VOX LED32783 17MB82S - Ne pali se slika, ima pozadinsko
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
VOX LED32783 17MB82S - Ne pali se slika, ima pozadinsko
LED TV
FIRMA: Vox
MODEL: LED
MODEL VOX LED32783
CHASSIS:
MAINBOARD: 17MB82S
PANEL: VES315WINDS-01
T-CON BOARD: LSC320AP01-L03
SMPS:
SIMPTOMI:
Ne pali se
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Tv je je po ukljucavanju blinkao 7 puta i onda crn ekran a pozandinsko svetlo gori onda se ugasi standbay led napred. Posto nisam imao daljinac paljen je sa strane i reagovao je na ukljucivanje i iskljucivanje ali uvek prvo blinka 7 puta. Zamenjena su oba dampa na U10_W25Q16 i W25Q64_U12 i od tada ne reaguje vise. Vraceni su njegovi dampovi ali i dalje isto. Sve napone ima na naponskoj i na maticnoj 3.3v 5v , 12v ,28v Probao sam nekoliko raznih dampova ovde sa foruma ali uvek isto ne pali uopste standbay led napred i ne reaguje . Ima li ko ideju sta dalje da proveravam a da ne menjam plocu.
FIRMA: Vox
MODEL: LED
MODEL VOX LED32783
CHASSIS:
MAINBOARD: 17MB82S
PANEL: VES315WINDS-01
T-CON BOARD: LSC320AP01-L03
SMPS:
SIMPTOMI:
Ne pali se
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Tv je je po ukljucavanju blinkao 7 puta i onda crn ekran a pozandinsko svetlo gori onda se ugasi standbay led napred. Posto nisam imao daljinac paljen je sa strane i reagovao je na ukljucivanje i iskljucivanje ali uvek prvo blinka 7 puta. Zamenjena su oba dampa na U10_W25Q16 i W25Q64_U12 i od tada ne reaguje vise. Vraceni su njegovi dampovi ali i dalje isto. Sve napone ima na naponskoj i na maticnoj 3.3v 5v , 12v ,28v Probao sam nekoliko raznih dampova ovde sa foruma ali uvek isto ne pali uopste standbay led napred i ne reaguje . Ima li ko ideju sta dalje da proveravam a da ne menjam plocu.
- alexa_pg
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Re: VOX LED32783 Ne pali se.
To što ne radi sa nekim drugim dampom me ne iznenađuje. Normalna pojava. Čudi me da sa njegovim neće da radi.
To me navodi na to da nisi slučajno ti napravio sebi grešku. Prilikom lemljenja da nisi nešto prespojio, slabo zalemio ili izgubio neki SMD elemenat.
Na to bih prvenstveno obratio pažnju.
Kad dovedeš TV u početno stanje vidjećemo šta dalje.
To me navodi na to da nisi slučajno ti napravio sebi grešku. Prilikom lemljenja da nisi nešto prespojio, slabo zalemio ili izgubio neki SMD elemenat.
Na to bih prvenstveno obratio pažnju.
Kad dovedeš TV u početno stanje vidjećemo šta dalje.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Moguce ali je sve dobro provereno pre ponovnog ukljucivanja tako da je mogucnost da je nesto prespojeno ili uklonjeno slucajno minimalna.
- KASA1
- Site Admin

Ako si nasumično isprobavao sadržaje flash memorija s različitih modela, različitih harware-a, nije ni čudno da si izgubio svaku funkcionalnost.
Ono što je bitno kod ove šasije jest da se u flash memorije upiše sadržaj koji odgovara hardware-skom profilu dotičnog tv prijemnika te se zatim pokuša sa univerzalnim upgrade loaderom preko usb-a,... istog imaš dostupnog na netu:
Kod: Označi sve
https://elektrotanya.com/vestel_17mb82-2_v.0.8.4_core_update_firmware.zip/download.html#dlKod: Označi sve
https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=85855"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Da li si upisivao kako kazeš dampove u nove W25Qxx čipove ili si samo menjao sadrzaj starih?Dešavalo mi se da kad je stari čip zabrljavi,ne obriše ga dobro programator itd pa da ti zbog toga ne radi ploča sad.
Vracen TV u predjasno stanje jedan pin na u12 bio lose zalemljen. Znaci ima sada standbay i reaguje ali blinka 7 puta i nema slike samo ostane pozadinsko osvetlenje a standbay lampica se ugasi.
Kolega @KASA1 isprobani su samo sadrzaji od istog modela . Nemam daljinac da bi probao preko USB.
Kolega @KASA1 isprobani su samo sadrzaji od istog modela . Nemam daljinac da bi probao preko USB.
Ovde imaš provereni dump., ako sa ovim ne radi greška je nešto drugo...
viewtopic.php?p=318216#p318216
viewtopic.php?p=318216#p318216
Proban je sa tim dumpom i isto se ponasa. Moguce da je neka zastita ali nikako ne mogu da nadjem. Izgleda da dump nije problem
Re: VOX LED32783 Ne pali se. * REŠENO *
Hvala svima na pomoci. Problem je resen. Kratak spoj na Screen Boardu LSC320AP01-L03
- KASA1
- Site Admin

Gdje na screen boardu,... neki smd blok ili?... postavi sliku problematičnog mjesta (elementa) ili barem upiši oznaku.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
U ovom slucaju probila dva kondezatora oznacena na slici. Mozda nekom ubuduce pomogne.
- KASA1
- Site Admin

Dakle, CD25/10µF u filtraciji VGH ili VONE,... da si odmah premjerio tu točku vidio bi da napona nema i skratio bi znatno ovu priču,... svaka škola košta.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"