Napajanje: LGP0024-110B
Panel Nemam podatke
Tcon Nemam podatke.
Izvinjavam se ukoliko je postavljeno u pogresnoj sekciji ali sam predpostavio da će ovo na kraju biti oko osnove elektronike pa sam zaključio da je najbolje ovde, ukoliko Admin smatra da je za brisanje ili relokaciju neka učini tako.
Monitor ne daje znakove života.
1. Po fizičkoj inspekciji nisam našao znakove koji bi ukazali na kvar.
2. Unimerom pronadjen kratak spoj na kondenzatorima napajanja 24V.
3. ESR om utvrdjena ispravnost svih kondenzatora.
4. Izlazna Dioda MBRF20H200CT u kratkom spoju (Potvrdjen kvar vadjenjem diode i merenjem analagonim i digitalnim unimerom).
5. Postavljena zamenska dioda F20C20C
6. Na kondenzatorima i dalje kratak spoj.
7. Labolatoriskim napajanjem injektovano 24V 2A, termalnom kamerom provereno ništa se ne greje. (Napajanje potvrdjuje kratak spoj).
8. Skinuta dioda F20C20C dioda je ispravna. Kada se vrati opet dobijam kratak spoj.
9. Proverene sve komponente i fetovi ponaosob, jedino mi je transformator sumnjiv.
Ukratko ovde sam zabo i ne znam gde dalje, jedino mi je ovaj transformator cudan, jako malo iskustva imam sa njihovim pinovima i koliko ja predpostavljam u ovoj konfiguraciji kao na slici
ova dva sekundara ne bi trebali da imaju dodirnih tačaka jedan sa drugim a opet tu se meri kratki spoj opet. (Sa i bez diode).
Ovaj kvar već prevazilizi moje znanje stečeno do sada pa bih molio za pomoć oko daljih koraka, nije mi jasno kako mogu da imam na izlazim kondenzatorima kratak spoj kada stavim zdravu diodu. ispada da ona provodi inverzno. ALi kada se dioda skine i meri se ona je 100% zdrava, a na ploči imam kratak spoj. Merenje vršim Digitalnim FLUK i analognim ProsKit.