PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
nesko101
_
_
Postovi: 70
Pridružen: 05 svi 2007, 03:23

PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao nesko101 » 11 Okt 2018, 12:37

LED TV
FIRMA: PHILIPS
MODEL: 40PFL3208H-12
MODEL DODATNO: SERIAL.NO.FZ1A1403072264
CHASSIS: TPM10.1E LA
MAINBOARD: 715G5713-M01-000-005X Ver A
PANEL: NE ZNAM trenutno
T-CON BOARD: NE ZNAM
SMPS: 715G5246-P04-000-002S

***************************************
SIMPTOMI:
TV nema standby. Mreža daje na izlazu 4.7v.Na izlazu smd regulatora na glavnoj ploči ima 3,27v

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Tv je donet sa prijavom da je imao ton bez slike.U Servisu je konstantovano da nema ni standby.Na pitanje mušteriji on je odgovorio da je slušao muziku nekoliko desetina minuta i potom da ga je ugasio.TV na izlazu iz mreze daje 4,7v a trebalo bi 5,2v.Sa drugim digitalnim napajanjem je probano sa 5,2v ali se ništa nije promenilo,Na smd regulatoru dolazi napon i na izlazu daje 3,27v ne greje se.Digitalno napajanje je pokazalo da dve sekunde povuče struju 400nA i onda se vrati na nulu.Ništa se ne greje ništa nije nagorelo.Sve otpornike malih vrednosti su provereni i ispravni su.Elektroliti u mreži takodje su detaljno provereni.Na smd eepromu 24128C nema 3,27v i nikako da pronadjem gde se gubi napon.Naponi 12v i 24v ne postoje u sekundarnom delu mreže ne postoje pa sam i tu probao sa digitalnim napajanjem dovodjenjem na glavnu ploču 12v i 24v ali se standby lampica nije upalila.Pomoć mi je potrebna da pronadjem zašto nema napona na eepromu 24128c ?
Zadnja izmena: nesko101, dana 12 Okt 2018, 14:54, ukupno menjano 1 put.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22981
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao Stolle » 11 Okt 2018, 12:49

Kod PHILIPS-a, na nalepnici na poklopcu piše koja je šasija. Pa onda potraži servisni manual, imaš tamo šemu, pa proprati.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20020
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao fanzo » 11 Okt 2018, 12:56

Proveri PFC.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

nesko101
_
_
Postovi: 70
Pridružen: 05 svi 2007, 03:23

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao nesko101 » 11 Okt 2018, 13:02

Da li znaš Stolle da li ovo napajanje odmah u sekundaru treba da ima 12 i 24v ili tek kada dobiju naredbu od procesora? Drugo 4,7v a treba je 5,2v? Kada sam ostavio napajanje uključeno celu noć sutra dan nije imalo ni 4,7v a imalo je u primaru sve.Kada sam isključio iz struje i ponovo uključio odmah je imalo 4,7v.Sada me interesuje da li je prvo mreža ok.Na ovom TV ima ambient mod a na njemu su menjano komplet pozadinsko osvetljenje koje je radilo svega 2h.

---------- Thu Oct 11, 2018 13:03 ----------
Fanzo zar nije PFC aktivan tek kada se uključi tv? Na 5v ne radi PFC.
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 13 Okt 2018, 15:00, ukupno menjano 1 put.
Razlog: spojena dva uzastopna posta u jedan

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20020
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao fanzo » 11 Okt 2018, 13:14

Jeste, u pravu si, tek kada krene sve i ostaje još aktivno neko vreme nakon gašenja u stby, kod nekih modela duže, kod nekih kraće.
Zbog neispravnog PFC matična neće startovati, ali će pokušati.
Pokušaj popraviti prvo tih +5V, odnosno šta ga obara i da li ga obara uopšte. Otkači matičnu.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

nesko101
_
_
Postovi: 70
Pridružen: 05 svi 2007, 03:23

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao nesko101 » 11 Okt 2018, 13:17

Fanzo otkačio sam i probao na suvo i isto 4,7v a sve elektrolite sam zamenio novim.

