Philips 42PFL360512 problem mreza(Reseno)

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LCD televizora

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
kele
_
_
Postovi: 213
Pridružen: 22 Nov 2008, 11:23
Location: Sonta
Phone number: 0038125792711

Philips 42PFL360512 problem mreza(Reseno)

Post napisao kele » 26 Nov 2013, 21:57

LCD TV
PROIZVOĐAČ:Philips
MODEL: 42PFL360512

CHASSIS:TPM4.1ELA tag TPM41ELA

SMPS (mreža): 715g3812-p01-h20-003u 715g3812p01h20003u

****************************************
SIMPTOMI: Mreza mrtva,ne svetle lampice I nema izlaznih napona sa mreznog modula
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:Musterija donela tv sa obrazlozenjem da je nesto puklo u tv-u.Pregledane poluprovodnicke komponente na mrezi I ispravne su I ne vidim nigde tragove paljevine.Napon na tny277pn u redu,ulazni 280v a izlazni 5.8v. Napona na sekundaru mreznog trafoa nema.Potrebna mi je sema mreznog modula da mogu sve podrobno da ispitam.
Zadnja izmena: kele, dana 03 Dec 2013, 15:12, ukupno menjano 1 put.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 513
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao Ribery » 26 Nov 2013, 22:42

Primar ti ne valja, pregledaj integrisana kola pogotovo ona SMD kola sa drugog dela stampe.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao Majstor Duja » 27 Nov 2013, 08:12

Neko od urednika ti je dopisao koja je shasija u pitanju - to si mogao i sam da nadjes. Pomocu oznake shasije je potrebno 2 sekunde da nadjes servisno uputstvo tako da ne shvatam sta si uopste i postavljao temu ako ti samo dokumentacija treba?

Drugo, kakav ti je to ulazni i izlazni napon na TNY? To ne postoji. Postoji samo primarni napon St.by kola i sekundarni napon St.by kola.
Taj IC radi u sklopu st.by napajanja a glavno napajanje se ukljucuje tek po instrukciji sa SSB modula, mozes ga i ti rucno ukljuciti ako nadjes ON/OFF pin na konektoru veze SSB i mreze i dovodjenjem 3.3V ili 5V.

...sto nam govori da nisi dovoljno strucan da postavis dijagnozu. To glavno napajanje moze biti potpuno ispravno ali ga procesor ne ukljucuje...

...nema na cemu. :pivopije:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

kele
_
_
Postovi: 213
Pridružen: 22 Nov 2008, 11:23
Location: Sonta
Phone number: 0038125792711

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao kele » 27 Nov 2013, 10:55

O.K. izvinjavam se za crtice ali kako da napisem oznaku modula bez crtica,na sta bi to licilo?
Sto se tice strucnosti,ajd to cemo preskociti da ne polemisemo jer stvarno lcd televizore slabo radim ali radim nesto drugo sto je takodje elektronika.Musterija mi je u komsiluku pa me zamolila ako mogu da popravim.Sinoc sam sa tableta postavio temu pa sam nabrzaka napisao sta sam utvrdio.Sto se tice paljevine,sad mi je musterija priznala da je ovaj tv bio 3 meseca kod majstora u Apatinu.On je izgleda zamenio TNY277PN koji je verovatno stradao jer na blok kondenzatoru C926 pored njega vidi se da je malo pocrneo.Znaci stradao je TNY277PN a sa njime jos nesto.Nasao sam semu i hvala na tome.Videcu sta dalje sa ovim modulom jer jako puno ic kola ima na sebi a mislim da ih u prodaji bas i nema.Ako neko ima modul ili zna gde ga mogu naci molio bih da napise na PP.Naravno prvo cu probati da popravim pa ako ne ide onda trazim drugi.Pozdrav i hvala svima koji ucestvuju u temi i zele pmoci i nemojte nesto zameriti.

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao Majstor Duja » 27 Nov 2013, 13:24

Ma nije bitno kako nesto izgleda vec koja su pravila. A pravila su tu zbog same arhitekture foruma, drugacije ne moze.
Temu moras da postavis kako treba i to u potpunosti jer se klima uredjaj od tog TV razlikuje kao orah i dnk-lanac...sto tacniji opis kvara, blize ces biti resenju jer ce neko moci tacnije da ti odgovori.

