VIVAX 32LE78T2G LED NAPAJANJE PROBLEM
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
VIVAX 32LE78T2G LED NAPAJANJE PROBLEM
LED TV
FIRMA: VIVAX
MODEL: 32LE78T2G
MODEL DODATNO:
CHASSIS:
MAINBOARD: TP.MS3663S.PB818
PANEL: LSC320AN10
T-CON BOARD:
SMPS:
SIMPTOMI:
POZADINSKO SVJETLO NE RADI
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Ima tona nema slike posumnjao na pozadinsko. Po rastavljanju ispitivanjem sve led diode rade pojedinacno i kopletu. Pri paljenju tv panel zasvjetli i onda diode samo lagano svijetle. Na ulaz led napon 28 V sto mi izgleda malo
Ima li pomoci ?
FIRMA: VIVAX
MODEL: 32LE78T2G
MODEL DODATNO:
CHASSIS:
MAINBOARD: TP.MS3663S.PB818
PANEL: LSC320AN10
T-CON BOARD:
SMPS:
SIMPTOMI:
POZADINSKO SVJETLO NE RADI
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Ima tona nema slike posumnjao na pozadinsko. Po rastavljanju ispitivanjem sve led diode rade pojedinacno i kopletu. Pri paljenju tv panel zasvjetli i onda diode samo lagano svijetle. Na ulaz led napon 28 V sto mi izgleda malo
Ima li pomoci ?
Zadnja izmena: Dobrinja, dana 24 Jul 2023, 12:00, ukupno menjano 3 puta.
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: VIVAX 32LE78T2G LED NAPAJANJE PROBLEM
Dobrodošao na Fanzo forum.
Pomoći ima.
I ako ti je prvi post, red je da ga malo središ.
- napiši o kojoj se šasiji radi
- koji je panel u aparatu
- u nazivima modela aparata ne stavljaj razmake tako gdje ne postoje [32 LE78T2G]
- u opisu kvara napisao si "ima slke nema tona" što pretpostavljam da je lapsus. Ispravi to.
- obriši tekst u Napomeni
Kad to odradiš, idemo dalje. Znaće se o kojoj je šasiji riječ i moći će nešto konkretno da se kaže.
Pomoći ima.
I ako ti je prvi post, red je da ga malo središ.
- napiši o kojoj se šasiji radi
- koji je panel u aparatu
- u nazivima modela aparata ne stavljaj razmake tako gdje ne postoje [32 LE78T2G]
- u opisu kvara napisao si "ima slke nema tona" što pretpostavljam da je lapsus. Ispravi to.
- obriši tekst u Napomeni
Kad to odradiš, idemo dalje. Znaće se o kojoj je šasiji riječ i moći će nešto konkretno da se kaže.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Hvala na sugestijama prvi post da . Snalazim se lagano .
Napisao sam sve oznake i sa ploce i panela .
Nadam se da sam mali sredio post.
Daljim pregledom primjetio sam da je jedan kondezator malo napuhan. Ispituanjem unimerom nije dobar. Odlemio sam ga i sad kad ga ispitujem van ploce ok je. Pokusao bi ga zamjeniti al nemam takav ni slican. U pitanju 35 v 330uF , imam 100 v 68hF ? Probam naci odgovarajuci u obliznoj radnji nemaju
Napisao sam sve oznake i sa ploce i panela .
Nadam se da sam mali sredio post.
Daljim pregledom primjetio sam da je jedan kondezator malo napuhan. Ispituanjem unimerom nije dobar. Odlemio sam ga i sad kad ga ispitujem van ploce ok je. Pokusao bi ga zamjeniti al nemam takav ni slican. U pitanju 35 v 330uF , imam 100 v 68hF ? Probam naci odgovarajuci u obliznoj radnji nemaju
- KASA1
- Site Admin
Ne baš kako treba, djelomično si obrisao ponuđeni obrazac (vratio sam ga u prvi post). Popuni ga odgovarajućim podacima, prvenstveno oznakom matične ploče koju nisi napisao.
Ove oznake koje si stavio nije ono što se tražilo.
Matična bi, ako se ne varam, na ovom modelu trebala biti oznake TP.MS3663S.PB818... to je ujedno i oznaka šasije.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
E hvala nis vidii broj od kabla. Uglavnom zamjenio sam kondezator a stanje isto. Pocetni napon na izlazu za led panel bude 50ak V al padne na 19
- alexa_pg
- Site Admin
Bilo bi dobro kada pišeš o komponentama koje si zamijenio ili provjeravao, da pišeš poziciju istih da ne nagađamo koji je "jedan kondezator malo napuhan"
Koliko ima LED dioda u tom aparatu. Ako je dvije trake sa po 6 dioda 6V, malo mi je čudno da na 19V "onda diode samo lagano svijetle"
Koliko ima LED dioda u tom aparatu. Ako je dvije trake sa po 6 dioda 6V, malo mi je čudno da na 19V "onda diode samo lagano svijetle"
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- Shizo
- _
Proveri 22uF/160V kod LED priključaka.
Ako je to OK, onda nevalja ti LED traka, stavi 36V pa ćeš videti da neće biti na svakom 6.0V (ako je traka sa 6x6V) ! A protect je naštelovan na 1% razliku ako se dobro sećam.
Ako je to OK, onda nevalja ti LED traka, stavi 36V pa ćeš videti da neće biti na svakom 6.0V (ako je traka sa 6x6V) ! A protect je naštelovan na 1% razliku ako se dobro sećam.
Re: VIVAX 32LE78T2G LED NAPAJANJE PROBLEM * REŠENO *
Uglavnom rijesen problem tv radi. Bilo je do kondenzatora tog napuhanog 35 v 330 uF. Pozicija je "blizu" prikljucka za led . Napon na izlazu je bio 19 v valjda ima neku zastitu kad trake nisu prikllljcene. Moje znanje je minimalno al bilo je dovoljno
- KASA1
- Site Admin
Nema "blizu"... informacije moraju biti točne i nedvosmislene kako bi i drugi imali koristi od ove teme. Kada tražimo poziciju, očekujemo oznaku tog elementa na matičnoj ploči (npr. EB801, EB802...).
Nidsam primjetio oznaku ,tv je sastavljen, a nije tesko naci jer ih ima samo tri
- Shizo
- _
Neznam gde on vidi tamo 3 elektrolita ? Ja vidim 5 komada..
Kod mene su tri iste boje ostali su druge
Nije taj ovaj
Nije taj ovaj
- KASA1
- Site Admin
Koliko dodatnih postova... valjda ti je sad jasno zašto inzistiramo na oznakama elemenata.
Pretpostavljam da se radi o kondenzatoru EB104... ako netko od kolega ima tu ploču neka provjeri i ispravi me, da završimo tu priču kako treba.
Pretpostavljam da se radi o kondenzatoru EB104... ako netko od kolega ima tu ploču neka provjeri i ispravi me, da završimo tu priču kako treba.
- tom
- gxu
- Contact person: TOME
- Specialty: tv
- Shizo
- _
Imam takvu ploču, jeste EB104. mada kod mene je vrednost 100µF/63V, a ispod je EB102 a to je 470µF/25V. Nema nigde 35V-ni kondenzator, ali ova moja ploča nije Vivax nego od FOX 32DLE62.