Fox 32DLE62 nema slike 

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
baracuda
___
___

Fox 32DLE62 nema slike

Post napisao baracuda » 06 Jun 2023, 09:06

LED TV
FIRMA: Fox
MODEL: 32DLE62

CHASSIS: TP.MS3663S.PB818
PANEL: HV320WHB-N5M
T-CON BOARD: HV320WHB-N85 REV1.0
SIMPTOMI:
O tv-u znam vrlo malo,kolega ga je dobio vec otvaranog.Pri prvom paljenju zasijalo pozadinsko na kratko-samo taj jedan put.Crvena led se upali na napajanju,po ukljucenju tv-a se ugasi,nema tona,nema pozadinskog svetla.Nema slike kada se osvetli ekran,mada kolega nije siguran da li je na slepo pogodio ulaz.Od napona 12V ,3,3V, 35V,mislim da je naponski sve ok,ali moram da podjem sa neke sigurne tacke.Lici da je ploca ili panel,ali nemam druge za probu.Svaki savet dobrodosao.Imam plocu od 32DLE182, ali paneli nisu isti(cx315dledm),pa rekoh da krenem od dumpa za pocetak ako neko ima,a danas ce kolega proveriti detaljno pozadinsko,da neko nesto nije prckao.Samo je trenutno glavna ploca kod mene,ostatak ce videti on- drugi grad je u pitanju
Zadnja izmena: baracuda, dana 06 Jun 2023, 09:24, ukupno menjano 1 put.

KASA1
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Re: Fox 32DLE62 DUMP

Post napisao KASA1 » 06 Jun 2023, 09:22

baracuda je napisao:
06 Jun 2023, 09:06
...mada kolega nije siguran da li je na slepo pogodio ulaz....
Naslov mora biti u formi proizvođač - model - kratki opis kvara. "Dump" nije kratki opis kvara... stoga ti predlažem da prvo pokušaš na slijepo pogoditi ulaz kako bi bio siguran u prave simptome i znao što ti je činiti dalje.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

baracuda
___
___

Re: Fox 32DLE62 pomoc

Post napisao baracuda » 06 Jun 2023, 09:34

Prepravio sam naslov- u pravu ste za opis,ja ovde mogu u vidu pomoci da samo upisem flesh da se barem otkloni sumnja da li tv startuje kako treba,da se ne vracam vise na taj problem.Nakon toga kolega ce videti sta je sa ulazom i slikom.Ovo je samo vid pomoci njemu,jer je ceo tv kod njega tako da i rezultat zavisi od njega.Najgore sto ni on ne zna sta je radjeno pre njega.

KASA1
Site Admin
Site Admin

Re: Fox 32DLE62 nema slike

Post napisao KASA1 » 06 Jun 2023, 09:40

Prvo čekirati sve ulaze,... ne bi prčkao sa dumpovima ako je ploča ispravna.

rinedel
gx
gx
Specialty: tv

Post napisao rinedel » 06 Jun 2023, 17:14

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 06 Jun 2023, 17:21

Zašto splitaš tako mali file?... ovdje, na ff to nije potrebno.

baracuda
___
___

Post napisao baracuda » 06 Jun 2023, 17:29

Kolega je uzeo plocu da proba da pogodi neki od ulaza ponovo,makar ton da dobije da bi znali vise o samom kvaru.I ujedno mu je receno da proveri led diode direktno ponaosob za svaki slucaj da se bar odstrane neke mogucnosti kvara.Kad vrati- sutra probacu da ubacim dump...ovako ne radim ali nemam drugi izbor. Ploca lici da reaguje na paljenje i gasenje,ali me cudi sto ne pali pozadinsko osvetljenje.Makar tamno plavi ekran bez slike.Ovako na prvu loptu lici da ima visestruki kvar.Sutra cu valjda znati nesto vise.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 06 Jun 2023, 20:52

