LED TV
FIRMA: PHILIPS
MODEL: 32PHS5301/12
MODEL DODATNO: ne znam
CHASSIS: ne znam TPM16.1E LA
MAINBOARD:ne znam 715G8198-M01-B00-004T
PANEL: ne znam TPT315B5-WHBN0.K REV:S8D62E
T-CON BOARD: ne znam
SMPS: ne znam 715G7734-P01-003-002H
SIMPTOMI:
Zelene vertikalne linije, ton odlican.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
u rezimu biranja ulaznog uredjaja: dobar,
u rezimu na primer: hdmi, bez ulaznog signala ima dve tri zelene vertikalne linije, a
u rezimu: npr hdmi kada ima i signal programa puno zelenih linija,neke kose, neke vertikalne.
Svaka pomoc u kom pravcu da trazim kvar je dobrodosla.
Nisam ga jos otvorio-rasklopio.
Ton-zvuk je odlican.
Unapred hvala,pozdrav.
TV PHILIPS 32PHS5301/12 ZELENE LINIJE
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
TV PHILIPS 32PHS5301/12 ZELENE LINIJE
Zadnja izmena: KASA1, dana 03 Okt 2024, 09:06, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Dopuna obrasca
Razlog: Dopuna obrasca
- KASA1
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Re: TV PHILIPS 32PHS5301/12 ZELENE LINIJE
Dakle, član si već 12 godina i ovo ti je tek prvi post,... što reči, nije baš za neku pohvalu, no svejedno, dobro nam došao!
Šasija je ovdje TPM16.1E LA (vidi se sa naljepnice) pa dopiši to gore u obrazac. Svakako moraš otvoriti tv kako bi mogao upisati i ostale stavke (oznaku matične ploče, panela, napajanja..) pa onda možemo dalje.
Usput, ovaj bi tv trebao imati DVBT2 tuner pa nam u idućem postu napiši i kakva je slika sa antenskog signala te kakva na drugom HDMI portu.
Šasija je ovdje TPM16.1E LA (vidi se sa naljepnice) pa dopiši to gore u obrazac. Svakako moraš otvoriti tv kako bi mogao upisati i ostale stavke (oznaku matične ploče, panela, napajanja..) pa onda možemo dalje.
Usput, ovaj bi tv trebao imati DVBT2 tuner pa nam u idućem postu napiši i kakva je slika sa antenskog signala te kakva na drugom HDMI portu.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
- KASA1
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Kad postaviš temu onda i vodiš računa o tome što kolege pišu i odrađuješ odmah ono što se traži a ne čekaš 15 dana. Ako ti ne vodiš računa o svojoj temi, neće ni drugi.
Za ubuduće, vodi računa o tome da se svi traženi podaci upišu jer buduće pretrage ne pronalaze podatke označene na fotografijama (ja sam sada dopisao u prvi post sve potrebne podatke).
Što se samog upita tiče, za lokalizaciju ovakva kvara koristi se obično panel tester koji pušta test sliku preko LVDS konekcije. Ovako napamet teško je odrediti gdje je problem.
Pošto je OSD korektan, moja sumnja ide ka problemu na matičnoj ploči.
Za ubuduće, vodi računa o tome da se svi traženi podaci upišu jer buduće pretrage ne pronalaze podatke označene na fotografijama (ja sam sada dopisao u prvi post sve potrebne podatke).
Što se samog upita tiče, za lokalizaciju ovakva kvara koristi se obično panel tester koji pušta test sliku preko LVDS konekcije. Ovako napamet teško je odrediti gdje je problem.
Pošto je OSD korektan, moja sumnja ide ka problemu na matičnoj ploči.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
ok, KASA1 hvala puno na tvom trudu, posto nemam tester, a ni iskustva i znanja za lvds... tesko cu popraviti ovaj kvar, ....u svakom slucaju hvala ti na trudu i pravcu u kom bih trazio resenje problema. pozdrav.