---------- Thu Oct 11, 2018 13:25 ----------
menjao sam i opto i 431.Mene zbunjuje kod ovog TV što ima ambient mod gde može da se uključi pozadinsko i kada je u standby modu.Drugo ovaj TV ima i semi standby. Ima i tehnologiju protection u standby.Treće i najgore je što ima 2mm čipove 16pin i to par komada i one od 6 i 8pin i nemam pojma zašto nemam napon na eepromu a svi osigurački otpornici malih vrednosti a i oni do 1-4,7koma i 10koma su u redu.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22981
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao Stolle » 11 Okt 2018, 14:21

Kao prvo, pošto ti tako pišeš, vidim u onoj temi da kažeš da si precizan i da kvalitetno odrađuješ posao, još nisi napisao koja je šasija u pitanju.
Kao drugo, ne ređaj postove jedan za drugim, piši u jednom. :uca:
Treće, još nisi našao manual i pogledao šemu?
.
.
.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20020
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao fanzo » 11 Okt 2018, 14:24

Ne znam da li kod ovog to ima, ali kod Philipsa bude da ako ga ručno ugasiš u stby onda tako i moraš da ga upališ, a daljinskim neće. Kada si već spominjao semi stby.

Znači: na TV je menjano pozadinsko osvetljenje i izdat je vlasniku popravljen. Vlasnik ga je gledao 2 sata i to je to?
Za početak ja bih pokušao da upalim pozadinsko svetlo i proverim da li ono radi.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

nesko101
_
_
Postovi: 70
Pridružen: 05 svi 2007, 03:23

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao nesko101 » 11 Okt 2018, 14:47

Stolle ja da sam našao potpunu šemu za ovaj model ne bi ni došao ovde niti bilo gde drugo da tražim pomoć.Pošto sam našao od sličnih modela za ovaj ne tako da ovu novu tehnologiju ne mogu da propratim.Evo stigao mi je juče novi model LG gde sam odvio sve srafove i probao alatom za otvaranje laptopova i karticama i ne mogu da skinem poklopac i sada kako tebi da se obratim kada udaraš đonom?

---------- Thu Oct 11, 2018 14:53 ----------
fanzo je napisao:
11 Okt 2018, 14:24
Ne znam da li kod ovog to ima, ali kod Philipsa bude da ako ga ručno ugasiš u stby onda tako i moraš da ga upališ, a daljinskim neće. Kada si već spominjao semi stby.

Znači: na TV je menjano pozadinsko osvetljenje i izdat je vlasniku popravljen. Vlasnik ga je gledao 2 sata i to je to?
Za početak ja bih pokušao da upalim pozadinsko svetlo i proverim da li ono radi.
Fanzo pošto vidim da isto razmišljamo eto to sam prvo uradio probao sam ručno da upalim i ništa.A pozadinsko nameravam da ispitam danas.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22981
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao Stolle » 11 Okt 2018, 15:03

Ja sam pokušao da ti pomognem, odvojio sam neko vreme, ti ne sarađuješ. Koliko puta treba da pitam za šasiju? A piše i ispred očiju ti je.
Postove i dalje ređaš jedan za drugim i pored upozorenja.
Znači, "đon" dolazi sa tvoje strane i pored pokušaja da ti se pomogne.
I sad drugi loši, ti dobar. :roll:
Zašto piše rešeno u naslovu?

Avatar
spagagz
gx
gx
Postovi: 1525
Pridružen: 29 Dec 2008, 21:47
Location: Gorazde BiH
Specialty: tv-multimedia

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao spagagz » 11 Okt 2018, 21:28

Šasije TPM4.1 I 6.1 imaju u std.by 4.6V i kad ustarta ima 5.2V.

spin
gx
gx
Postovi: 1051
Pridružen: 12 Sep 2012, 13:49
Location: Šid
Specialty: tv-multimedia

