2majstor5 UKLJUČI SE - PRIKLJUČI SE ! 1klima3 1tv2

Kolege serviseri prijave u Expet grupu OVDE

drajveri za tv kartice [reseno]

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: drajveri za tv kartice

Post napisao Damiru » 31 Okt 2013, 08:05

Malo detaljnije objasnite problem - "ne mogu da snimam". Ne snima uopšte, ili ne snima samo ton? Ako je ton problem, to je i zbog zbog nedostatka tog kabela (koji može da se kupi u bilo kojoj prodavnici računara).
Koji je računar?
Koji je operativni sistem?
Da li želite da snimate TV programe, ili video sa S-video ulaza?
Dajte što više informacija, da probamo to da rešimo što pre i bezbolnije.
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 49
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda

Re: drajveri za tv kartice

Post napisao laslo bajnoci » 31 Okt 2013, 13:31

meni bi bilo potrebno da ako neko ima uputstvo za upotrebu za tu tv karticu jer sam video da ima i neku knjižicu pa ako neko ima to prvo bi da to vidim da ne postavljam bez veze pitanja ,(možda mi nije povezano sve u računaru ,mislim na taj mali kablić ) a kada sam probao da snimim jednostavno mi je izbacilo poruku da ne može da snimi na disk ,ne bi da budem dosadan više na ovu temu ostalima inače je XP a ploča je ASSUS A7 V8-X-X to sam već napisao ako može uputstvo na srpskom jer sam tanak sa engleskim
ps: da želim da snimam tv programe , da mi služi i kao video rekorder ,predpostavljam da ima PUNO mogućnosti
unapred zahvalan svima ,što je najbitnije kartica radi ,puno ste mi pomogli :pivopije:
:tooo:

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: drajveri za tv kartice

Post napisao Damiru » 31 Okt 2013, 15:34

Kabel koji nedostaje služi za snimanje i reprodukciju zvuka sa TV kartice. Jedan kraj ide na TV karticu, a drugi na CD izlaz (analog CD-out) na zvučnoj kartici (bez obzira da li je integrisana ili ne).
A u vezi "a kada sam probao da snimim jednostavno mi je izbacilo poruku da ne može da snimi na disk" teško je pomoći bez preciznijih informacija. Ja imam tu karticu i služi me dobro sve ove godine. Ima mnogo mogućnosti, pa i snimanje određenog kanala u zadato vreme, direktno narezivanje na CD/DVD i takozvani Time Shifting (kada ste u mogućnosti da vidite poslednja 2 sata "snimljenog materijala"). Time Shifting je opcija koja može dobro da posluži kad gledate neki sportski događaj ili bilo šta drugo što smatrate da je vredno pažnje. Doslovno možete klizačem da se vratite unazad i ponovo pogledate neki interesantan detalj dok emisija i dalje traje. Emisija se konstantno snima interno, ali ne ostaje na disku, nego je dostupna samo dok je uključena ta opcija (uključuje se i isključuje kao snimanje).
Ima još dosta opcija, ali... Uputstvo na srpskom ne postoji, ali imate uputstva u PDF formatu na engleskom, nemačkom, francuskom, korejskom, rumunskom, ruskom, češkom, poljskom,... ako ikako mogu da Vam pomognu.
Ja imam originalnu knjižicu sa uputstvom za instalisanje i korišćenje, ali je zastarela. I drajveri i sam program je pretrpeo mnogo unapređenja od tada.
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 49
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda

Re: drajveri za tv kartice

Post napisao laslo bajnoci » 14 Nov 2013, 18:35

sada kad je sve uključeno i sve radi ali imam još par pitanja ,a to je da kada uključim pretraživač kanala dobijem opciju ANTENA ili KABLOVSKA pa dali se ovo može sastaviti pa da gledam i jedno i drugo pošto najednoj opciji gledam određen broj kanala a kanali koji su na tom drugom području mogu da gledam samo ako prebacim tu opciju ANTENA /KABLOVSKA
A drugi problem je taj da ne mogu da utišam ton iako se ta opcija pokazuje na ekranu znači da na ekranu pokazuje da utišava a ustvari to ne radi ,kablić sam uključio kako je na slici ,dali sam možda tu pogrešio ??
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: drajveri za tv kartice

Post napisao Damiru » 14 Nov 2013, 18:51

Ne može se mešati antena i kablovska... Ali možete da memorišete kanale za oba ulaza i da po potrebi menjate ulaz - ručno.
Što se tiče drugog pitanja, vratite se malo unazad (ovde)
i eksperimentišite sa audio playback parametrima (ova slika).
Ako se ton čuje, kabel je dobro povezan, a greška je negde u sekciji Audio Out. Ako ne radi smanjenje i pojačanje tona, neće raditi ni utišanje (Mute).
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 49
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda

