lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LCD televizora

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
apash00
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 08 Avg 2011, 00:05
Location: Srbija

lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao apash00 » 24 Nov 2011, 00:04

FIRMA: benq
MODEL: dv3250
T-CON BOARD:
INVERTER: 76VOA
KVAR: slika treperi
OPIS KVARA: Slike se ponasa kao na slikama dole, nebitno iz kog izvora je pusten signal, cak i na crnom ekranu kad je samo meni otvoren isto treperi i mesaju se boje

nigde na netu nisam nasao semu ili bilo sta vezano za ovaj model, sad je kasno pa cu sutra da ga otvorim celog i probam iskopati oznake panela, nemam zamenski inverter i druge delove jer se bavim drugim stvarima ali eto doneo mi drugar ovaj tv, poslat je iz inostranstva kao ispravan a kad je stigao javljaju se ovi simptomi

bilo kakva pomoc dobrodosla, makar neki fajl sa neta posto nista nisam uspeo naci za ovaj model

slika tv signala
slika

slika praznog signala
slika

prazan tv signal
slika

zadnja strana
slika

slika

apash00
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 08 Avg 2011, 00:05
Location: Srbija

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao apash00 » 24 Nov 2011, 01:47

tj evo slika sve 3 ploce

video board: m3406

main board: M3401


slika

apash00
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 08 Avg 2011, 00:05
Location: Srbija

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao apash00 » 24 Nov 2011, 13:34

problem je izgleda tcon board, naponi na ulazu su ok i sve do njega, a i da netu nadjoh slicnih simptomi i svi kazu da je tcon problem, sad ne znam kako da budem 100% siguran da je on problem, negde sam citao da se on skine dok tv radi ali ne znam tacno sta onda treba da se desi sa slikom da bi se manifestovao problem sa tcon board


oznaka je T315XW01 , nasao sam na ebay te modele za 20ak eur, nego bih pre uzeo negde ovde ako ima?

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao Majstor Duja » 24 Nov 2011, 13:48

apash00 je napisao:problem je izgleda tcon board .... nasao sam na ebay te modele za 20ak eur, nego bih pre uzeo negde ovde ako ima?
Najverovatnije si u pravu za Tcon. Nemoj ga otkacinjati u radu jer ces spaliti nesto. Ako ne znas sta radis - nemoj ni da radis, napravices vise stete.
Polovan Tcon mozda i nadjes za te pare - nov je 3,4x skuplji ako ga i ima uopste - ipak je ovo srbija...
Postoji i mala mogucnost da se panel ostetio (imas na samom panelu jos elektronike za adresiranje XY)...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

apash00
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 08 Avg 2011, 00:05
Location: Srbija

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao apash00 » 24 Nov 2011, 16:55

ako je tcon problem probacu da ga nadjem novog/polovnog nije mi ni problem da narucim sa ebay

ali ako se ispostavi da je on u redu, onda ostaje samo panel, ali onda odustajem od bilo kakve popravke

ali ne znam kako da ga ispitam da budem 100% siguran da je on problem da ne narucujem bezveze? neko pominje po netu da se odkaci u toku rada i da ce tada se se "resetuje" pominju se i neki efekti sa slikom koji treba da se dese ali ja stvarno nisam siguran u to kako treba ispitati

Avatar
Majstor Duja
____
____
Postovi: 4171
Pridružen: 23 Avg 2006, 17:29
Location: Novi Sad - centar
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao Majstor Duja » 24 Nov 2011, 17:41

Mozes samo da ispitas napajanje na Tconu i nista vise - batali te price oko iskljucivanja u radu...to je budalastina. Uostalom, radi kako hoces...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

apash00
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 08 Avg 2011, 00:05
Location: Srbija

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao apash00 » 24 Nov 2011, 18:26

ma naponi su u redu, to je lako utvrditi, verovatno onaj cip na ploci crko, ali jbg nikako ne mogu da znam zasigurno

nasao sam tcon u aswo, 80eur, probacu negde da nadjem polovan ovde, kad vec rizikujem da rizikujem za manje pare jer opet ne mogu biti siguran da je on problem

bio sam i u servisu danas, svi kazu da je tcon problem ali ne smeju da garantuju, a nemaju nijedan polovan za prodaju, sacekacu jos neki dan mozda naleti neko

makedonec
_
_
Postovi: 156
Pridružen: 02 Feb 2008, 17:47
Lokacija: skopje

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao makedonec » 24 Dec 2011, 15:36

Dali je cip na ti-kon ploci bga?Ako je BGA onda najverovatnije treba da uradis samo reballing.
Pozdrav
makedon

apash00
_
_
Postovi: 19
Pridružen: 08 Avg 2011, 00:05
Location: Srbija

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao apash00 » 24 Dec 2011, 20:28

ima one pinove sa strane, a mozda i ispod , nisam jos probao,a nisam ni nasao sliku donje strane

ovaj je chip http://en.sunking.com.hk/Electronic-Pic ... 016K1.aspx

e sad stvar je u tome da sam dobio sa ebay isti taj tcon za 25E sa sve postarinom, ali je ocigledno da se u transoprtu ostetio jer je poslat obicnom postom, vidi se kako su krajevi ploce krivi, kao da je neko stao na njega, i kada se krivi rukama cuje se pucketanje stampe

on kada se poveze slika je samo crna, sa starim i dalje je slika ista kao ranije, probacu da zamenim chipove medjusobno, pa mozda mi se posreci, ionako mi je tcon ostao dzabe jer je prodavac refundirao novac na ebay a kaze da mu ne treba da vracam, dobar neki covek :)

elektronik
_
_
Postovi: 2
Pridružen: 26 Okt 2010, 15:58
Location: BiH-Celic-Brcko
Contact person: edo

Re: lct tv 32'' benq dv3250 problem sa slikom

Post napisao elektronik » 25 Dec 2011, 19:48

Pozdrav,za utjehu 99%je T CON a 100% da nije.tačnije "nevalja panel"(elektronika na panelu)jedino pravo rešenje:zamjena panela.Imao sam 3 takva slučaja sve do panela.Može praviti problem i flet(fletovi) što povezuju Tcon sa panelom ali rijetko. :oklagija

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje LCD Televizora”