HDD MAXTOR ROMULUS - FAIL 

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
judge_dredd

HDD MAXTOR ROMULUS - FAIL

Post napisao judge_dredd » 04 Feb 2008, 21:16

Prijatelji, nudim 25 Evra za pomoć oko rehabilitacije navedenog HDD-a. U pitanju je Maxtor Romulus 40 GB 5400. Detektuje se i u BIOS-u i na Windows-a, kad ga prikačim kao USB drive ali dalje ništa... Vidi se kao nečitljiv. Poruka pri startovanju je sledeća: "Primary - secundary hard disc fail" i nakon toga se nudi F1 ili Del. F1 nastavlja dalje ali se HDD vise ne vidi... HELP!!!

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 04 Feb 2008, 21:38

ovako ta poruka primary -secondary ti govori da je doslo do sukoba "intresa" tj resursa.

da li si obracao paznju na to kako je jump-ovan HDD ??

trebao bi da ga stavis na slave.

e sad ako si to pokusao i dalje ne radi onda moras da pokusas jos stogod a na prvom mestu da malo jasnije opises problem.

ako sam te dobro shvatio : ti hoces da prikljucis HDD preko USB rack-a ?

a da ne gledam sad prepostvljam da je to IDE HDD.
zato ga prvo probaj jumpovati kao slave i prikaciti na IDE konektor
pa ako radi znaci da ti je problem oko podesavanja USB .......
koji OS imas instaliran ?
to sto ti nudi F1 je da napravis izmene u setings-u ....

koji je racunar u pitanju ?

ajde kazi sta jos imas ....?
Zadnja izmena: chellawy, dana 04 Feb 2008, 21:59, ukupno menjano 1 put.
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 04 Feb 2008, 21:39

da i da dodam, da takodje postoji mogucnost da ti je neispravna i elktronika na HDDu. ali moras da jos das podataka.

a sta vise taj HDD ne vredi 25 evra :roll:
a ako ti pomognemo samo sa savetima (bez fizicke intervencije) novce mozes da uplatis na racun foruma......ako zelis mada ti ih niko nece traziti, jer forumi i postoje da se pomaze....

druga je stvar ako odneses kod nekog od kolega u servis

pozdrav
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Sucro
_
_

Post napisao Sucro » 04 Feb 2008, 23:27

Napisi naziv ploce, model itd, verziju biosa trenutnu itd.. znaci malo vise podataka ;)?!

Pozz
Ja nisam kao ti!

makedonec
_
_

Post napisao makedonec » 15 Feb 2008, 21:55

prijatejlu mislim da tesko mozes da go opravis.Imao sam i ja pred neki dan takav problem.Mislim da se radi o virus (Romulus)koi napada samo Maxtore.Fakticki hdd treba da se flesuva.Gledao sam na internet za neki modela od Maxtor ima flesa,a za ovaj sta mi je meni trebao nikako nisam nasao,pa sam kupio novi hdd a ovaj stari jos stoi tako.Neznam potrazi flesh za taj model na net pa probaj.
makedon

cubica
gx
gx
Specialty: tv-multimedia

Post napisao cubica » 15 Feb 2008, 22:27

nadji isti HDD i zameni elektroniku, ako ne proradi, zavrljaci ga u Moravu (ili vec..koja je reka tu...) :mrgreen:

cUBICA :lala:
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! no thanks

basti
_
_

Re: HDD MAXTOR ROMULUS - FAIL  *REŠENO*

Post napisao basti » 27 Apr 2008, 23:45

judge_dredd je napisao:Prijatelji, nudim 25 Evra za pomoć oko rehabilitacije navedenog HDD-a. U pitanju je Maxtor Romulus 40 GB 5400. Detektuje se i u BIOS-u i na Windows-a, kad ga prikačim kao USB drive ali dalje ništa... Vidi se kao nečitljiv. Poruka pri startovanju je sledeća: "Primary - secundary hard disc fail" i nakon toga se nudi F1 ili Del. F1 nastavlja dalje ali se HDD vise ne vidi... HELP!!!
dali si resio problem ?

g_simon

Re: HDD MAXTOR ROMULUS - FAIL

Post napisao g_simon » 05 svi 2008, 02:21

basti je napisao:
judge_dredd je napisao:Prijatelji, nudim 25 Evra za pomoć oko rehabilitacije navedenog HDD-a. U pitanju je Maxtor Romulus 40 GB 5400. Detektuje se i u BIOS-u i na Windows-a, kad ga prikačim kao USB drive ali dalje ništa... Vidi se kao nečitljiv. Poruka pri startovanju je sledeća: "Primary - secundary hard disc fail" i nakon toga se nudi F1 ili Del. F1 nastavlja dalje ali se HDD vise ne vidi... HELP!!!
dali si resio problem ?
Tesko da je !!!!

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 05 svi 2008, 03:24

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post