FOX 32DLE182 - pali ali nema slike

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Liskun Elektronik
gx
gx
Warranty service: ERG-VOX
Specialty: tv-multimedia

Re: FOX 32DLE182 - pali ali nema slike

Post napisao Liskun Elektronik » 16 Dec 2022, 15:12

Tih ploca ima slicnih u raznim tv-ima, tipa..Vox, Fox, Vivax i sl. Vidi samo da je ploca HD-R i slobodno je zakaci, pre toga proveri i napajanje od same ploce ka T-Conu dal nije rotirano. Dal ce ti biti slika rotirana, solarizovana ili sa drugim logo-om totalno ne bitno, bitno je da je dobijes ili ne i da znas na cemu si.
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)

baracuda
___
___

Post napisao baracuda » 16 Dec 2022, 16:38

Izvinjavam se Kasi na dezinformaciji koju sam mojom greskom napisao jer tada nisam imao ton od kanala.Imate novi opis u mom prethodnom postu,sta se pjavljuje pored tona...izvinite jos jednom,Jedva sam sa SOURCE dugmetom pogodio kanal da se ton cuje(vrteo 5 puta i exit svaki put dok nije dosao zvuk)...Palo mi je napamet nesto...ako se nesto zavuklo ispod matrice da li je moguce da sprecava da flet nalegne kako treba?(Ovo pitam jer mi je kolega rekao da se t-con ploca menja samo stavljanjem fleta izmedju slojeva bez ikakvog lepljenja-da se medjusobno pritiskaju slojevi.)Za ovo zadnje ne znam,ne znam ni kako se menja vec je vise pitanje zbog kolege-kaze da je menjao jednom( e sad...nisam video pa ne znam)....Ili da se proba grejanje flat kabla ako je to problem.mada sam gledao lupom x20 i nisam primetio nista odlepljeno na fletu,ali ovaj put sa rezervom to kazem.

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 16 Dec 2022, 23:56

baracuda je napisao:
16 Dec 2022, 16:38
..ako se nesto zavuklo ispod matrice da li je moguce da sprecava da flet nalegne kako treba?(Ovo pitam jer mi je kolega rekao da se t-con ploca menja samo stavljanjem fleta izmedju slojeva bez ikakvog lepljenja-da se medjusobno pritiskaju slojevi.)
Kakvi slojevi,... nema tu nikakvih slojeva. COF (chip on film) je tvornički zalijepljen za staklo-matricu i popravak kontakata je moguć isključivo posebnim strojevima namijenjenim isključivo za to (tzv. TAB bonding machine). U Srbiji postoji nekoliko takvih mašina, u RH, kolko ja znam, niti jedna.
Nikakvo grijanje tu neće pomoći.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

baracuda
___
___

Post napisao baracuda » 17 Dec 2022, 07:01

Konacni zakljucak iz ovoga svega koliko vidim je po Vama panel.Tv kupljen 2019.godine.Prvi kvar mu je i zadnji kvar.Na ploci verovatno sve ispravno,ton ima,ranije ste rekli da t-con pravi napone za displej,i ostaje samo on.Deo ekrana osvetljen kao sto sam ranije napisao u jednom od postova i vertikalne linije koje se pojavljuju naknadno su od pokvarenog panela mi je zakljucak od svega ovoga napisanog.Nema svrhe da se pise dalje.Ako je ovo Vas konacni zakljucak-da zatvorimo temu?Jedino sto mi ostaje ako mislite da vredi je da odnesem tv na panel tester ako ga nadjem negde u servisu da iskljucim panel....Ili ja mogu jos nesto da uradim....ili da ne gubim vreme?
U medjuvremenu sam nasao i ovo,pa da pitam da nije deo problema?
Voltage value of AVDD Voltage

We will get 10v to 20v DC voltage in most of the LCD LED TV panels. This means the minimum value of AVDD voltage is 10v and the maximum value of AVDD voltage is 20v.

So if you get AVDD voltage less then 10v and more then 20v this means your circuit is not working properly. And you have to fix the problem as well as the voltage also.
Probao bih jos nesto ali da li smem?Da li sme da se prespoji 12V na VDDA da podignem napon?VGH je 30V pa pretpostavljam da bi VDDA bio oko 15V(pise da je VGH najcesce veci skoro duplo znaci mozda i veci od 15V).
Koje kolo proizvodi VDDA sa displeja?Moze li nekako da se podigne vestacki napon?Ako ovo zadnje ne pomogne,onda je stvarno kraj...

baracuda
___
___

Post napisao baracuda » 17 Dec 2022, 19:42

Hocu da otvorim panel ali je spoljnji okvir ceo od plastike i na zabice.Sa strane imaju dva dela od plastike koja bi trebalo ili da se gurnu ili da se izvuku da bi se oslobodila plastika.Kako se oslobadja plastika posto meni ne reaguje ni na jednu stranu.....pipavo do zla boga..

