HDD MAXTOR ROMULUS - FAIL
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
HDD MAXTOR ROMULUS - FAIL
Prijatelji, nudim 25 Evra za pomoć oko rehabilitacije navedenog HDD-a. U pitanju je Maxtor Romulus 40 GB 5400. Detektuje se i u BIOS-u i na Windows-a, kad ga prikačim kao USB drive ali dalje ništa... Vidi se kao nečitljiv. Poruka pri startovanju je sledeća: "Primary - secundary hard disc fail" i nakon toga se nudi F1 ili Del. F1 nastavlja dalje ali se HDD vise ne vidi... HELP!!!
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
ovako ta poruka primary -secondary ti govori da je doslo do sukoba "intresa" tj resursa.
da li si obracao paznju na to kako je jump-ovan HDD ??
trebao bi da ga stavis na slave.
e sad ako si to pokusao i dalje ne radi onda moras da pokusas jos stogod a na prvom mestu da malo jasnije opises problem.
ako sam te dobro shvatio : ti hoces da prikljucis HDD preko USB rack-a ?
a da ne gledam sad prepostvljam da je to IDE HDD.
zato ga prvo probaj jumpovati kao slave i prikaciti na IDE konektor
pa ako radi znaci da ti je problem oko podesavanja USB .......
koji OS imas instaliran ?
to sto ti nudi F1 je da napravis izmene u setings-u ....
koji je racunar u pitanju ?
ajde kazi sta jos imas ....?
da li si obracao paznju na to kako je jump-ovan HDD ??
trebao bi da ga stavis na slave.
e sad ako si to pokusao i dalje ne radi onda moras da pokusas jos stogod a na prvom mestu da malo jasnije opises problem.
ako sam te dobro shvatio : ti hoces da prikljucis HDD preko USB rack-a ?
a da ne gledam sad prepostvljam da je to IDE HDD.
zato ga prvo probaj jumpovati kao slave i prikaciti na IDE konektor
pa ako radi znaci da ti je problem oko podesavanja USB .......
koji OS imas instaliran ?
to sto ti nudi F1 je da napravis izmene u setings-u ....
koji je racunar u pitanju ?
ajde kazi sta jos imas ....?
Zadnja izmena: chellawy, dana 04 Feb 2008, 21:59, ukupno menjano 1 put.
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
da i da dodam, da takodje postoji mogucnost da ti je neispravna i elktronika na HDDu. ali moras da jos das podataka.
a sta vise taj HDD ne vredi 25 evra
a ako ti pomognemo samo sa savetima (bez fizicke intervencije) novce mozes da uplatis na racun foruma......ako zelis mada ti ih niko nece traziti, jer forumi i postoje da se pomaze....
druga je stvar ako odneses kod nekog od kolega u servis
pozdrav
a sta vise taj HDD ne vredi 25 evra

a ako ti pomognemo samo sa savetima (bez fizicke intervencije) novce mozes da uplatis na racun foruma......ako zelis mada ti ih niko nece traziti, jer forumi i postoje da se pomaze....
druga je stvar ako odneses kod nekog od kolega u servis
pozdrav
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
prijatejlu mislim da tesko mozes da go opravis.Imao sam i ja pred neki dan takav problem.Mislim da se radi o virus (Romulus)koi napada samo Maxtore.Fakticki hdd treba da se flesuva.Gledao sam na internet za neki modela od Maxtor ima flesa,a za ovaj sta mi je meni trebao nikako nisam nasao,pa sam kupio novi hdd a ovaj stari jos stoi tako.Neznam potrazi flesh za taj model na net pa probaj.
makedon
Re: HDD MAXTOR ROMULUS - FAIL *REŠENO*
dali si resio problem ?judge_dredd je napisao:Prijatelji, nudim 25 Evra za pomoć oko rehabilitacije navedenog HDD-a. U pitanju je Maxtor Romulus 40 GB 5400. Detektuje se i u BIOS-u i na Windows-a, kad ga prikačim kao USB drive ali dalje ništa... Vidi se kao nečitljiv. Poruka pri startovanju je sledeća: "Primary - secundary hard disc fail" i nakon toga se nudi F1 ili Del. F1 nastavlja dalje ali se HDD vise ne vidi... HELP!!!
Re: HDD MAXTOR ROMULUS - FAIL
Tesko da je !!!!basti je napisao:dali si resio problem ?judge_dredd je napisao:Prijatelji, nudim 25 Evra za pomoć oko rehabilitacije navedenog HDD-a. U pitanju je Maxtor Romulus 40 GB 5400. Detektuje se i u BIOS-u i na Windows-a, kad ga prikačim kao USB drive ali dalje ništa... Vidi se kao nečitljiv. Poruka pri startovanju je sledeća: "Primary - secundary hard disc fail" i nakon toga se nudi F1 ili Del. F1 nastavlja dalje ali se HDD vise ne vidi... HELP!!!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
HDD , Bsektori i Formatiranje HDD , Da li bi moglo ?
napisao fanzo » 28 Okt 2007, 21:34 » u Desktop Računari - 37 Odgovori
- 4678 Pregledano
-
Zadnji post napisao basti
30 Apr 2008, 10:24
-
-
- 3 Odgovori
- 792 Pregledano
-
Zadnji post napisao stojkePN
10 Dec 2009, 21:51
-
- 8 Odgovori
- 1050 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigo
27 Feb 2010, 07:27
-
- 4 Odgovori
- 918 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
20 Feb 2010, 16:28
-
- 0 Odgovori
- 875 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
15 Apr 2010, 11:59
-
-
USB HDD Može li da bude zajednički za više uređaja?
napisao fanzo » 30 Nov 2011, 18:02 » u Desktop Računari - 8 Odgovori
- 1970 Pregledano
-
Zadnji post napisao filipmkd
11 Dec 2011, 03:56
-