Kupio sam pre desetak dana gore pomenuti monitor,ali sa presecenim vga kablom,verovatno je donesen od preko,jer je bio u kvaru,ja sam ga popravio ali nigde ne mogu da nadjem semu vga konektora,tjkabal se konektuje na plocu monitora i takav izlazi sa konektorom koji ide na graficku kartu,kompletna oznaka monitora je;SCALEOVIEW C-19-12,S26361-K1061-V170,zamoli bih clanove foruma ako imaju ovu shemu da mi je posalju jer mi je ovako monitor beskoristan.
unapred hvala.
Lcd monitor Fujicu Simens
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Re: Lcd monitor Fujicu Simens
vga kabl je standard,uzmi od nekog starog monitora kablo odseci spajaj ga na taj monitor imas tri deblje zice RGB crvema zelena i plava,ponekad je siva boja umesto plave ili zelene ali uglavnom nemozes pogresit da zeznes nesto,znaci kada spojis pravilno RGB imas dve tanke zice V-sync i H-sync neznam koje boje jer razliciti proizvodjaci koriste razlicite boje,u vecini slucejava se vrti oko zute,bijele i narandzaste,, spajas dok je upaljen monitor i racunar probas sve konbinacije dok ne proradi nemozes nista zeznut.ostale zice mozes ostavit otpojene.
doktor za svaku bol je rock and roll
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
Ne bih baš bio toliko siguran da ne može ništa zeznuti
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- mija015
- _
- Contact person: Mija
- Specialty: tv-multimedia
Ukucaj na google VGA PIN OUT i dobices sve sto ti treba.Pozdrav 

- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
Nisi razumeo pitanjemija015 je napisao:Ukucaj na google VGA PIN OUT i dobices sve sto ti treba.Pozdrav
Netreba njemu raspored pinova na VGA konektoru već raspored žica na džeksni na signal ploči u monitoru.
To će malo teže da nađe na netu.
najlakši način je da neko ko ima na stolu ili u rashodu takav monitor , pa da ga otvori i popiše raspored.
Imao sam dosta takvih monitora na popravci ali nikada mi nije palo na pamet da to uradim. A i meni je par puta zatrebalo to isto !
Inače te serije imaju 2-3 različite ploče ugrađene i na njima isto tako različite konektore.
Ima par komada koji imaju pinove samo u jednom redu a ima i onih kojima su pinovi u dva reda .....
Popisati raspored žica je posao od 2 minuta, ali kad imate posla preko glave, onda vam je mrsko to da uradite. A kad vam zatreba taj podatak eeeeeeee onda sam sebi pojedem džigericu

Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
tft(lcd)MONITOR HANSOL H-530 Ponekad ode slika
napisao vuletj » 27 Jan 2008, 18:40 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 6 Odgovori
- 1669 Pregledano
-
Zadnji post napisao vuletj
28 Jan 2008, 10:45
-
-
-
LCD monitor BENQ Q7T3 shema(RJESENO)
napisao Mcu » 06 svi 2008, 20:05 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 3 Odgovori
- 1781 Pregledano
-
Zadnji post napisao dzafer
09 svi 2008, 19:38
-
-
-
lcd monitor philips HNS7170T potrebna shema
napisao agatel » 12 Avg 2008, 15:38 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 10 Odgovori
- 2086 Pregledano
-
Zadnji post napisao filka
15 Avg 2008, 09:49
-
-
-
Belinea lcd monitor Potreban LD7575 (ODUSTAO)
napisao ndusan » 12 Sep 2008, 20:23 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 2 Odgovori
- 1670 Pregledano
-
Zadnji post napisao ndusan
13 Okt 2008, 11:53
-
-
-
LCD monitor ASUS VW192-Neradi napajanje (RESENO)
napisao makedonec » 01 Dec 2008, 21:45 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 8 Odgovori
- 2007 Pregledano
-
Zadnji post napisao makedonec
17 Dec 2008, 22:48
-
-
- 14 Odgovori
- 3906 Pregledano
-
Zadnji post napisao kizazvucnik
17 Jun 2012, 20:33
-
- 5 Odgovori
- 1606 Pregledano
-
Zadnji post napisao mladen82
19 Okt 2009, 22:44
-
-
DAEWOO TP1500 LCD monitor i tv
napisao micot » 02 Nov 2009, 18:27 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 6 Odgovori
- 1349 Pregledano
-
Zadnji post napisao micot
03 Nov 2009, 16:00
-