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 17 Dec 2022, 21:52

baracuda je napisao:
15 Dec 2022, 19:32
...a prema oznakama na ploci meni je
VDDAM=8,6V -AVDD
Proizvođač CHIMEI-Innolux oznaku VDDAM koristi za "pola od VDDA", tako da bi tih 8.6V po meni bilo OK.

Iz panel datasheet-a jednog od njihovih modela:

VDDAM.JPG
baracuda je napisao:
17 Dec 2022, 07:01
...Jedino sto mi ostaje ako mislite da vredi je da odnesem tv na panel tester ako ga nadjem negde u servisu da iskljucim panel....Ili ja mogu jos nesto da uradim....ili da ne gubim vreme?...
Znam, poklonjenom konju se ne gleda u zube, no, bilo bi ipak dobro da se odnese u servis na pregled i procjenu popravka da znaš na čemu si i da se ne patiš više s tim,... ako si pak odlučio da rastavljaš panel, budi oprezan, ništa na silu, staklo vrlo lako puca.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

baracuda
___
___

Re: FOX 32DLE182 - pali ali nema slike-NERESENO

Post napisao baracuda » 18 Dec 2022, 06:33

Prica se zatvara-tv se pakuje i ide na procenu.Nije mi problem i da ga nosim u servis.Ovde je vise prica da naucim,i za sada sam naucio dobar deo ,ali mi fali dijagnostika da iskljucim za sigurno neke detalje.I da probam da otvorim panel po cenu pucanja ekrana i to se racuna jer me tv nije kostao nista(da skinem fleke-ali je ovaj na zabice pa sam video moguce pucanje i stao).Ja sam za sada zadovoljan koliko sam neke stvari shvatio,i gledacu od opreme da kupim barem tester panela.Ranije sam uspesno popravljao monitore-i otvarao panele (zamena lampi-ali su kucista bila na srafove)-nije mi strano.Ovde je vise stvar lagera zamenskih stvari koje servisi imaju-i iskustvo koje ja trenutno nemam.

Glavma ploca kosta 3500-4000 din + zamena sto ce izaci preko 50e.Ona je ovde jedino jeftino sto se menja sve ostalo je skuplje.ALi za cenu novog TV-a od 100E gde su u ovom starom diode jos uvek stare i potrosene ovde se popravka ne isplati.Jer ako niie ona onda je ili TCON ili panel sto mu dodje na isto-neisplativo i jos skuplje.Zato sam i uzeo da se igram....Svrha servisa je da znam sta je od ovog ispravno za neki sledeci ako se pojavi...jer ce ovaj ostati za delove... Jedino sto mi je u ovom slucaju neverovathno je da postoji mogucnost da je ovde prvi kvar i kraj,sto je u mom dosadasnjem iskustvu meni novo.

baracuda
___
___

Post napisao baracuda » 26 Dec 2022, 21:17

S obzirom da za sada nisam imao srece sa serviserima u okolini koji imaju tester(a ni plocu iz rashoda da iskljucim nesto-trazim i dalje) zamolio bih nekog da mi objasni da li je iz iskustva imao kvar kolo 1N1802-skaler koje daje slicne simptome.Sve sam vise ubedjen da se vrti oko njega,nasao sam i celu dokumentaciju za TCON za ovaj model i premerio,jedan od napona puslira u blizini kola i menja stanje na ekranu-povremeno ga upali sa bledim vertikalnim linijama-svi ostali naponi se gadjaju tacno.Indijci rade cuda na klipovima,pa rekoh da se neko nije oprobao i menjao ovo kolo......Evo mojeg stanja 1,4V-1,9V,cas manja-cas visa vrednost na poziciji RT14(menja vrednost manja-veca,kao da je pn spoj probio negde).Na TP odvodu nemam 0,19V.Oba otpora su 22 oma.Kolo je IN1802a-ne vidi se celo....Merio sam kondenzatore i otpore nema kratkog spoja nigde...a datasheet kola misaona imenica,pa ako neko ima....pomoglo bi mi da vidim sta uzrokuje menjanje izlaza TP i POL...
IN1802.jpg
a ovo ide dalje na TCON plocicu i flet
drajver.jpg
Pitanje-panel ili kolo?Suvise je kolo blizu pina da bih odsekao vod da vidim stabilno(nestabilno) stanje napona....mozda da skinem RT 14 pa da vidim ponasanje....i da li ona fleka ima neke veze sa ovim,da pritiskanjem panela iznutra ne prespaja nesto u panelu,mada sumnjam,.....mada na male napone svasta je moguce.....
Kolo sa Alija

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”