Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LCD televizora

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
tehnocupa
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 09 Okt 2012, 10:25
Location: Nis
Contact person: Miroljub
Specialty: tv

Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao tehnocupa » 14 Jan 2013, 11:47

FIRMA:vivax
MODEL:lcd3202
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MAINBOARD:
PANEL:
T-CON BOARD:
INVERTER:
SMPS (mreža):SHL3208F-125
KVAR:Neće uvek da upali
OPIS KVARA: Prilikom uključivanja TV dobije u mreži samo napon od 5V. Posle nekoliko uzastopnih uključivanja na mrežnom prekidaču i startovanja dobije se napon od 12V i 24V i Tv radi normalo sve do gašenja na daljinskom. Interesantno je da posle gašenja sa daljinskim naponi 12V i 24V ostaju(neznam da li tako treba, a upali se crvena dioda). Ponovnim startovanjem sa daljinskim izgube se naponi od 12V i 24V i priča kreće na početak sa uključivanjem i isključivanjem 220v. Inače on/off signal za startovanje mreže funkcioniše (2,8/1,6V). Isto se dešava i sa opterećenom i sa raterećenom mežom što se tiče napona.
Zadnja izmena: Majstor Duja, dana 14 Jan 2013, 12:31, ukupno menjano 1 put.
Razlog: DOPUNJEN NASLOV TEME

Avatar
acavplana
_
_
Postovi: 146
Pridružen: 05 Dec 2011, 11:29
Location: Velika Plana
Contact person: Aleksandar

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao acavplana » 14 Jan 2013, 14:04

Osciloskop u ruke pa meri signale,ili ako ga nemas zameni sve elektrolite,proveri veze (prelemi ceo pretvarac) i zameni optokaplere treba da ih ima dva.
Postoje dve vrste automobila Mercedes i ostali

Avatar
kibsa
_
_
Postovi: 273
Pridružen: 16 Nov 2006, 01:11
Lokacija: BiH

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao kibsa » 15 Jan 2013, 09:15

Kao što reče acavplana elektrolite "prečešljaj " , mali prostor, loša cirkulacija zraka više zagrijavanja isušuje elektrolite. Još ako je u blizini njih kakav otpor koji grije...

RTV Madecki
_
_
Postovi: 16
Pridružen: 14 Jan 2013, 13:04
Location: Osijek
Warranty service: vivax, samsung, lg
Contact person: Ivan
Specialty: tv-multimedia

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao RTV Madecki » 16 Jan 2013, 09:31

Svakako pregledaj elektrolite, posebno one ispod lima koji veže tri hladnjaka :), ima 9 kom...

tehnocupa
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 09 Okt 2012, 10:25
Location: Nis
Contact person: Miroljub
Specialty: tv

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao tehnocupa » 16 Jan 2013, 10:58

Hvala na savetima. Promenio sam sve elektrolite u primarui sekundaru mreže, ali opet ista priča. Povremeno prorade 12 i 24V posle maltretiranja sa uključivanjem i isključivanjem na 220v, a posle gašenja nastavk magičnog kruga.

Avatar
acavplana
_
_
Postovi: 146
Pridružen: 05 Dec 2011, 11:29
Location: Velika Plana
Contact person: Aleksandar

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao acavplana » 16 Jan 2013, 13:41

A optokaplere? Treba proveriti koji je SMPS cip u pretvaracu,znaju da prave dosta problema. Nadji pdf od tog cipa na netu i vidi karakteristike,na kom pinu dolazi pobudni napon i preko kog otpora (obicno je reda 100-ak kilooma) sa +izvoda glavnog mreznog elka. E onda izmeri taj napon (ali u odnosu na - pol mreznog elka!!!) i vidi da li je dovoljan da bo mreza "prostartovala".
Najvise sumnjam na to da je u SMPS cipu stradala detekcija provaska kroz nulu,tako da je moguce da to pravi problem.
Postoje dve vrste automobila Mercedes i ostali

tehnocupa
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 09 Okt 2012, 10:25
Location: Nis
Contact person: Miroljub
Specialty: tv