baracuda je napisao:
06 Jun 2023, 17:29
...Ovako na prvu loptu lici da ima visestruki kvar...
Garantovano nema višestruki kvar. Jedino ako vi ne napravite nasumičnim zamjenama softvera.
Ako ti stigne "gola" ploča na popravku, postupak je sledeći. Prikače se dvije trake sa po 6x6V ili sa 10x3V na izlaz dajvera. Prikači se i jedan zvučnik. Aparat ubode u struju i prati ponašanje istog. Mora da reaguje daljinski i mora da se upali pozadinsko. Ako to radi, ostaje još da pronađeš na kom je ulazu. Pojaviće se i ton. U ovom slučaju 99% je aparat ispravan i greška je u ostatku, kod kolege.
U slučaju da nemaš trake da probaš, da nemaš zvučnik koji bi prikačio za probu, da nemaš daljinski... onda batali popravke TV aparata.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

baracuda
___
___

Post napisao baracuda » 07 Jun 2023, 05:30

Na spakovanom tv-u probano ...njegove reci " Mrtav konj.Nema tona."Ovo sto vi kazete sam imao slucaj na nekom drugom Fox tv-u i nasao sve sto ste rekli ...Na mom je kvar ili T kon ili Cof,a ovde sto je napisao vise nisam siguran... Pozadinsko ne pali,daljinac pali i gasi- prikaceni moduli paljenja i led dioda.Zasto nije.dobio makar pozadinsko osvetljenje?Zato sam i posumnjao na trake kao drugi kvar.Meni ovde lici na plocu,ali bih proverio prvo pozadinsko.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posto ovako gledano do sada nisam mogao da zakljucim nista,uzeo sam plocu sa tasterima za napajanje i IC modulom ja da probam.Kuci imam tv sa ispravnim osvetljenjem,nakacio sam plocu i napajanje i upalio-prvo sto se pojavilo je osvetljenje.Znaci tv ima problem sa Led diodama sigurno.Posto nemam adekvatan ekran a ni ostatak tv-a,mislim da mi je previse da se igram na slepo sa ulazima ja da probam da vidim da li bi dobio ton,posto je informacija koju je on imao bila da nema ton po nastanku kvara.Ovo cu da vratim,a ostatak price neka nastavi kolega.ako mu se isplati da kupuje led diode da bi video sta je sa plocom.Moguce je da je samo Led a da se nije snasao da pogodi ulaz.A ima i varijantu prespajanja dioda da osvetli ekran pa da vidi sta je sa ostatkom,sa poluosvetljenim ekranom.Tako ce videti barem sta radi na ekranu.Ako radi -neka kupi samo diode,a ako ne radi neka odluci sta ce dalje.

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Post napisao Ribery » 08 Jun 2023, 11:58

Neka i on odustane od tog TV-a, nema tu zarade. Čak o da ga popravi, taj TV nema neku vrednost tako da je to samo gubljenje vremena
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 08 Jun 2023, 16:41

Ribery je napisao:
08 Jun 2023, 11:58
...taj TV nema neku vrednost...
Ne bih se složio sa ovom konstatacijom. Možda ovo važi za Bgd.
U Pg, ovaj TV, polovan, može da se proda za 60 eura. Ne vidim zašto se to ne isplati
Svaka roba ima svoga kupca.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

baracuda
___
___

Re: Fox 32DLE62 nema slike  * REŠENO *

Post napisao baracuda » 09 Jun 2023, 08:03

Da zavrsim pricu.Kolega je otvorio tv,merenjem ustanovio da jedna led ne radi,i prespojio.Naknadnim ukljucenjem tv je dobio sliku,ali je nekim cudom svaki put po paljenju tv ostajao u source modu,pa je zato i bila muka da nadje ton.Dodatni problem u trazenju tona je EXIT dugme koje nije radilo na daljinskom,uglavnom sada tv radi.Trake su narucene nove - tema zatvorena.

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 09 Jun 2023, 09:58

Da, bilo je za pretpostaviti da je tako nešto... zato smo i sugerirali da se ne dira po software-u.
Bitno jest da je krajnji rezultat ipak pozitivan.
Inače, za ubuduće, markica REŠENO aktivira se u postu s rješenjem.

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Post napisao Ribery » 12 Jun 2023, 11:12

Po opisu problema je napisano na nema ton. Posumnjao sam da je u pitanju i matična ploča plus LED trake pa sam u toj brzoj računici matična + neispravne LED trake razumeo da je pppravka skupa.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”