Crypton LCD 32" potreban DUMP

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LCD televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
kizo987
_
_
Postovi: 6
Pridružen: 31 Jan 2010, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Zoran
Specialty: computers

Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao kizo987 » 24 Jan 2013, 13:11

FIRMA:Crypton
MODEL:32" LCD TV 32701
CHASSIS(oznaka šasije):LCDCRYP32701
PCB(oznake na štampanoj ploči):MB22346096
MAINBOARD:2TPP278PGA75

Panel:AX080E002B IPS ALPHA TECHNOLOGY
T-con:MDK336V-0
Inverter:HIU813-M/HIU813S
Power:17PW20.1
Main board:17mb22-2


KVAR:neispravan DUMP
OPIS KVARA:
TV mi je dosao sa sledecim simptomom, svetli mu crvena lampica
po startovanju na trenutak upali se zelena i opet predje u crvenu

Imam plocu od Crupton TVa 26" i iskopirao sam DUMP sa nje i
snimio ga na moj cip i sada imam sledecu problematiku.
TV se normalno upali radi neko kratko vreme i opet se ugasi
vezao sam ga VGA kablom za racunar da najnormalniju sliku
takodje neko vreme i opet se ugasi.

Probao sam i druge cipove i isto se ponasa.

Naravno ove dve ploce od 32" i 26" se dosta razlikuju tako da bih
zamolio nekoga ako ima DUMP od Crypton TVa 32" da mi posalje fajl.

Unapred hvala na pomoci

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao Majstor Duja » 24 Jan 2013, 15:53

Koja je memorija u pitanju?
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 25334
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao Stolle » 24 Jan 2013, 15:57

I šasija? Pretpostavljam da je 17MB22.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

kizo987
_
_
Postovi: 6
Pridružen: 31 Jan 2010, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Zoran
Specialty: computers

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao kizo987 » 24 Jan 2013, 16:22

Sto se tice tacne oznake sasije nista nisam uspeo da nadjem

a memorija ako mislite na eprom u pitanju je CSI 24C64LI

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao Majstor Duja » 24 Jan 2013, 16:58

Mislim na memoriju jer postoji i eprom i flash a nigde nije u prvom postu navedeno sta je u pitanju.

Drugo, ni jedna oznaka koju si naveo u prvom postu:
CHASSIS(oznaka šasije):LCDCRYP32701
PCB(oznake na štampanoj ploči):MB22346096
ne znaci nista jer ne postoji nista sa tom oznakom.
Sve vestelovi main bordovi imaju vidljive oznake kao sto je Stole napisao.
Ako nema, bilo bi dobro da slikas taj modul i postavis sliku ovde....

Da li TV ode u St.By ili se ugasi samo pozadinsko osvetljenje?
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

kizo987
_
_
Postovi: 6
Pridružen: 31 Jan 2010, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Zoran
Specialty: computers

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao kizo987 » 24 Jan 2013, 17:36

Ni ja nisam nasao nista pod tim oznaka i sve sto sam otkucao u googl-u bilo je nepoznato

Tako da je najpametnije da ja postavim par fotografija

http://www.kizosoft.rs/crypton/IMG_7452.jpg

http://www.kizosoft.rs/crypton/IMG_7453.jpg

http://www.kizosoft.rs/crypton/IMG_7454.jpg

http://www.kizosoft.rs/crypton/IMG_7455.jpg

http://www.kizosoft.rs/crypton/IMG_7456.jpg

Izvinjavam se ako je kvalitet fotografija losiji ali sam morao malo da ih kompresujem.


Inace televizor jednostavno ode u stand bay sa ovim drugim dumpom
sa prvim se upali na dve sekunde i ode u stand bay

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao Majstor Duja » 24 Jan 2013, 17:53

Da, stvarno, bas nema nikakvu oznaku!

1. slika, pored tjunera...
IMG_7452.jpg
IMG_7452.jpg (13.03 KiB) Pregledano 3103 puta.
:tuptup:

Gledaj da ti sledeci put nastup na forumu bude malo ozbiljniji...
Ukucas u google "17MB22 dump" i dobijes:

Kod: Označi sve

http://dump.elektroda.pl/download13043.html
http://dump.elektroda.pl/download12607.html
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/61174/philips_f4238.html
i tako dalje...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

kizo987
_
_
Postovi: 6
Pridružen: 31 Jan 2010, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Zoran
Specialty: computers

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao kizo987 » 25 Jan 2013, 00:34

Imate od mene veliko izvinjenje, ipak sam ja pocetnik u svetu TV mehanike :)

Probao sam ove dampove i jos mnoge koje sam poskidao po modelu sa ploce koji nisam video ;)


I u vecini dobijem zelenu ili plavu sliku sa dosta suma, a sa nekim od njih nece da se upali ni signalna lampica na TVu.

Jedino mi radi kad isprogarmiram cip sa DUMPom koji sam skinuo sa crypton TV od 26" ili sa gorenjem od 32"

Ali sa njima radi nesto kratko i ode u stand bay, a sa ovim koji daju zelenu sliku sa sumom radi bez ikakvih problema
samo sto slika nije upotrebljiva.

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2866
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao toce » 25 Jan 2013, 02:23

Aj probaj sa ovim.
Prilog
17MB22-2.rar
(910 bajtova) Preuzeto 366 puta.
TOCE

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2866
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao toce » 25 Jan 2013, 19:40

Sta bi jesi probao dal radi ?
TOCE

kizo987
_
_
Postovi: 6
Pridružen: 31 Jan 2010, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Zoran
Specialty: computers

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao kizo987 » 30 Jan 2013, 20:01

Probao sam i na zalost nece cak ni da se upali sa ovim DUMPom.

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2866
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao toce » 30 Jan 2013, 22:28

Ovaj damp je skinut sa isti mainboard 17MB22-2 samo sto kod mene je sa jednog tjunera a kod tebi je sa dva.
TOCE

Deutschland-Service
Udaljen sa foruma zbog nedoličnog ponašanja
Postovi: 10
Pridružen: 12 Jan 2013, 23:00
Location: Schopfheim-Nemacka
Warranty service: Deutschland-Electronic-Electrotehnik
Contact person: Ivica-servis
Lokacija: Schopfheim-Deutschland

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao Deutschland-Service » 28 Apr 2013, 02:13

Panel:AX080E002B IPS ALPHA TECHNOLOGY
T-con:MDK336V-0
Inverter:HIU813-M/HIU813-S
Power:17PW20.1
Main board:17MB22-2
Svako se bavi svacim a resenja traze po forumima , nemaju potrebno znanje i alate-U moje vreme bilo je drugacije.

Avatar
tihi
_
_
Postovi: 51
Pridružen: 02 Avg 2009, 21:33
Location: Zrenjanin
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Zrenjanin

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao tihi » 05 Avg 2015, 22:40

INFO Ovaj dump radi u TV-u SEG LC 7320a Bez problema isto ploca 17mb22-2.

ibner
_
_
Postovi: 3
Pridružen: 24 Jan 2012, 09:27
Location: tesanj
Specialty: tv-multimedia

Re: Crypton LCD 32" potreban DUMP

Post napisao ibner » 12 Avg 2015, 13:33

crypton 32 24c64.rar
org dum od mb1722-2
(713 bajtova) Preuzeto 322 puta.
org dump za ovaj tv sa mb 17mb22-2

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje LCD Televizora”