Sve OK, ali sta si mislio pod onim da imas 280V na ulazu a 5.8V na izlazu iz TNY ako je ono neispravno?



PS. Srecom pa ti nije komsija dosao i rekao da ga boli glava pa da je dobio odma' i operaciju mozga od tebe - na brzaka... lolzi
:pivopije:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24436
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao Stolle » 27 Nov 2013, 21:04

Ako si pogledao šemu, verujem da si video da je 280V malo. Ako mislimo na isti napon.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

kele
_
_
Postovi: 213
Pridružen: 22 Nov 2008, 11:23
Location: Sonta
Phone number: 0038125792711

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao kele » 27 Nov 2013, 21:22

@Majstor Duja ;Pa nisam ja majstor mesar pa sad idem odjednom da popravljam komsijin lcd tv :) .Radim ja i klime ali oni koji me poznaju,znaju cime se bavim a to je autoelektronika.Stvarno slabo sam radio lcd televizore jer ih jos uvek kod mene u okolini nema toliko a i jos uvek se ne kvare.One stare crt tv uredjaje popravljam poodavno jos od vremena foruma TV303 kod Surle :)
@Stole;Pogledao sam semu i u pravu si,B+ mora da bude 395 volti.Evo predvece sam uhvatio vremena i jos jednom detaljno premerio komponente na mreznom modulu i nadjem da je primar na trafou T904(EF20) u prekidu dok je sekundar u redu.Znaci stradao je i ovaj trafo bez kojeg nema napajanja 5 volti prema SSB ploci.Gde mogu njega da nadjem ili njemu slican ?

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24436
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao Stolle » 27 Nov 2013, 21:33

Ako ga neko nema polovnog, prosto ne verujem da ćeš ga naći. Ili drugi modul, novi, polovni.
Za to trebaš otvoriti novu temu u "Potrebni delovi..."
Jesi li probao da ga malo raskopaš, možda je negde blizu prekid.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
spagagz
gx
gx
Postovi: 1588
Pridružen: 29 Dec 2008, 21:47
Location: Gorazde BiH
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao spagagz » 27 Nov 2013, 21:48

Bilo je u Aswo-u,ljetos ja uzimao,doduse u Sarajevu.

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao Majstor Duja » 27 Nov 2013, 21:57

A sto bi se uopste zamajavao sa tim, uzmi slican smps iz neke mreze i stavi ga da radi samo za tih 5V, ne treba ti tu 5A, 1A je dovoljno...inace, kad je glavna mreza ugasena, trebalo bi da bude 280-310V na mreznom kondenzatoru jer PFC ne radi u St.By.

Ne dobih ja odgovor kako je onda bilo 5,8V na izlazu iz TNY? :roll:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

kele
_
_
Postovi: 213
Pridružen: 22 Nov 2008, 11:23
Location: Sonta
Phone number: 0038125792711

Re: Philips 42PFL360512 problem mreza

Post napisao kele » 27 Nov 2013, 22:00

Probao sam majstor Stole ali izgleda je negde unutar namotaja prekid.Oseti se da dosta smrdi ovaj trafo kao da je goreo lak.Otvoricu ja i novu temu za potraznju modula a usput dok se ne nadje drugi ovaj pokusavamo nekako popraviti.Mozda neko od kolega ima trafo ili ceo modul.
..........
Evo danas nadjem sliku mreze sa net-a i uporedim sa ovom mojom i vidim da trafo t904 nije isti tj. izgleda je majstor kod koga je tv bio zamenio ovaj trafo sa drugim.Raspored nozica jeste isti ali to nije taj trafo.
Da ne pisem post za postom evo juce nadjem u Beotronic-u koji je ovlasteni servis philips uredjaja za Srbiju, novu mreznu plocu po ceni od oko 80 eura.Stize mi za dan-dva pa javljam rezultate.
..........
Resen tv.Stigla mreza,zamenjena i sve radi kao sat.Hvala momcima iz xxxxxxxx-a na expeditivnosti.Bilo bi suludo nastaviti pokusavati popravku starog modula jer nije moguce naruciti one smd chipove sa druge strane ploce.Hvala svima na ucescu u temi.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje LCD Televizora”