Philips 37pfl5603d/10 bela slika 

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LCD televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
nisavici
_
_
Postovi: 46
Pridružen: 15 Feb 2013, 15:25
Location: Mramorak
Specialty: tv-multimedia

Philips 37pfl5603d/10 bela slika

Post napisao nisavici » 15 Mar 2020, 06:38

LCD TV
FIRMA:PHILIPS
MODEL:37PFL5603D/10
CHASSIS:37PFL5603D/10
MAINBOARD:DYNAMIC KM-VO E25540094V-O
PANEL:T370HW02 V3
T-CON BOARD:T370HW02 V402 37T04-C02
INVERTER:NA PSU
SMPS:EAX65423801 (2.2)


***************************************
SIMPTOMI:
Aparat stigao sa simptomima belicaste slike i ostajanjem providne slike kod promene slike,recimo kad se seta kroz meni ostaje prethodna slika i slova

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Skinut T-CON board radi provere posto sumljam da on pravi problem slike,ref voltaze u granicama normale pa cu probati sa drugim ili zamenom IC AS15F

Drugi mnogo veci problem sa ovim aparatom je sto ne mogu promeniti postavke menija,doduse preko unirvezalnog daljinskog ali rade svi kursori gore dole levo desno meni itd
Stigao je na ruskom jeziku verovatno od preko iz Austrije.Idem normalno kroz meni sve dodje do srpskog jezika recimo i kad treba da ga odaberem na strelicu desno ne menja nista,takodje i preko tastature na tv-u
Ubacio sam najnoviji softver za taj model(iz 2010) :-) i isto se desava.Skinut drugi fles ali nikako ne mogu da obrisem sadrzaj starog 25A05 probano sa dva programatora
Takodje ne mogu promeniti postavke SM sve mi je zakljucano i providno mogu samo da listam kroz SM ne i da ga menjam
Pitanje:
Da li neko zna kako resetovati ovaj tv,na bilo koji nacin,kako promeniti postavke SM(moze na pm posto je ovde zabranjeno)ne snalazim se na ruskom jeziku isto daje i malo opcija nemam nigde reset tv tako nesto
i sta proveriti na T-CON-u da ne lutam bezveze
Znam da je stari model tv-a i da trosi struju kao grejalica ali ekran je kao nov greota da se baci
Unapred hvala na odgovoru ako sam nesto pogresio u postu javite da ispravim
Veliki pozdrav,

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3736
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Philips 37pfl5603d/10 bela slika

Post napisao alexa_pg » 15 Mar 2020, 10:28

nisavici je napisao:
15 Mar 2020, 06:38
...nikako ne mogu da obrisem sadrzaj starog 25A05 probano sa dva programatora...
Najvjerovatnije je neispravno kolo i zato ne mozes da ga obrises.
Zamijeni kolo i upisi stari sadrzaj i to bi trebalo da radi.

Zbog ovog prvog kvara
...ostajanjem providne slike kod promene slike,recimo kad se seta kroz meni ostaje prethodna slika i slova...
Ja bih batalio popravku jer je u pitanju panel. Zamjenom AS15F neces nista dobiti. Probaj.
Bojim se samo da je sve to gubljenje vremena.
Jedina vakcina
samodisciplina.
Ostani doma

nisavici
_
_
Postovi: 46
Pridružen: 15 Feb 2013, 15:25
Location: Mramorak
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 37pfl5603d/10 bela slika

Post napisao nisavici » 15 Mar 2020, 11:03

Ispravan je sadržaj flesa nego sam hteo ubacivanjem novog skinuto sa dioda pl da resetujem tv pošto nikako ne uspevam.Probacu da zamenim ic pa ćemo videti
Evo kako izgleda slika na tv-u
IMG_20200315_123512.jpg
IMG_20200315_123553.jpg
Zanimljivo je i da kad ugasim tv i upalim posle ostaje obris slike na panelu ona prva iz posta se i dalje nazire kao da je ucrtana u panel

Avatar
KASA1
gxu
gxu
Postovi: 1234
Pridružen: 14 Feb 2011, 10:28
Location: Zagreb
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 37pfl5603d/10 bela slika

Post napisao KASA1 » 16 Mar 2020, 09:28

Bljedilo slike je, obično, posljedica neispravne gamma korekcije što može biti posljedica neispravnog čipa (AS15F) ili neispravnosti napona potrebnog za gamma korekciju (VDA=AVDD=VDDA) koji je obično na nivou od 14-20V (kako na kojem T-CON-u).
Zaostajanje prethodne slike ("duhovi") kao što je kolega @aleksa već napomenuo, je panel-problem vezan uz nedostak odgovarajućeg napona na gate driverima same matrice (VGH=VON).
Bilo bi dobro prvo vidjeti je li sanacija tog problema uopće izvediva, da se ne gubi vrijeme i novac.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

nisavici
_
_
Postovi: 46
Pridružen: 15 Feb 2013, 15:25
Location: Mramorak
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 37pfl5603d/10 bela slika

Post napisao nisavici » 16 Mar 2020, 10:23

Sad sam probao T-CON zakacen na LVDS kabal bez hladjenja,otkaceni su flatovi koji idu na panel da bi video da nije u njemu spoj AS15F cip se pregreje za kratko vreme preko 100 C mereno ir senzorom tako da je on sigurno,poruceni su novi sa alija pa kad stignu zbog corone,2 $ su 5 komada tako da nije neka investicija
Gama voltaze su 12V 8V ali to moze biti i zbog loseg cipa.Probacu da mu stavim bolje hladjene da vidim kako se ponasa tv...
Da li je moguce da T-CON zbog loseg cipa manifestuje duhove na slici ako je on u spoju i slicno
edit:
Sada sam stavio bolje hladjenje na AS15F chip slika je isto solarizovana ali vise ne ostaju duhovi kod promene slike ostavio sam ga duze da radi,greje sasiju ali sliku menja trenutno tako da moze biti da je problem samo u njemu
Da li neko od kolega iz Srbije ima na zajam :-) ili prodaju pomenuti cip da ne cekam da stignu iz Kine po nekoj razumnoj ceni posto na kp i vockarske sajtove traze 5 eura toliko necu dati iz principa :lala:
Javljam sta sam uradio...

Avatar
KASA1
gxu
gxu
Postovi: 1234
Pridružen: 14 Feb 2011, 10:28
Location: Zagreb
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 37pfl5603d/10 bela slika

Post napisao KASA1 » 16 Mar 2020, 11:17

Ako je samo do čipa, imaš sreće. 5 eura nije tako strašno (ovdje je cijena 3 eura),... načekat ćeš se dok ti stignu ovi s Ali-a.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 25668
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Philips 37pfl5603d/10 bela slika

Post napisao Stolle » 16 Mar 2020, 15:01

Ma da. Ima ga i ovde, dobavljači, oglasi (KP)...maksimum do 4€. Ovi za rezervu.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

nisavici
_
_
Postovi: 46
Pridružen: 15 Feb 2013, 15:25
Location: Mramorak
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 37pfl5603d/10 bela slika  * REŠENO *

Post napisao nisavici » 10 Apr 2020, 20:36

Aparat popravljen zamenom as15f čipa stavljen je as15g nema duhova slika savršena RESENO

Avatar
KASA1
gxu
gxu
Postovi: 1234
Pridružen: 14 Feb 2011, 10:28
Location: Zagreb
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 37pfl5603d/10 bela slika

Post napisao KASA1 » 10 Apr 2020, 21:59

Samo napomena,... uspješno riješenu temu završavamo klikom na kvačicu u postu s rješenjem.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje LCD Televizora”