LED TV
FIRMA: Fox
MODEL: 40dle462
MAINBOARD: TP.MS3663S.PB801
T-CON: V400HJ6-PE1
SIMPTOMI:
plavi raster
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Pre dve nedelje sam konstatovao da je stradalo pozadinsko kod ovog tv-a.Tad sam imao jako veliki problem da necim spolja osvetlim i vidim recimo u petom pokusaju FOX.Zbog odsustva sam nastavio sa radom juce,zamenio trake ali nakon zamene imam samo plavi raster,nema ton.Prilikom skidanja sve je pazljivo radjeno kao svaki put.Svaki savet je dobro dosao.
Fox 40dle462 plavi raster
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
-
- _
- Specialty: tv
-
- _
- Specialty: tv
Re: Fox 40dle462 plavi raster
Imam napone na letvi,sad da li su dobri ali +12;+3,3...Rekonektovao sam vise puta kablove.Kad pustim bilo sta na hdmi 1,2,3 nema ton.Zicu po zicu omski merio,pritiskanjem flet kablova na ekranu nikakva promena.
Edit: Ono sto sam primetio veceras je da pritiskom na dugme na daljincu source dobijem u desnom uglu ekrana tri zelene strafte debljine 4 cm,kad pritisnem menu dobijem 6 zelenih,zutih strafti na sredini panela,kad pritisnem info na daljinskom dobijem dve zelene strafte u levom uglu ekrana.Da nije problem u 25L4006E na letvi?
Edit: Ono sto sam primetio veceras je da pritiskom na dugme na daljincu source dobijem u desnom uglu ekrana tri zelene strafte debljine 4 cm,kad pritisnem menu dobijem 6 zelenih,zutih strafti na sredini panela,kad pritisnem info na daljinskom dobijem dve zelene strafte u levom uglu ekrana.Da nije problem u 25L4006E na letvi?
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Najjednostavnije bi bilo ako imaš drugu ploču da probaš. Ne mora original, samo da vidiš ima li promjena i na taj način izvršiš defektaciju da li je do ploče ili prema panelu.
Ako hoćeš, možeš da postaviš i originalni sadržaj fleš memorije da ga provjerimo.
Ako hoćeš, možeš da postaviš i originalni sadržaj fleš memorije da ga provjerimo.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
VGH, VGL, imaš li i koje su vrijednosti?,... nekako mi liči na problem s matricom (možda si nehotice oštetio neki od COF-ova). Display board ovog panela-matrice je, čini mi se, u dva dijela spojena flatovima. Probaj odspajati te flatove da vidimo ima li kakve promjene.Goran Stankov je napisao: ↑05 Jul 2022, 21:22Imam napone na letvi,sad da li su dobri ali +12;+3,3...
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"