bios, predjem u Safe mod i sve radi.Istestiram sve sto sam mogao, skenirao da nije neki
virus, ali i dalje sve isto.Pocinje prebacivanje komponenata na drugi racunar i sve radi.Kod ponovnog ukljucenja komp radi.
Vracaj sve ponovo na svoje mesto, komp ponovo nece da digne sistem.Razlika u kompovima samo u misu.Kazem sebi nemoguce
da me to zeza da nece sistem da digne zbog misa.Ali moram probati da se uverim.I evo cuda,
Komp radi najnormalnije, odnosno kao i pre, samo ako je mis uboden u USB konektor.Odnesem mis na drugi komp, on radi.
U cemu je zec?
Pisem ovo zbog drugih ako budu imali slicne probleme, a i za podrsku za @nec koji je odustao u temi
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=16&t=8162

buzdumra
gx
gx

Re: usb1 spoljni hard disk

Post napisao buzdumra » 01 Okt 2008, 16:50

moguce je da jos ako ostavis komp da radi i izvadis mis i ubodes drugi ono blokira zamrzne ... vratis ponovo onaj sto je njegov ono ostaje zamrznuto samo pomaze restart ....,a cini mi se da ima i u biosu opcija za kako da raspoznaje mis ...
koristim dva usb diska i ponekad mi se desi da zaglupe stariji komp milane dobar imas disk ali nemoj dok je ukljucen da ga pomeras i prevrces (dok radi) :pivopije:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 01 Okt 2008, 20:46

ne mogu da tvrdim ali mislim kako dolazi do sukoba samih hardware-a koji je na USB oko adresa .....
i sam sam imao neoliko puta cudna ponasanja PCija kada bi pravio kombinacije sa USB prikljucnim hardware-om...

nekompatibilnost hardware-a medjusobno ili sukobi resursa tj IRQ ... no mozda kolega @basti imasta da kaze s obzirom da je vise iskusan u tom sektoru ....
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Kontakt:

Post napisao nec » 01 Okt 2008, 22:40

to sto si napisao je u redu ali ja sam odustao da vas ne mucim vishe :mrgreen: jer probano je sa vishe ureda na USB (mis, dva-tri druga modela STICK-ova) na sve je pokazivao isto, a kako se radi o kompjuteru koji radi u servisu resio sam da kupim drugi STICK (2GB)komlet sa produznim kablom za nekih 7eura(nevredi da gubim vreme koje me kosta vishe)a mislim da i vase vreme nije za bacanje :lala: :pivopije:
PS Posteno sam probao nije uspelo nije sve tako crno idemo dalje pozdrav svima :pivopije:
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 03 Okt 2008, 00:22

Mislim da je problem oko drajvera...
u safe modu komp se podize sa nuznim drajverima....90% je softverski problem....
Pretpostavljam....
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

milan
Preminuo

Post napisao milan » 03 Okt 2008, 09:06

Hvala na sugestijama, za sada necu raditi nista, jer mi je novi Operativni sistem na njemu, kad se sistem malo umori onda idem dalje.Kada sam pitao neke koji vise znaju odgovor je bio
Dobro dosao u svet USB-a sve je moguce i nemoguce.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”