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao tehnocupa » 26 Jan 2013, 07:44

Nisam se javljao zbog porodičnih problema. Zamenio i optokaplere, ranije sve elektrolite, napon na kolu postoji i otpor je dobar. Posle par pokušaja opet upali i radi sve dok se ne ugasi, da bi opet nastala ista situacija pri startovanju. Ono što sam novo primetio je da kada je temperatura u prostoriji viša(zaboravio sam da isljučim grejanje) proradio je iz drugog pokušaja!Ugasio ga posle otprilike pola sata i upalio je iz prve bez problema. Kada je prenoćio sa isključenim grejanjem ujutru opet ista priča. Pozdrav svima.

savosi
gx
gx
Postovi: 204
Pridružen: 04 Feb 2007, 03:08
Location: Novi Sad-okolina
Specialty: tv-multimedia

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao savosi » 26 Jan 2013, 08:40

Pa sada ti nije problem posto si konstatovao da reaguje na promenu temperature,ledol sprej i duvaljku-fen u ruke i udri...mada ja tipujem na smps fet ili sta je vec na ulazu,imao sam takvih slucajeva.

Avatar
acavplana
_
_
Postovi: 146
Pridružen: 05 Dec 2011, 11:29
Location: Velika Plana
Contact person: Aleksandar

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao acavplana » 26 Jan 2013, 22:17

Zameni smps kolo.Mislim bar probaj tako.
Postoje dve vrste automobila Mercedes i ostali

Avatar
skull
_
_
Postovi: 287
Pridružen: 14 Avg 2006, 12:58
Location: Makedonija
Contact person: Gele
Lokacija: Prilep,Makedonija

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao skull » 27 Jan 2013, 18:44

tehnocupa je napisao:Hvala na savetima. Promenio sam sve elektrolite u primarui sekundaru mreže, ali opet ista priča. Povremeno prorade 12 i 24V posle maltretiranja sa uključivanjem i isključivanjem na 220v, a posle gašenja nastavk magičnog kruga.
Ipak mislim da si neki kondenzator propustio ..
Gele

zozontv1
___
___
Postovi: 585
Pridružen: 16 Okt 2006, 08:10
Lokacija: Beograd (N. Beograd)

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao zozontv1 » 14 Sep 2013, 21:49

Dobro bi bilo čuti kraj ove priče?

tehnocupa
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 09 Okt 2012, 10:25
Location: Nis
Contact person: Miroljub
Specialty: tv

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao tehnocupa » 15 Sep 2013, 09:39

Priča sa Vivaxom se završila tako da je postao ukras u spavaćoj sobi. Mrežu sam našao za 70 EUR što nisam hteo da platim. Ako ima neko da ponudi istu za 30-tak eur-a mislim da bi bilo realno da se uloži u Vivax.
Pozdrav svima.

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1271
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Damiru » 15 Sep 2013, 09:58

I to je previše.
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 521
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Ribery » 15 Sep 2013, 23:49

tehnocupa je napisao:Priča sa Vivaxom se završila tako da je postao ukras u spavaćoj sobi. Mrežu sam našao za 70 EUR što nisam hteo da platim. Ako ima neko da ponudi istu za 30-tak eur-a mislim da bi bilo realno da se uloži u Vivax.
Pozdrav svima.
Bolje zameni tih par kola u mrezi sto imas (i fetove t tranzistore na ulazu obavezno zameni) kada si vec ulagao nego da ti TV stoji kao ukras.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Japanac1
_
_
Postovi: 10
Pridružen: 10 Okt 2013, 23:41
Location: Nis
Warranty service: Ne radim odavno sa prevarantima
Contact person: Ivicaservis
Lokacija: Serbian

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Japanac1 » 13 Okt 2013, 02:25

A sto da menja ispravne delove,treba zameniti neispravan.
A da probas sa drugim power boardom od drugog modela,nema puno zica(napona).
Zadnja izmena: Japanac1, dana 14 Okt 2013, 00:55, ukupno menjano 1 put.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 521
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Ribery » 13 Okt 2013, 11:01