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao spin » 11 Okt 2018, 23:24

nesko101 je napisao:
11 Okt 2018, 14:47
Stolle ja da sam našao potpunu šemu za ovaj model ne bi ni došao ovde niti bilo gde drugo da tražim pomoć.Pošto sam našao od sličnih modela za ovaj ne tako da ovu novu tehnologiju ne mogu da propratim.Evo stigao mi je juče novi model LG gde sam odvio sve srafove i probao alatom za otvaranje laptopova i karticama i ne mogu da skinem poklopac i sada kako tebi da se obratim kada udaraš đonom?
NE UDARA NIKO DJONOM, svi pokušavaju da ti pomognu, a u krajnjem slučaju, slikaj nalepnicu sa poklopca i postavi je.
Po meni, to je Chassis:TPM10.1ELA

nesko101
_
_
Postovi: 70
Pridružen: 05 svi 2007, 03:23

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao nesko101 » 12 Okt 2018, 11:10

Stolle je napisao:
11 Okt 2018, 12:49
Kod PHILIPS-a, na nalepnici na poklopcu piše koja je šasija. Pa onda potraži servisni manual, imaš tamo šemu, pa proprati.
Nalepnicu je neko skinuo tako da sam imao malo muke da vidim koja je šasija.Dakle u pitanju je TPM10.1E LA

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20020
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao fanzo » 12 Okt 2018, 12:36

Kod Philipsa uvek ima nalepnica i unutar kućišta,
E sada odeš u prvi post i umesto "NE ZNAM" upišeš šta treba.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

nesko101
_
_
Postovi: 70
Pridružen: 05 svi 2007, 03:23

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao nesko101 » 13 Okt 2018, 02:11

Fanzo ajmo sada o temi komkretno.
Pozadinsko osvetljenje zajedno sa njegovim orginalnim invertorom sam testirao i ispravni su totalno.Dakle sada dolazim u situaciju ako mušterija nije lagao kada je rekao da je opet izgubio prvo osvetljenje ekrana a ton je imao.Pošto sam u servisu odmah pred njim uključio tv gde nije imao ni standby tj.da gori led.Ovim sumnjam na mikrokontrolere a ima ih dva ista TPS54519RTE.Na ulazu ima 4,7v a na izlazu nema ništa.Sada me samo interesuje da li ovaj prvi koji napaja eeprom i dual procesor nema li neku pobudu ili uslov da bi proradio? ili se jednostavno iskesio? A pošto ima termalnu zaštitu i trpi 5A zašto bi pregoreli oba jer ne napajaju iste komponente ?
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 13 Okt 2018, 15:05, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Obrisan citat

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20020
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao fanzo » 13 Okt 2018, 09:23

TPS54519RTE je step-down (nije mikrokontroler) ima enable pin koji može da se koristi, a i ne mora. Imaš datašit na netu. Ispod 1,2V će čip biti isključen,a iznad, a sve do +7V (max) će biti uključen.
Mada to što ti pokušavaš da radiš u današnje veme nije baš isplativo. Nađi celu matičnu. Pretpostavljamo da je matična problem.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

nesko101
_
_
Postovi: 70
Pridružen: 05 svi 2007, 03:23

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao nesko101 » 13 Okt 2018, 13:16

To je iz amaterske navike inače piše da je step-down.Znači ako si pogledao šemu tvrdiš da ako ima na ulazu 4,7v a na izlazu ništa i hladni su, sigurno ih ništa ne sprečava već su bukvalno oba pregoreli? A imaju zaštitu i od preopterećenja.
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 13 Okt 2018, 15:05, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Obrisan citat

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20020
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao fanzo » 15 Okt 2018, 09:51

Ja ništa ne tvrdim, samo sam te usmerio malo.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

zoranjag
gx
gx
Postovi: 82
Pridružen: 30 Jul 2008, 20:19
Location: srbija
Specialty: tv-multimedia

Re: PHILIPS 40PFL3208H-nema Standby

Post napisao zoranjag » 15 Okt 2018, 20:36

Za TPM10.1E LA postoji service manual i tamo sve lepo pise kad sta ide tokom podizanja sistema, to se lepo procita pa onda ako nesto nije jasno se trazi objasnjenje. Ljubaznost je neophodna, niko nezna sve ali zajedno znamo puno

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”