TV FOX 32LE300D nema standby (ODUSTAO)

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 514
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

TV FOX 32LE300D nema standby (ODUSTAO)

Post napisao Ribery » 19 Avg 2019, 15:25

LED TV
FIRMA: FOX
MODEL: 32LE300D
MODEL DODATNO: 32" DLEDTV power consumption 60W
MAINBOARD: TP.SIS231.P83
B12483
PANEL: TY315LK11BHW2
LCMH1315YD02D3A000537



***************************************
SIMPTOMI

Nema standby

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:

TV je dosao sa problemom da nema standby. Izgoreo je otpornik na poziciji RB29 ovaj sivi sto je na slici i stavljen je otpornik vrednosti 0.22 oma (ne znam da li je to originalan otpornik posto je drugar menjao). Posto TV naravno nije proradio doneo je kod mene da pokusam da popravim. Ja sam pre popravke zamenio oba velika elektrolitska kondenzatora 47uF 400V, zamenio u mrezi tranzistor oznake P6NK60ZFP na onom malom crnom hladnjaku na slici, zamenio sam diodu FR107 na poziciji DB2, FR207 na poziciji DB4, kondenzatore od 4,7uF i 47uF, i diode u grecu sam stavio 1N5408. Zamenio sam i TL431 kao i optokapler PC817. Posle svega ovoga ja imam samo stabilnih 300V a 5 V nemam kao sto nemam ni standby niti svetli lampica za standby. Na konektoru sa 4 pina pozicija CN3 koji treba da ima 12V ima 3,3V a na integrisanom kolu na poziciji UD1 imam isto 3,3. Tu bi po semi trebalo da bude na elektrolitskom kondenzatoru CD29 (koji je kod mene na mojoj sasiji izostavljen) tih 5V za start a ja nemam 5V. Ima li neko neku ideju sta jos da proverim ili da trazim drugu plocu ?

Konsultovao sam se sa jednim kolegom i on kaze da je za taj model TV-a 3,3V OK napon i da je moguce da flash pravi problem. E sad mene cudi sto onda nema standby lampice?
Prilog
FOX ploca.jpg
Zadnja izmena: Ribery, dana 28 Avg 2019, 11:46, ukupno menjano 1 put.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24588
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: TV FOX 32LE300D nema standby

Post napisao Stolle » 19 Avg 2019, 16:19

Kako da proradi??? :roll:
Taj otpornik teško da je crkao. Otkucaš na google šasiju koju si napisao, nađeš najveću i najbolju moguću sliku i videćeš da je to 100kΩ.
Ove druge komponente, nisu valjale ili si menjao onako?
Šta je sa SMD komponentama ispod hladnjaka?
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 514
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: TV FOX 32LE300D nema standby

Post napisao Ribery » 19 Avg 2019, 17:22

On je goreo pa ga je drugar zamenio. Ne znam da li je crkao jer ga ja nisam popravljao na pocetku. Menjao sam onako, omski su bile ispravne. Sad cu ubaciti 100K otpornik. SMD otpornici su svi OK kao i ostale komponente ispod hladnjaka. Nigde nema da je neki kratkospojnik prekinut ili slicno.

Hvala Stole puno. Ne znam kako je mogao da ubaci vrednost tako napamet :roll: . Sad kada sam ubacio otpornik od 100K dobio sam normalne napone 5V i 12V kao i sve ostale napone medjutim nema standby lampice i dalje. Ne svetli standby.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24588
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: TV FOX 32LE300D nema standby

Post napisao Stolle » 19 Avg 2019, 18:52

Gde si dobio? Pozicije, oznake, koje to napone? Vrednosti? Ne može prepričavanje.
Šemu imaš, koliko sam shvatio.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 514
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: TV FOX 32LE300D nema standby

Post napisao Ribery » 19 Avg 2019, 19:17

Posle zamene otpornika od 100K dobio sam stabilne napone od 5V na crnom konektoru CN10 kao i na sirokom belom konektoru IR i KEY CN7 a 12V sam dobio isto na konektoru CN10 kao i na konektoru CN3 i na dva zelena elektrolita 470uF 25V koja su odmah desno od konektora CN3. Svi ti naponi su lepo obelezeni na stampi tako da sam siguran da su dobri. Pre zamene otpornika nisam imao ni jedan od tih napona. Semu imam i mislim da je dobra samo sto su neki elementi izostavljeni na samoj stampi. Donece mi jedan kolega flash pa da probamo i to jos za ovu plocu. On kaze da je tu moguce da flash ne valja mada to isto citam i na internetu za tu moju plocu. Ako ne proradi onda cu nabaviti drugu plocu.
Prilog
5 Volti Fox.jpg
Konektor CN3.jpg
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Proelektros
gx
gx
Postovi: 139
Pridružen: 16 Jul 2013, 18:27
Location: Srbija Šabac
Specialty: tv

Re: TV FOX 32LE300D nema standby

Post napisao Proelektros » 23 Avg 2019, 13:00

nesto bas i ne mislim da je ovde do flesa, ali ajde javi sta si radio

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2858
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: TV FOX 32LE300D nema standby

Post napisao toce » 23 Avg 2019, 16:16

Jel imaš neki napon na U5 ?
TOCE

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 514
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: TV FOX 32LE300D nema standby

Post napisao Ribery » 23 Avg 2019, 20:37

Zamenio sam flash ali ista prica. Nista se nije promenilo. Na nozici 1 od U5 imam stabilan napon. Danas sam merio ali ne secam se tacno koji je napon ali je bio stabilan. Cekam da se musterija javi pa da vidim da li ce hteti da menjam plocu.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 514
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: TV FOX 32LE300D nema standby

Post napisao Ribery » 28 Avg 2019, 11:44

Musterija je odustala od popravke televizora je je ploca sa postarinom oko 50 eura a ispravan TV u oglasima moze da se nadje za 80 eura tako da sam TV vratio i pisem odustao. Hvala svima koji su imali dobru volju da mi pomognu u resavanju ovog problema :pivopije: .
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”