Problem sa grafickom Sapphire AIW 9800SE(ODUSTAO)

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
electronix
_
_
Specialty: computers

Problem sa grafickom Sapphire AIW 9800SE(ODUSTAO)

Post napisao electronix » 15 Apr 2010, 19:51

Zdravo.Imam problem sa grafickom kartom Sapphire AtI Radeon All In Wonder SE (128Mb,VIVO,256Bit,AGP).Naime graficka ima ugradjen tv tuner kojeg moj racunar neprepoznaje.(Pentium 4 3GHz;MB ASROCK P4i65G;2Gb DDR1)Skinuo sam sve moguce driver-e i isprobavao.Kada sam prvi put stavio kartu u racunar sistem je preuzeo microsoft-ove drivere no nije bas radila kako treba.
Deinstalirao sam drivere i ubacivao ostale pocev od verzija 5.12 do 10.2(display driver,wdm,catalyst,mmc) po uputstvu.Medjutim nista nisam dobio kako treba.Instalirao sam i najnoviju verziju directX.Graficka radi i sistem pokazuje podatke graficke.Medjutim tuner-a nema kao da ne postoji.Osim toga bilo koja igra kada se instalira nemoze se pokrenuti.Da li je neko imao slican problem sa napomenutom grafickom i kako otkloniti gresku?Za svaki savjet veliko HVALA!
Zadnja izmena: electronix, dana 05 svi 2010, 11:50, ukupno menjano 1 put.

rrpisti
_
_

Re: Problem sa grafickom Sapphire AIW 9800SE

Post napisao rrpisti » 15 Apr 2010, 21:20

Nisi napisao da li si ikad mogao da koristis karticu, ili si je sad nabavio.Mozda te skrecem na pogresan put ali ja sam pre par meseci imao problem sa TV karticom.Ploca sa N-force2 ultra chipset-om, ubacili tv kartu instalirali drajvere, fino radi.Restart i nestao vga (gart) drajver i ne prepoznaje graficku.Kad pokusam instalirati chipset driver sve instalira samo vga ne.Javlja da ova vrezija nije za ovaj vga.Izvadim TV kartu uklonim njegove drajvere instaliram VGA i radi normalno. TV kartu ubacim, instaliram ,nestane VGA inaravno i AGP se vraca na osnovno bez drajvera. Zasad nije reseno (odnosno izvadjena TV karta).Probaj (ako jos nisi) graficku u nekoj drugoj masini.

electronix
_
_

Post napisao electronix » 15 Apr 2010, 21:46

Tvoj problem sam imao prilike vidjeti prije dvije godine i sve je dovedeno u red tako sto je tv karta prebacena u drugi slot(u zadnja dva slota nije radila kako treba a u prva 3 je funkcionisala ok)...
Sto se tice mog problema probao sam na drugim racunarima i uvijek isto.Ona ovako radi slika je super samo sto je problem oko tv tuner-a i pokretanja bilo koje igre.Trenutno sam instalirao drivere i catalist sa ostalim softwarom verzije 2009.E sad neznam da li ima veze direct x sa tim posto imam novu verziju :?:

rrpisti
_
_

Post napisao rrpisti » 16 Apr 2010, 23:27

E pa ako nisam uspeo ja tebi da pomognem,barem si ti meni dao dobar predlog.Za neki dan cu posetiti ove moje poznanike pa ima da probam u svim slotovima, i ako uspe :pivopije: .Malo sam citao u vezi tvog problema na forumima.svi hvale ovu kartu ali se i zale na instalacije.Kao prvi korak ukloniti sve ati drajvere (MMC, Dao ,Catalyst,remote Wonder) ocisti registry i postaviti starije verzije u redosledu: Ati Catalyst 6.1 ,/ Restart ,/Remote Wonder: 3-03rw.exe(ne ENU.exe)/ Restart,/ MMC podrska: 9.08_mmc_uci.exe ,/MMC: 9.08_mmc_enu.exe .Na forumu nisu dali link za drajvere,verovatno na ATi homepage.Napominjem ovo nije moje iskustvo nego objasnjenje jednog upucenog na drugom forumu,ja sam samo preneo.Tvrde da se stariji i noviji drajveri ne trpe medjusobno pa ti probaj.

ajduk
_
_
Contact person: milinko

Post napisao ajduk » 16 Apr 2010, 23:36

Ne bi da pametujem ali sam imao problem sa opretivnim sistemom win7 a na xp2 radi tv kartica bez problema, pitanje je sta je sa kojom konponentom kompatibilno.