Dok pronadje sta mu je neispravno izgubice puno vremena a stavljati komplet drugu mrezu je po meni lose resenje, tu onda nema majstorstva :). Mreza je bar deo TV-a koji u 95% slucajeva uvek moze da se popravi :). Mrezu komplet menjam samo onda kada je ugljenisana od groma ili kada pozajmim od nekoga da otklonim sumnju da li je mreza ili ne. Ovako.... u drugim slucajevima mrezu popravljam, bar je to deo u TV-u koji majstor moze da resi jos uvek :).
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Japanac1
_
_
Postovi: 10
Pridružen: 10 Okt 2013, 23:41
Location: Nis
Warranty service: Ne radim odavno sa prevarantima
Contact person: Ivicaservis
Lokacija: Serbian

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Japanac1 » 13 Okt 2013, 13:45

Majstorstvo je:Brzo popraviti uredjaj,realno naplatiti,PREVEZIVANJEM UGRADITI DRUGI POWER ako originalni iz nekog razloga ne moze brzo da se popravi(za neke lako-za neke neizvodljivo)

Avatar
milan
gxu
gxu
Postovi: 5728
Pridružen: 19 Avg 2006, 22:38
Lokacija: NOVI SAD

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao milan » 13 Okt 2013, 13:57

Ribery je napisao:Dok pronadje sta mu je neispravno izgubice puno vremena a stavljati komplet drugu mrezu je po meni lose resenje, ... Mrezu komplet menjam samo onda kada je ugljenisana od groma ... u drugim slucajevima mrezu popravljam, bar je to deo u TV-u koji majstor moze da resi jos uvek :).
Vreme ovde, vreme tamo, kako se racuna kod tebe u ceni popravke, pa troskovi servisa,
sta tu treba da bude jevtinije nije mi jasno.
U konkretnom slucaju koliko je sati vec potroseno na neuspesnu popravku mreze, pa predlozi koliko jos sati
da se neko bakce sa djubr****etom sto je neko drugi napravio,
i da mora bas sve to da se popravi kao originalno resenje?
Ako se ubaci mreza od nekog brendiranog televizora sigurno ce biti bolje od ovoga Vivaxa.

Avatar
Ribery
___
___
Postovi: 521
Pridružen: 28 Okt 2008, 20:21
Location: Beograd
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Ribery » 13 Okt 2013, 22:39

milan je napisao:
Ribery je napisao:Dok pronadje sta mu je neispravno izgubice puno vremena a stavljati komplet drugu mrezu je po meni lose resenje, ... Mrezu komplet menjam samo onda kada je ugljenisana od groma ... u drugim slucajevima mrezu popravljam, bar je to deo u TV-u koji majstor moze da resi jos uvek :).
Vreme ovde, vreme tamo, kako se racuna kod tebe u ceni popravke, pa troskovi servisa,
sta tu treba da bude jevtinije nije mi jasno.
U konkretnom slucaju koliko je sati vec potroseno na neuspesnu popravku mreze, pa predlozi koliko jos sati
da se neko bakce sa djubr****etom sto je neko drugi napravio,
i da mora bas sve to da se popravi kao originalno resenje?
Ako se ubaci mreza od nekog brendiranog televizora sigurno ce biti bolje od ovoga Vivaxa.
Kolega Milane u neku ruku i imas pravo sto se tice isplativosti i vremena ali samo da nam to ne predje u naviku zamene ploca jer onda ode nas zanat u ,,vodu,, :roll:
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Japanac1
_
_
Postovi: 10
Pridružen: 10 Okt 2013, 23:41
Location: Nis
Warranty service: Ne radim odavno sa prevarantima
Contact person: Ivicaservis
Lokacija: Serbian

Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom

Post napisao Japanac1 » 14 Okt 2013, 01:10

Ali.....majstorstvo je i prevezati power board
Vreme je novac,neko ima puno vremena i jedan uredjaj koji moze popravljati danima,mesecima dok drugi ima puno uredjaja na popravku al nema vremena za gubiti i iznalazi nacin da uredjaj sto pre popravi jer i drugi uredjaji cekaju na red.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje LCD Televizora”