Re: drajveri za tv kartice

Post napisao laslo bajnoci » 14 Nov 2013, 20:20

uspeo sam da regulišem pojačanje i smanjenje tona :tooo:
i baš mi je žaošto ne može prvo pitanje da se reši jer sam očekivao da ima raznih drajvera koji mi mogu pomoći , u svakom slučaju hvala na odgovoru jer ja imam samo kablovsku gde ima na sva četiri banda signala (VHF1-VHF3-UHF S BANDOVI i takođe i hiper bandovi, nadam se da i dalje mogu da VAM postavljam pitanja koja meni nisu jasna :pivopije:

nadam se da nisam dosadan

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: drajveri za tv kartice

Post napisao Damiru » 14 Nov 2013, 21:00

Niste dosadni, samo budite što precizniji sa pitanjima. Brže ćemo rešiti problem, manje ćemo lutati.
Za svako novo pitanje otvorite novu temu. Ne postavljajte pitanja i temi koja nisu vezana za nju. U naslov prvog posta u ovoj temi dopišite [REŠENO].
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 49
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda

Re: drajveri za tv kartice [reseno]

Post napisao laslo bajnoci » 23 Feb 2015, 22:47

dobar dan
eto promenuo sam matičnu i instalirano mi je vin7 i TV kartica ne može da se instalira ( instalira ali ga ne vidi ) tako majstor kaže tv kartica je GLOBAL EXPERT dali imate savet za instalaciju na vin 7
možda sam izostavio ali sada je matična GA-P31-S3G rev1 cpu E5200

Avatar
ivan_trle
gxu
gxu
Postovi: 622
Pridružen: 18 Dec 2010, 16:44
Location: Srbija
Contact person: Ivan
Lokacija: Veliko Gradište

Re: drajveri za tv kartice [reseno]

Post napisao ivan_trle » 23 Feb 2015, 23:00

Pa sad, ili je GLOBAL ili je EXPERT?!
U svakom slučaju, proizvođač kaže da je kompatibilna sa Windows 7. http://www.leadtek.com/eng/product/6/169/intro.aspx
Ako su drajveri uspešno instalirani, neophodno je instalirati i WinFast PVR2, softver za prijem/snimanje/kontrolu TV kartice.

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 49
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda

Re: drajveri za tv kartice [reseno]

Post napisao laslo bajnoci » 23 Feb 2015, 23:13

ja se puno izvinjavam ali TV2000 XP EXPERTLeadtex upravo prepisano :tooo: sorry

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: drajveri za tv kartice [reseno]

Post napisao Damiru » 23 Feb 2015, 23:21

Global ili Expert, svejedno je što se tiče potrage za drajverima (ako se instaliraju odgovarajući, kartica će raditi)... Radi kartica i na Win7 bez problema (x86 i x64). Pročitajte ponovo celu temu ako je potrebno. Sve što Vam je potrebno već je u temi. Samo umesto WinXP tražite za Win7 i mora da radi. Ja je još uvek koristim...
https://www.dropbox.com/s/tmzlfqwzywpi4 ... 7.png?dl=1
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
ivan_trle
gxu
gxu
Postovi: 622
Pridružen: 18 Dec 2010, 16:44
Location: Srbija
Contact person: Ivan
Lokacija: Veliko Gradište

Re: drajveri za tv kartice [reseno]

Post napisao ivan_trle » 23 Feb 2015, 23:22

Upravo tako.
Za bilo šta u vezi korišćenja kartice, NEOPHODAN je WinFast PVR2, kao što se vidi na slici.

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: drajveri za tv kartice [reseno]

Post napisao Damiru » 23 Feb 2015, 23:31

Radi i sa bilo kojim drugim koji može da renderuje sliku sa kartice (VirtualDub, na primer). Ali WinFast (PWR ili PVR2) je najbolje rešenje u svakom slučaju.
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 49
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda

Re: drajveri za tv kartice [reseno]

Post napisao laslo bajnoci » 23 Feb 2015, 23:43

zahvaljujem puno trenutno imamo taj problem ali predočiću ovu stvar majstoru

Avatar
laslo bajnoci
_
_
Postovi: 49
Pridružen: 11 Dec 2008, 20:41
Location: srbija kikinda

Re: drajveri za tv kartice [reseno]

Post napisao laslo bajnoci » 27 svi 2018, 13:01

dobar dan VAM želim
sledeća situacija tv kartica EXPERT (naravno WinFast TV2000 XP EXPERT) a imam VIN 7 32 bitni i pitanje dali radi i na 32 bitni i na 64 bitni VIN 7 sa istim drajverom (pošto sada imam orginal CD sa drajverom )

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”