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 17 Apr 2010, 09:04

Moram da priznam da me win 7 razocarao.
Masina mora biti novija da bi sve radilo ok i to je u redu ali brdo programa (pogotovo malih decijih igrica) nisam uspeo ni pod kakvim okolnostima da nateram da radi i sada ovi moji hoce da me obese za primer. :mrgreen:
BTW... TV kartu sa bt878 chipsetom nisam nikako uspeo da nateram da radi pod sedmicom pa sam uzeo neku philipsovu.

electronix
_
_

Post napisao electronix » 17 Apr 2010, 10:17

Iskreno receno ja sam probao Vistu,Win7...i mogu reci da ipak ostajem kod xp-a jer bilo kako bilo nikad nisam imao nekih problema sa njim-radilo se oko drivera ili instalacije nekog uredjaja,uvijek sam imao stabilnost u radu.Sto se tice moje graficke,ispitao sam i komponente koje sam mogao ispitati (posebno elkose) i sve je ok.Osim toga nema pregrijavanja sto mi je i najvaznije.Ostaje mi da dobro provjerim da li greska stoji u kompaktibilnosti maticne ploce sa navedenom grafickom???Iako mi se ovo prvi put desilo pa ne kontam zasto? :?:
Rrpisti, iskreno receno nikad nisam probao kombinaciju ovom verzijom mmc 9.08.Instalacija drivera i ostalog je proteklo ok ali nakon instalacije mmc nestade slika beztraga-samo taman ekran.Tako da sam se opet vratio na noviju verziju :-( Ali ne odustajem tako lako.Probacu jos "kombinacija" sa instalacijama....

rrpisti
_
_

Post napisao rrpisti » 19 Apr 2010, 13:49

Na forumu se zale oni koji nemaju dajver CD,onima koji imaju CD problemi su se pojavili posle osvezenja (update) drajvera.Mogu ti dati link ali je na madjarskom jeziku pa ti verovatno nece pomoci a ja bez sopstvenog iskustva sa ovom karticom mogu da te zabunim pa bolje da ti ne otezavam.Ako te nesto konkretno zanima eventualno mogu tamo postaviti pitanje. :pivopije:

electronix
_
_

Post napisao electronix » 19 Apr 2010, 15:56

Hvala ti.Sad pokusavam jos naci originalan cd :?: jer primjetio sam problem kod ati tuner drivera (ATI WDM Rage Theater...) jer nakon instalacije u device menageru nemam nista od toga :m: Sav software od ati-ja vec imam pa trazim kombinaciju...A ako bas ne bude islo kako treba tada cu stvarno odustati.... :-(

rrpisti
_
_

Post napisao rrpisti » 20 Apr 2010, 20:31

Bas mi ne da mira ova stvar.Jedan od forumasa se dosetio da pokusa sa XP SP2 umesto service pack 3.Instalirao na praznu particiju xpsp2 i vec je Windows prepoznao karticu iz osnova.Posle instalacije drajvera sve funkcionise besprekorno.Zasad mu isto ovo na SP3 ne uspeva.Kad se ja cudim kako nesto kod racunara ne ide kako treba, moj kolega uvek kaze JA SE CUDIM KAD FUNKCIONISE. lolzi

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 20 Apr 2010, 22:29

rrpisti je napisao:...ovo na SP3 ne uspeva...
Puno drajvere za razne uredi ne rade na SP3, pa tako ako koristish SP3 ondak format i instaliraj SP2 pa vidi dal ke radi.
www.facebook.com/slavceelectronics

electronix
_
_

Post napisao electronix » 21 Apr 2010, 23:01

U mene je instaliran xp2.E da mi je znati koji su to pravi driveri za moju graficku :roll: ....

Rrpisti,zaboravih reci:to sto kazes sam prvi put uradio.Na instaliran xp2 ubacio kartu,sistem je odmah nasao i instalirao.Nakon toga sam nasao catalyst sa ostalim(wdm...) i nakon toga Ati MMC....Ali rezultati katastrofalni.Kod 80% instaliranog ATI software-a ostao mi je taman ekran bez slike.(verzije od 2003-2008).Kod par verzija primi drivere ali nema tv tuner-a i javlja se konflikt kod Ati MMC-a.Kod pokretanja bilo koje igre stane u startu i nista se ne dogadja.Ne znam da li nemam prave drivere ili je mozda nesto kod karte defekt :m: (Iako ovo ne bi trebalo biti jer karta na nekim verzijama drivera radi-osim navedenih problema...) :oklagija

