Lcd monitor Fujicu Simens

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka TFT i LCD monitora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
sdsatelit
_
_
Specialty: satellite

Lcd monitor Fujicu Simens

Post napisao sdsatelit » 08 svi 2012, 00:22

Kupio sam pre desetak dana gore pomenuti monitor,ali sa presecenim vga kablom,verovatno je donesen od preko,jer je bio u kvaru,ja sam ga popravio ali nigde ne mogu da nadjem semu vga konektora,tjkabal se konektuje na plocu monitora i takav izlazi sa konektorom koji ide na graficku kartu,kompletna oznaka monitora je;SCALEOVIEW C-19-12,S26361-K1061-V170,zamoli bih clanove foruma ako imaju ovu shemu da mi je posalju jer mi je ovako monitor beskoristan.
unapred hvala.

enis.tz
_
_
Contact person: enis

Re: Lcd monitor Fujicu Simens

Post napisao enis.tz » 10 svi 2012, 11:51

vga kabl je standard,uzmi od nekog starog monitora kablo odseci spajaj ga na taj monitor imas tri deblje zice RGB crvema zelena i plava,ponekad je siva boja umesto plave ili zelene ali uglavnom nemozes pogresit da zeznes nesto,znaci kada spojis pravilno RGB imas dve tanke zice V-sync i H-sync neznam koje boje jer razliciti proizvodjaci koriste razlicite boje,u vecini slucejava se vrti oko zute,bijele i narandzaste,, spajas dok je upaljen monitor i racunar probas sve konbinacije dok ne proradi nemozes nista zeznut.ostale zice mozes ostavit otpojene.
doktor za svaku bol je rock and roll

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 10 svi 2012, 19:33

Ne bih baš bio toliko siguran da ne može ništa zeznuti
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

mija015
_
_
Contact person: Mija
Specialty: tv-multimedia

Post napisao mija015 » 10 svi 2012, 20:42

Ukucaj na google VGA PIN OUT i dobices sve sto ti treba.Pozdrav :pivopije:

chellawy
gx
gx
Contact person: SIX
Specialty: tv

Post napisao chellawy » 11 svi 2012, 06:29

mija015 je napisao:Ukucaj na google VGA PIN OUT i dobices sve sto ti treba.Pozdrav :pivopije:
Nisi razumeo pitanje
Netreba njemu raspored pinova na VGA konektoru već raspored žica na džeksni na signal ploči u monitoru.
To će malo teže da nađe na netu.
najlakši način je da neko ko ima na stolu ili u rashodu takav monitor , pa da ga otvori i popiše raspored.
Imao sam dosta takvih monitora na popravci ali nikada mi nije palo na pamet da to uradim. A i meni je par puta zatrebalo to isto !

Inače te serije imaju 2-3 različite ploče ugrađene i na njima isto tako različite konektore.
Ima par komada koji imaju pinove samo u jednom redu a ima i onih kojima su pinovi u dva reda .....

Popisati raspored žica je posao od 2 minuta, ali kad imate posla preko glave, onda vam je mrsko to da uradite. A kad vam zatreba taj podatak eeeeeeee onda sam sebi pojedem džigericu :?
Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje TFT - LCD Monitora”