LED TV
FIRMA: Fuego
MODEL: 43FG3305
CHASSIS: Ne znam
MAINBOARD: 17MB211S Vestel
PANEL: VES430UNDL-2D-N12
T-CON BOARD: 6870C-0532A
SMPS: 17IPS12
SIMPTOMI: Pali, ima ton, daljinac radi, pozadinsko radi, samo nema slika.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: Pošto je prvoosumnjičeni T-con, krenuo sam sa njegovim ispitivanjem i utvrdio da nedostaje napon na VGH, a VDD je u kratkom spoju sa masom. E sad pošto je sve suviše sitno i nezgodno za ispitivanje, šta bi rekli iskusnije kolege, dali je kratki spoj u samom procesoru SW5084B ili neki mali kondenzatorič zeza. Dobija napon od 12V, osigurač ok. Isključeni svi konektori sa T-cona. Hvala unapred.
Fuego 43FG3305 Nema slika, svetlo ima
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
- alexa_pg
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Re: Fuego 43FG3305 Nema slika, svetlo ima
Ako su isključena oba flet kabla koja idu sa t-con modula do panela a kratak spoj na VDD na modulu je i dalje prisutan, definitivno ne valja nešto na modulu. Najčešće su u pitanju kondenzatori ali to ne znači da ne može pregoreti i nešto drugo.
Na YT imaš dosta videa kako da pronađeš o kom se kondenzatoru radi (ako je kondenzator)
Ako ti ne pođe za rukom popravka modula onda mijenjaj čitav sklop.
Ovdje je cijena oko 17 eura.
Možda nađeš i u svojoj blizini.
PS. Šta je bilo sa ovim aparatom
viewtopic.php?p=353093#p353093
Na YT imaš dosta videa kako da pronađeš o kom se kondenzatoru radi (ako je kondenzator)
Ako ti ne pođe za rukom popravka modula onda mijenjaj čitav sklop.
Ovdje je cijena oko 17 eura.
Kod: Označi sve
https://novi.kupujemprodajem.com/tv-i-video/tv-oprema-i-delovi/p-n-6870c-0532a-tcon-board-za-tv/oglas/112303926PS. Šta je bilo sa ovim aparatom
viewtopic.php?p=353093#p353093
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Re: Fuego 43FG3305 Nema slika, svetlo ima * REŠENO *
Od Philips sam odustao i vratio TV, najverovatnije je bio panel u pitanje.
A ovde je problem bio C125. Samo ne znam koji kapacitet ima da bi stavio drugi, iako radi i bez njega. Verovatno je neki mali kapacitet, ali ipak bi stavio originalnu vrednost. VDD je dobio vrednost od 16V, a VGH od 28V.
A ovde je problem bio C125. Samo ne znam koji kapacitet ima da bi stavio drugi, iako radi i bez njega. Verovatno je neki mali kapacitet, ali ipak bi stavio originalnu vrednost. VDD je dobio vrednost od 16V, a VGH od 28V.