rrpisti
_
_

Post napisao rrpisti » 22 Apr 2010, 21:44

Kad instaliras na SP2 i prepozna kartu,trebalo bi instalirati drajvere na sledeci nacin: instal omega drajver-zatim otpakiras"tv-capture- WDM" drajver- udjes u system-device manager-desni klik na ATI WDM Rage Theater Video NSP, osvezenje drajvera i kod treceg prozora izaberes opciju imam drajver CD i pokazes (browse) gde si otpakirao (ne instalirao) odgovarajuci drajver .isto to sa 'ATI WDM Rage Theater Audio i sa ostalih 4 WDM drajvera.RESTART.instal remote Wonder 3.03- instal MMC 9.08 uci -instal MMC 9.08. :fanzo: Ponavljam ovo je samo prevod ali navijam za tebe jer pisu svi da je kartica inace prava stvar. :yeah:

electronix
_
_

Post napisao electronix » 22 Apr 2010, 21:54

Hvala ti.No problem je imam mnogo drivera pa neznam koji je najbolji....Mislim na verzije.
Mislim na sledece: omega drajver(verzija?) "tv-capture- WDM" drajver(verzija?) ATI WDM Rage Theater ,(a ovo nemam nikako???) :m:
Pokusavao sam satima instalacije i kombinirao ali :zid:
Sada cu sve ispocetka...pa cu javiti rezultat. :idea:

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 22 Apr 2010, 22:08

electronix
Nemoj ređati postove jedan za drugim, piši u jednom. Sastavio sam ih u jednom.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 23 Apr 2010, 02:34

Probaj sa neka programa za avtomatsko updejtiranje drajvera od internet kako Driver Genius Professional. Ova programa daje na koi uredi nemash ili imash stari drajvere pa probaj dal ce da pomogne neshto.
www.facebook.com/slavceelectronics

rrpisti
_
_

Post napisao rrpisti » 23 Apr 2010, 10:57

Posto se ovde po principu radi o dva hardvera na jednoj ploci pretpostavljam da treba instalirati prvo display drajver (rad_w2kxp_omega_38221.exe) ,to je taj omega a zatim tuner drajver (tv-capture-wdm-6-14-10-6246v3.exe) otpakirati (to je exe koji otpakuje sebe u c:\ATI\support\tv-capture-wdm-6-14-10-6246v3\) ulazis u system-device menager-audio,video game controler i biras ATI WDM Rage Theater Video NSP biras update driver i ,imam CD i navigacija do c:\ATI\support\tv-capture-wdm-6-14-10-6246v3\ ovde biras ATI WDM Rage Theater Video u otpakiranom folderu i dalje po prethodnom postu.Ako ni ovo ne pomaze ja se predajem ali i dalje navijam. :tooo:

electronix
_
_

Post napisao electronix » 23 Apr 2010, 16:41

HVALA!!!Probacu pa da vidimo sta bude... :tooo:

electronix
_
_

Post napisao electronix » 23 Apr 2010, 23:06

electronix je napisao:HVALA!!!Probacu pa da vidimo sta bude... :tooo:
p.s. Stolle izvinjavam se za moju gresku oko postova...

electronix
_
_

Post napisao electronix » 05 svi 2010, 11:49

electronix je napisao:
electronix je napisao:HVALA!!!Probacu pa da vidimo sta bude... :tooo:
p.s. Stolle izvinjavam se za moju gresku oko postova...
Nakon stavljanja novog sistema,isti je instalirao sve drivere za graficku koja radi.Sa programom Chris TV (koji je sasvim ok skoro za sve TV kartice i ne samo za ovu)pokrenuo sam tv tuner.Prilikom gledanja programa malo imam problema sa zutim horizontalnim linijama preko ekrana koje vjerovatno dolaze od nekog elkosa koji nije ok.Kada sam instalirao omega driver kartica se malo vise pocela grijati :?: Kada izvrsim update drivera nestane slika i ekran ostane crn...
Zato sam se vratio na staro.Kada instaliram i pokusam pokrenuti neku igru,sistem test mi pokazuje da navedena graficka karta ima samo 1Mb memorije tako da nije moguce pokrenuti bilo sta od igara.No to mi ne smeta jer nisam neki gamer.Na kraju zakljucujem ipak da je greska u samoj karti jer drugog objasnjenja nema.Zato odustajem od daljnjeg experimentisanja.Hvala svima na pomoci. :pivopije:

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Desktop Računari”