Proview 2200w - potrebna sema mreze

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka TFT i LCD monitora

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao ahim » 09 Okt 2013, 15:56

Navedeni monitor mi je dosao sa pregorelim osiguracem,izgorelim fetovima u inverteru.Mislio sam da nece biti problema,zamenuo ostecene delove,i onda uocavam problem da monitor pocinje normalno da radi tek ako je povezan sa naponom oko 1 min ili iz nekoliko pokusaja.Kada se upali iz vise pokusaja nastavlja da radi normalno.Potom sam izmenjao sve elkose,ld7575,diode u primaru,shotky diode,opto,tl431...Dodatnim ispitivanjem uviđam da 12v u startu nema punu snagu i da je dobija tekposle nekog vremena.Molio bih forumase da ako imaju (ceo dan sam trazio po netu i nista) daju šemu da proverim da li sam sve radio kako treba.Nisam siguran da li sam stavio potpuno isti mali elkos u primaru,da li su fetovi odgovarajuci (ugradio sam irf 7313 dual-n,prvi put se susrecem sa njima,original je bio druge oznake-koliko sam gledao na netu bio je dual-n).Oznaka na mreži je 200-031-19DMSMB-BH REV:B , PI-190DTLB5.Hvala

emem
_
_
Postovi: 240
Pridružen: 19 svi 2008, 09:13
Location: BULGARIA

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao emem » 09 Okt 2013, 21:11

da pijemo zajedno 01ziveli

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao ahim » 09 Okt 2013, 23:15

Hvala na brzom odgovoru, ali nažalost šema ne odgovara mojoj mreži.U invertteru imam dva fet tranzistora u koje sumnjam najviše da nisu odgovarajući.
Prilog
proview mreza.jpg

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao ahim » 04 Nov 2013, 23:19

Dotični me još muči.Mreža menjana drugom i pokazalo se da je u redu.Panel proveren,Na kraju sam slučajno zapazio:Monitor radi potpuno normalno kada je povezan sa kompom,a kada ga probam samog uglavnom treba nekoliko pokusaja da se upali,samo neonke kratko bljesnu.Na procesorskoj ploči sam izmenjao skoro sve elkose,proverio regulatore napona,sve deluje Ok.Sve liči na softwerski problem, kao da ne može lepo da radi bez pobude grafičke kartice :oklagija

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao chellawy » 05 Nov 2013, 08:56

DA li si u meniju pokušao da ga resetuješ na factory ?
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao ahim » 06 Nov 2013, 15:21

Pokusao sam reset bez efekta,pustim ga da radi ceo dan da bi na kraju video da su dugmici zablokirali,bilo koji da pritisnem pojavi se samo meni.Otkacim ga rasturim ponovo i on radi kao pre (dugmici se vratili).Za svaki slucaj sam izmenjao dugmice bez efekta.Jedinu ideju koju imam jos je zamena smd dioda kod kenektora za dugmice (5 smd KAV99) ako uspem da ih pronađem.Svaki predlog dobrodošao :oklagija .Hvala
Prilog
plocica proview.jpg

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24761
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao Stolle » 06 Nov 2013, 16:44

Stavi BAV99, a možeš i da zameniš sa dve brze.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao ahim » 07 Nov 2013, 08:32

Nasao sam na jednoj staroj ploci A7p (BAV99),probacu sa njima,mada sam vec postao pesimista u vezi ovog monitora.Valjda su to ti glupavi kvarovi gde se mora pogadjati,proverio sam i zener diode (4 kom w9,5v-menjao bez efekta).Valjda mu ne smeta sto mreza daje 4.92v umesto 5 (takonesto je davala i druga ploca) da ima usporen start kad nije povezan sa kompom i da brljavi.

Avatar
chellawy
gx
gx
Postovi: 5358
Pridružen: 12 Avg 2006, 22:25
Location: Bačka Palanka
Contact person: SIX
Specialty: tv

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao chellawy » 07 Nov 2013, 10:41

Nemoj dalje gubiti vreme. Napakuj panel u neki drugi i prodavaj .... :pivopije:
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

ahim
_
_
Postovi: 251
Pridružen: 18 Dec 2008, 10:09
Location: Novi Sad

Re: Proview 2200w - potrebna sema mreze

Post napisao ahim » 07 Nov 2013, 11:46

Uradio bih ja to vec ali taj monitor ima spec.panel,lim koji drzi panel je ujedno i maska.Pomenjao sam diode bav99,preostale elkose na plocici i nista.Znaci kada pokusam da ga upalim prvi puta uvek,nekada i vise puta sabo bljesnu neonke pojavi se kvadratic,potom upali kako treba...Povezao sam ga sa kompom,radi,da vidim da li ce posle nekog vremena blokirati dugmice,ako ne putuje,ako opet zablokira :oklagija

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje TFT - LCD Monitora”