Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LCD televizora

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Avatar
GP ELECTRONIC
Preminuo
Postovi: 6
Pridružen: 30 Mar 2010, 11:50
Location: Zrenjanin
Warranty service: SONY
HITACHI
SAMSUNG
LG
ADLER
VOX
FOX
Contact person: Petar Grubisic
Phone number: 0038123526115
Specialty: tv-multimedia

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao GP ELECTRONIC » 22 Okt 2013, 21:46

Ma Japanac1 odlicno razmislja, u poslu treba biti profi do kraja i zavrsiti aparat u sto kracem vremenu. Musterije su vrlo nervozne i pare se najlakse uzimaju ako se posao uradi za tren oka i tu je kraj. Sto se sa vremenom duze oteze tu od posla nema nista - samo se stvara bezpotrebna glavobolja

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Majstor Duja » 23 Okt 2013, 08:18

Japanac, GP:
drzite se teme.
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

tehnocupa
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 09 Okt 2012, 10:25
Location: Nis
Contact person: Miroljub
Specialty: tv

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao tehnocupa » 08 Nov 2013, 10:15

Vivax LCD je konačno proradio!
Problem starta za napone od 24V i 12V je bio u otporniku R18 od 3Moma koji je promenio vrednost. TV normalno startuje i radi bez problema u toni i slici . Problem je sada posle gašenja sa daljinskim iz mreže dopire "cvrčanje" i jedva čujno "pištanje". Kada se isključi 220V polako utihnu obadva zvuka. Startuje normalno. Inače otpornik R18 se nalazi odmah pored vertikalne pločice!
Pozdrav svima: nisam napisao "rešeno" zbog navedenih problema koji su ostali !

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 521
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Ribery » 08 Nov 2013, 19:26

Neki tranzistor ili dioda te zezaju u samom sekundaru mreze. Imao sam gomilu slucajeva da 2SC640 tranzistor hoce da zeza kod nekih modela LCD Vivax-a. Menjaj sve te male tranzistore i diode (to ti nije sve zajedno ni 400 din a mozes puno da resis) bez merenja jer su omski svi ispravni ;). Javi sta si uradio :).
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

zozontv1
___
___
Postovi: 586
Pridružen: 16 Okt 2006, 08:10
Lokacija: Beograd (N. Beograd)

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao zozontv1 » 09 Nov 2013, 08:10

Mislim da će to raditi, samo obrati pažnju da ti se FET u pfc-u ne pregreva, može lako da pukne.....

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 521
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Ribery » 09 Nov 2013, 11:20

Meni je jednom tako pukao taj FET doduse u nekom VOX televizoru i to posle 4 sata testiranja valjda od pregrevanja, i to zna da bude jako gadno. E sada ili je bio nekvalitetan FET ili lose hladjenje e sad, ja sam dodao hladnjak dodatni, namazao pastu i evo radi TV vec vise od pola godine, bar se musterija nije vracala :tooo: . Samo neka proveri sve male tranzistore i diode, verujem da mu tu nesto pravi problem ;)
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

tehnocupa
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 09 Okt 2012, 10:25
Location: Nis
Contact person: Miroljub
Specialty: tv

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao tehnocupa » 01 Jan 2014, 19:20

Pozdrav svima i srećna Nova 2014.
Vivax i dalje radi, nisam ništa radio od predloženog zbog operacije žučne kese.
Niko više ne obraća pažnju na tihe probleme koji se čuju iz njega.
Pozdrav.

zozontv1
___
___
Postovi: 586
Pridružen: 16 Okt 2006, 08:10
Lokacija: Beograd (N. Beograd)

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao zozontv1 » 02 Jan 2014, 08:29

Nek' svako radi svoj posao: ti se brzo i uspešno oporavi od operacije, a Vivax.....

vaan
_
_
Postovi: 3
Pridružen: 02 Mar 2012, 18:31
Location: crna gora
Warranty service: vivax
Contact person: nikola
Specialty: tv-multimedia

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao vaan » 10 Mar 2014, 22:29

Ja sam imao slican problem sa jednim LG i kad sam više digao ruke od njega slučajno probam da glijem elektrolite na digitalnoj ploči, i riješim problem nađem elektrolit smd (100mF 16V) kad se ugrije mreza proradi. Treba pokušati u svakom slučaju...
:?: :arrow: 100µF ili 100uF, ne mF.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje LCD Televizora”