LG 26LV2500-ZA, Na ekranu pise NIJE PROGRAMIRAN - ODUSTAO

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
cubra
_
_
Specialty: tv

LG 26LV2500-ZA, Na ekranu pise NIJE PROGRAMIRAN - ODUSTAO

Post napisao cubra » 25 Nov 2022, 17:34

LED TV
FIRMA: LG
MODEL: 26LV2500-ZA
MODEL DODATNO: 26LV2500-ZA.CEULYH
CHASSIS: NE ZNAM
MAINBOARD: EAX63562403(0)
PANEL: LC260EXN(SD)(A1)
T-CON BOARD: NE ZNAM
SMPS: NE ZNAM

SIMPTOMI: Na ekranu pise NIJE PROGRAMIRAN

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: Antenski ulaz ne radi. Proban sa set-top boksom, SCART radi, HDMI 1 radi, ostale ulaze nisam probao, AV i cini mi se da ima jos jedan HDMI. Tv od dobrog drugara, prijavili da su do tada normalno gledali kada su ga taj dan ukljucili na ekranu je bila poruka NIJE PROGRAMIRAN. Tv se gleda na karticu, kući sam probao na običnu antenu

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Re: Na ekranu pise NIJE PROGRAMIRAN

Post napisao alexa_pg » 25 Nov 2022, 18:21

Ako drugi ulazi svi rade, moguće je da je tjuner neispravan ili se TV iz nekog razloga rasprogramirao. Uključi ponovno traženje kanala i vidi može li šta da pronađe.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

cubra
_
_

Post napisao cubra » 25 Nov 2022, 20:01

Tražio programe, ništa. Ima i opcija da se prekontroliše jačina signala, kako sam beše došao do nje ne modu da se baš setim, ali tu od jacine signala nije imalo ništa. Da li bi ako je tjuner neispravan pisalo nema programa, ili vec kako ne znam, možda je ipak do softvera ako piše nije programiran?

toce
gx
gx

Post napisao toce » 25 Nov 2022, 20:54

Daj mu fabrički reset onda odaberi jezik a zatim drzavu i dal je kablovska il obična antena.
TOCE

integralpk
gx
gx
Contact person: Dragan

Post napisao integralpk » 26 Nov 2022, 07:48

Taj TV ne može da pronađe kanale sa običnom antenom, starije je generacije, nema T2 tjuner. Jel si probao drugu karticu, da nije ona problem?

cubra
_
_

Post napisao cubra » 26 Nov 2022, 10:03

toce je napisao:
25 Nov 2022, 20:54
Daj mu fabrički reset onda odaberi jezik a zatim drzavu i dal je kablovska il obična antena.
Nisam došao do opcije fabrički reset, al daj da ne trčim pred rudu i kažem da nema a ima, na poslu sam pa kad dođem kući probaću. Gledao sam i po ju-tjubu, ima i opcija za koju si i naveo a u vezi sa biranjem države, al koliko sam razumeo u pitanju je SMART tv
integralpk je napisao:
26 Nov 2022, 07:48
Taj TV ne može da pronađe kanale sa običnom antenom, starije je generacije, nema T2 tjuner. Jel si probao drugu karticu, da nije ona problem?
Hvala sto si napomenuo da nema T2 tjuner, traženje digitalije je bespredmetno. Drugaru sam rekao da premesti tv u drugu sobu, priključi na drugu antenu, na kojoj je drugi tv, ništa opet nema programa. Probaću sa drugom karticom
Zadnja izmena: KASA1, dana 26 Nov 2022, 21:35, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Spojeni postovi

cubra
_
_

Re: LG 26LV2500-ZA, Na ekranu pise NIJE PROGRAMIRAN

Post napisao cubra » 17 Dec 2022, 18:31

Izvinjavam se sto se nisam javljao u vezi sa navedenim kvarom. Vratio sam tv drugaru da proba karticu. Probao je na drugom tv-u sve je i redu sa karticom. Čekam da mi vrati tv nazad pa da nastavim

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao alexa_pg » 17 Dec 2022, 18:38

Pogledaj ovu temu, zadnji post
viewtopic.php?p=355036#p355036
Da nije tako nešto i kod tebe?
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

cubra
_
_

Post napisao cubra » 19 Dec 2022, 10:29

Čitao sam baš post koji si naveo, ništa dok televizor ne bude opet kod mene. Hvala na pomoći

cubra
_
_

Post napisao cubra » 24 Feb 2023, 09:22

Поздрав после дужег времена. Пошто су нам куће удаљене скоро 15-так километара + 15 поново назад, и било шта да пробам да урадим морао бих да код њега носим да проверим. Ако није то, поново нешто да пробам опет носим код њега и ко зна колико пута тако. Нема ту исплативости, а и у фирми ми је од скоро скинут сигнал са антенског прикључка и људи донели Set top boksove, тако да и опција да га носим у фирму на пробу отпада. Договорио сам се са другаром да набаци обичну антену купи Set top boks и гледа, и сам каже да је тв стар преко 10 година и да треба да се замени.
Хвала колегама на покушајима и саветима да помогну.
Одустао

Pozdrav posle dužeg vremena. Pošto su nam kuće udaljene skoro 15-tak kilometara + 15 ponovo nazad, i bilo šta da probam da uradim morao bih da kod njega nosim da proverim. Ako nije to, ponovo nešto da probam opet nosim kod njega i ko zna koliko puta tako. Nema tu isplativosti, a i u firmi mi je od skoro skinut signal sa antenskog priključka i ljudi doneli Set top boksove, tako da i opcija da ga nosim u firmu na probu otpada. Dogovorio sam se sa drugarom da nabaci običnu antenu kupi Set top boks i gleda, i sam kaže da je tv star preko 10 godina i da treba da se zameni. Hvala kolegama na pokušajima i savetima da pomognu. Odustao

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”