Nakon zatvaranja (korišćenja) nekog fajla ili prečice koji se nalazi na desku, win7 ih sam pomeri na prvo slobodno mesto. To je mesto s leva pa nadole, prvo slobodno, kao što bi uradio sa bilo kojom novom ikonicom.
Automatsko sortiranje je isključeno. Sortiranje takođe nije definisano jer ih sortiram po želji na celom desku.
Zanimljivo je i to da ne radi to sa svim ikonicama.
Probao sam da kada ih vraćam na mesto, povučem desnim klikom i odaberem "premesti ovde", ne pomaže ni to.
Nadam se da sam dovoljno pojasnio, objasnio..
Win7 sam premešta ikonice na desku
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
- Specialty: tv-multimedia
Win7 sam premešta ikonice na desku
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
- Krajnc Karlo
- Preminuo
- Contact person: Karlo
Re: Win7 sam premešta ikonice na desku
to je stara boljka još od win 3.11
obično ima veze sa oštećenim "user account"
probaj da napraviš novi account, trebalo bi da reši problem
obično ima veze sa oštećenim "user account"
probaj da napraviš novi account, trebalo bi da reši problem
Make it idiot proof and someone will make a better idiot
- MbyLegend
- _
- Contact person: Milan
- Specialty: computers
Ne znam jesi li rijesio problem,s obzirom da je stariji post,ali jesi li pokusao posle aranziranja ikonica da uradis jednostavno refresh,to bi trebalo da zapamti raspored ikonica na destopu. A ako nece ni to onda ima i ovo rijesenje,
Jeste da je za Vistu ali mislim da bi i na Win 7 trebalo da radi,iskreno nisam probao jer nisam imao takav problem.
Kod: Označi sve
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/save-and-restore-desktop-icon-layout-in-windows-vista/
Ne zivim da bih radio, radim da bih prezivjeo...
- fanzo
- Site Admin
Problem nisam rešio. Malo da utanačim.
Razmeštene su ikonice po celom desku po nekom mom rasporedu i nahođenju. 20-tak komada levo, pa skroz gore u liniju, pa skroz na desnoj strani nekoliko, pa skroz dole jedan red ikonica, pa ima nešto i na sred desktopa.
Prva nova ikonica koja se automatski postavlja naravno ode uvek na levu stranu na prvo slobodno mesto. To isto mi učini ikonica koja se već od ranije nalazi naprimer skroz desno. Pomeri se samo kada otvorim fajl, nešto radim na njemu i čim ga snimim, ikonica se automatski prebaci na prvo slobodno mesto levo. Znači u trenutku kad kliknem na "save".
I to ovo napravi samo sa excel ikonicama.
Excel prečice na desku ne pomera.
Ne pomera ni tekstualne ikonice, ni word, niti bilo koje druge. Samo je excel problem.
Možda je problem što je stara verzija. Ovaj moj excel ima 10 godina. Pa mi je ovo jedino logično deluje ..
Ovo nikada ranije nisam imao na drugim windovsima.
User account neću da menjam jer će mi to povući neke druge probleme.
Refesh uradim, često i ništa ne menja.
Rezoluciju ekrana ne menjam.
Na linku u prethodnom postu nude neko programče koja snima stanje na desku, ali ne znam šta može da se desi kada neke ikonice obrišem, pa ne bih da instaliram tako nešto.
Razmeštene su ikonice po celom desku po nekom mom rasporedu i nahođenju. 20-tak komada levo, pa skroz gore u liniju, pa skroz na desnoj strani nekoliko, pa skroz dole jedan red ikonica, pa ima nešto i na sred desktopa.
Prva nova ikonica koja se automatski postavlja naravno ode uvek na levu stranu na prvo slobodno mesto. To isto mi učini ikonica koja se već od ranije nalazi naprimer skroz desno. Pomeri se samo kada otvorim fajl, nešto radim na njemu i čim ga snimim, ikonica se automatski prebaci na prvo slobodno mesto levo. Znači u trenutku kad kliknem na "save".
I to ovo napravi samo sa excel ikonicama.
Excel prečice na desku ne pomera.
Ne pomera ni tekstualne ikonice, ni word, niti bilo koje druge. Samo je excel problem.
Možda je problem što je stara verzija. Ovaj moj excel ima 10 godina. Pa mi je ovo jedino logično deluje ..
Ovo nikada ranije nisam imao na drugim windovsima.
User account neću da menjam jer će mi to povući neke druge probleme.
Refesh uradim, često i ništa ne menja.
Rezoluciju ekrana ne menjam.
Na linku u prethodnom postu nude neko programče koja snima stanje na desku, ali ne znam šta može da se desi kada neke ikonice obrišem, pa ne bih da instaliram tako nešto.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 7b183ecc4e
http://www.vistaheads.com/forums/softwa ... -save.html
http://www.vistaheads.com/forums/softwa ... -save.html
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- fanzo
- Site Admin
Da, to je upravo to i nema rešenja, koliko sam ja na brzinu pregledao te postove i probao isključiti prikaz skrivenih fajlova.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Win7 podešavanja -Rešeno kroz postove
napisao JaroslavBires » 23 Mar 2013, 22:54 » u Windows - softverski problemi - 3 Odgovori
- 1187 Pregledano
-
Zadnji post napisao alexa_pg
25 Mar 2013, 13:48
-
-
-
Tastatura pravi lag i kuca karaktere unatraške [Win7]
napisao fanzo » 19 Sep 2013, 21:45 » u Windows - softverski problemi - 15 Odgovori
- 2366 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
21 Sep 2013, 14:59
-
-
-
Dual boot XP i Win7 64 na SSD-u
napisao kosmajac » 24 Sep 2015, 23:08 » u Windows - softverski problemi - 8 Odgovori
- 3735 Pregledano
-
Zadnji post napisao birocip
28 Sep 2015, 14:12
-