HITACHI 49HK6500 Samo logo
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
HITACHI 49HK6500 Samo logo
LED TV
FIRMA: HITACHI
MODEL: 49HK6500
MAINBOARD: 17MB130S
PANEL: VES490QNDS-2D-U12
SMPS: 17IPS72
FLASH: 25L1606A
SIMPTOMI:
Kad se upali, prikaze logo, nakon 5-6 sec. nestane i tako stoji celo vreme. Pozadinsko svetlo radi. Crvena led dioda blinka non stop. Na daljinski ne reaguje.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: Najverovatnije je u pitanju softverski problem, pa ako neko ima originalan dump da postavi ili poshalje u PP, bilo bi dobro. Na net-u nisam nasao identican, cak i na remont-aud.net, pa zato pitam ovde ako ga ima neko, da osposobimo TV za jos neku god.Pozzz
FIRMA: HITACHI
MODEL: 49HK6500
MAINBOARD: 17MB130S
PANEL: VES490QNDS-2D-U12
SMPS: 17IPS72
FLASH: 25L1606A
SIMPTOMI:
Kad se upali, prikaze logo, nakon 5-6 sec. nestane i tako stoji celo vreme. Pozadinsko svetlo radi. Crvena led dioda blinka non stop. Na daljinski ne reaguje.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: Najverovatnije je u pitanju softverski problem, pa ako neko ima originalan dump da postavi ili poshalje u PP, bilo bi dobro. Na net-u nisam nasao identican, cak i na remont-aud.net, pa zato pitam ovde ako ga ima neko, da osposobimo TV za jos neku god.Pozzz
Zadnja izmena: icko, dana 29 Sep 2021, 22:22, ukupno menjano 2 puta.
Re: HITACHI 49HK6500 Samo logo
Prije nego što promijeniš softver ima dosta stvari koje treba provjeriti. Možda si uradio ali nisi napisao.
- da li aparat ima tona kad mu dovedeš signal preko skarta
- da li rade komande daljinskog upravljača (pojačavanje/smanjenje tona, OFF/ON)
Dok ti to provjeriš možda se javi neko sa sofverom za tvoj TV
- da li aparat ima tona kad mu dovedeš signal preko skarta
- da li rade komande daljinskog upravljača (pojačavanje/smanjenje tona, OFF/ON)
Dok ti to provjeriš možda se javi neko sa sofverom za tvoj TV
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Odgovor na oba pitanja je NE. Nestane natpis HITACHI, ostane samo pozadinsko da sveti i blinka non stop crvena ledica dole.
Ovo je original izcitan dump iz ovog TV-a.
E sad nasao sam nesto i na sajtu elektroda.com, samo sto on sadrzi 3 bin fajla. Probao sam onaj od 2.19MB, ali nisto, nema ni standby. Postavicu ga ovde komplet.
edit alexa_pg:
Fajl iz priloga obrisan da ne opterećuje server. Isti ako je nekome potreban može skinuti sa linka koji se nalazi dva posta ispod ovog.
edit alexa_pg:
Fajl iz priloga obrisan da ne opterećuje server. Isti ako je nekome potreban može skinuti sa linka koji se nalazi dva posta ispod ovog.
Probaj sa ovog dampa.
- Prilog
-
- HITACHI.rar
- (28.39 KiB) Preuzeto 40 puta.
TOCE
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Radi se o usb software-u,... proceduru instalacije imaš u service manualu koji je dostupan na netu,... ukoliko isti nije pomogao obrisat ćemo ga kako ne bi nepotrebno opterećivao forum.
Pretpostavljam da se radi o software-u s ovog linka:
Kod: Označi sve
https://file.fm/u/juat72gg5
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Taj softver nije pomogao. Prvo sam to pokusao sa USB da ubacim firmware, ali bez efekta, pa zatim sam probao da jedan bin fajl ubacim sa programatorom. Nista i od toga. Popodne cu da probam ovaj od toce.
E sad smo opet na pocetku, sve isto kao u prvi post. Hteo sam da ga ubacim u novi chip, zato sam zakasnio sa odgovorom. Ako je ovo bio provereno ispravan dump, mozda i nije do njega. Najverovatnije ce trebati druga ploca kako mi se cini.