LED TV
FIRMA: Philips
MODEL: 43PUS7505/12
MODEL DODATNO: (upiši podatke - dugačka oznaka (LG i Samsung je imaju))
CHASSIS: TPN20.6E LA
MAINBOARD: 715GA564-MOE-B00-005Y
PANEL: (cela oznaka na panelu, sa revizijom zajedno, primer:LK315T200 L01)
T-CON BOARD: 43UHD Dual 47-6021265
SMPS: 715GA052-P02-008-003M
SIMPTONema slike ni tona
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE TV pređe iz stand by u power,dobije+12V ali na +led i -led nema napona(kad merim u odnosu na sasiju imam na obe strane +24V).Zamenjeno pozadinsko(na tri trake po jedna ili dve crkle diode)ali i dalje kao da nista nije menjano.Otkacinjo sam oba fleta sa tcon modula ka panelu nema promena.Dosta se greje ic na tcon(mozda bih najpre posumnjao na njega).Unapred zahvalan za svaku vrstu pomoci.
Philips 43PUS7505/12 Nema slike ni tona
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
-
- _
- Specialty: tv
Philips 43PUS7505/12 Nema slike ni tona
Zadnja izmena: Goran Stankov, dana 01 Avg 2024, 07:31, ukupno menjano 1 put.
- Shizo
- _
- Specialty: tv-multimedia
Re: Philips 43PUS7505/12 Nema slike ni tona
Probaj prvo nekako na slepo pronaci zvuka preko HDMI, da bi iskljucio problem sa procesorom/software-om, na Philipsu uvek piše na vigneti i broj šasije dopuni obrazac.
-
- _
- Specialty: tv
Probao sam da menjam hdmi ulaze ali bez uspeha.Mada nekad sam na tv zaticao iskreno da bude na fotografijama i onda nema tona naravno.Ne kazem i ta maticna se grejka ali ima ogroman hladnjak.Upravo mi je to problem da definisem kvar.
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Ima više načina kako možeš da isprobaš da li je digitalna dobra ili ne.
Najjednostavnije je da pozadinsko svijetlo (led trake) prikačiš na externo napajanje i da diode praktično stalno budu uključene. Uključiš TV u struju i gledaj hoće li se išta pojaviti na ekranu. Makar logo Philips.
Ako sa externim napajanjem ima slike, onda kvar traži oko LED drajvera. Ako je ekran opet taman, nema pozadinskog, onda mijenjaj LED trake...
Ako pozadinskog ima sa externim napajanjem a opet nema nikakve slike na ekranu, definitivno MB nije ispravna.
Najjednostavnije je da pozadinsko svijetlo (led trake) prikačiš na externo napajanje i da diode praktično stalno budu uključene. Uključiš TV u struju i gledaj hoće li se išta pojaviti na ekranu. Makar logo Philips.
Ako sa externim napajanjem ima slike, onda kvar traži oko LED drajvera. Ako je ekran opet taman, nema pozadinskog, onda mijenjaj LED trake...
Ako pozadinskog ima sa externim napajanjem a opet nema nikakve slike na ekranu, definitivno MB nije ispravna.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"