Obaveštenje za Experte u vezi velikih fajlova na forumu
viewtopic.php?p=339038#p339038
.

Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja 

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LCD televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
bobale
_
_
Postovi: 15
Pridružen: 07 Dec 2012, 16:56
Location: Leskovac

Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja

Post napisao bobale » 07 Apr 2021, 01:24

LCD TV
FIRMA: Adler
MODEL: LC32J96
MAINBOARD: CV9202H-A
PANEL:
***************************************
SIMPTOMI:
Nakon uključivanja televizora na Power taster, izađe iz stand-by, ugasi se crvena lampica, uključi osvetljenje, baci Adler logo, nakon toga se gasi osvetljenje, pauza 5-6 sekundi, ponovo logo, ponovo gašenje, i tako u krug.

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Detaljno pregledana mreža, ona je definitivno ispravna. Pre svega, ključni kondenzatori su ispitani ESR metrom, naponi su apsolutno stabilni dok se televizor pali-gasi. Takođe, na TV sam radi probe prikačio procesorsku ploču sa nekog Vivaxa koji mi je pri ruci, i TV se normalno startuje, normalno baca sliku, funkcioniše kako treba. Na osnovu toga zaključujem da problem definitivno u procesorskoj ploči.

Što se tiče procesorske, ima više napona koji se na njoj generišu (1V, 1.5V, 3.3V), i svi naponi su prisutni i stabilni su. Kondenzatori kod navednih stabilazatora su takođe ispitani i ok su. Vizuelno nema nikakvog oštećenja.

Probao sam da u postojeći flash upišem 3 različita dumpa koja sam našao ovde po forumu i po netu (koji su, naravno, za ovu ploču), i sa svima se identično ponaša: nakon inicijalnog logo-a resetuje se. Probao sam i drugi flash, i u njega sam upisao i originalni i skinut sa neta dump - apsolutno isti rezultat.

Nemam više ideju šta bi drugo mogao da probam, može li neko da pomogne? :mrgreen:
Prilog
IMG_8079.jpg

Avatar
KASA1
gxu
gxu
Postovi: 1627
Pridružen: 14 Feb 2011, 10:28
Location: Zagreb
Specialty: tv-multimedia

Re: Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja

Post napisao KASA1 » 07 Apr 2021, 08:57

Možda nisi potrefio pravi sadržaj a da bi ga dobio potrebna je i točna oznaka panela.
Po slici koju si postavio, koliko mogu vidjeti, oznaka je V320ND1W02-1,... samo, je li to uopće slika tvoje ploče?
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Avatar
mladen mladenov
gx
gx
Postovi: 1290
Pridružen: 13 Avg 2006, 10:37
Location: Srbija
Warranty service: ERG-VOX
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Stara Pazova

Re: Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja

Post napisao mladen mladenov » 07 Apr 2021, 10:59

Ja bih probao da skinem taj hdmi chip pa probao bez njega, da ti ne malerisem ali vrlo moguce da je procesor odradio svoje. Probaj ipak prvo da nadjes odgovarajuci damp za tu plocu, ako nece onda skini hdmi kolo.
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)

bobale
_
_
Postovi: 15
Pridružen: 07 Dec 2012, 16:56
Location: Leskovac

Re: Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja

Post napisao bobale » 07 Apr 2021, 12:21

KASA1 je napisao:
07 Apr 2021, 08:57
Po slici koju si postavio, koliko mogu vidjeti, oznaka je V320ND1W02-1,... samo, je li to uopće slika tvoje ploče?
Nije moja slika, nije mi bio TV pri ruci da slikam kad sam sinoć postavio temu. U prilogu je slika moje ploče i oznaka panela. Koliko sam imao iskustva sa ovim kineskim pločama, nikad nisam video da se resetuju zbog dampa koji ne odgovara panelu. Vivax ploča koju sam zakačio za probu je radila na Samsung panelu, a ovaj na Adleru je neki skroz drugi, samo je rezolucija ista, i funkcioniše bez problema.
mladen mladenov je napisao:
07 Apr 2021, 10:59
Ja bih probao da skinem taj hdmi chip pa probao bez njega, da ti ne malerisem ali vrlo moguce da je procesor odradio svoje. Probaj ipak prvo da nadjes odgovarajuci damp za tu plocu, ako nece onda skini hdmi kolo.
Probaću ponovo damp, mada zameniću HDMI čip ako već on može da uzrokuje resetovanje, nije preveliki problem.
Prilog
20210406_132332.jpg
20210407_121254.jpg

emem
_
_
Postovi: 209
Pridružen: 19 svi 2008, 09:13
Location: BULGARIA

Re: Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja

Post napisao emem » 07 Apr 2021, 14:01

da pijemo zajedno 01ziveli

bobale
_
_
Postovi: 15
Pridružen: 07 Dec 2012, 16:56
Location: Leskovac

Re: Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja  * REŠENO *

Post napisao bobale » 08 Apr 2021, 02:12

Proban dump sa linka iznad (hvala kolega), ali na žalost i sa njim se identično ponaša. Dalje sam primetio da kad i malo duvaljkom zagrejem RAM čip, TV neće ni da proba da se startuje, ne izlazi iz standby. Zbog toga sam odradio i reflow RAMa, ali na žalost rezultat ponovo isti.

U svom tom muvanju ja nisam ni jednom posegao za tasterima na samom televizoru jer se TV sam startovao nakon svakog uključivanja na napajanje, a daljinski nisam dobio (rekli su mi da je neispravan), a pošto su tasteri sa strane uopšte ih nisam ni zagledao. Tada sam tek spazio da su korisnici prvo slomili plastiku preko Power tastera, a zatim muvali svašta u tu rupu da bi pritisnuli taster, i na kraju ga toliko deformisani da je on ostao kratkospojen, i to je bio razlog "resetovanja" TV-a: kratkospojen Power taster 0x00xx6
Recite mi da nisam jedini idiot koji je menjao flash čip, 5 dumpa, radio reflow RAMa samo da bi na kraju tek primetio kratkospojen Power taster? :m:

U svakom slučaju, hvala svima na pomoći :mrgreen:
Prilog
20210408_011557.jpg

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 2483
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Re: Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja

Post napisao dzafer » 08 Apr 2021, 06:16

Nije to nista novo
jednom mi je u radnju dosao jedan ing. i kroz pricu veli.
"znas li ti da ima MAJSTORA ubise se popravljauci tv a napojni kabl na tom tv nesispravan" :-)
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

bobale
_
_
Postovi: 15
Pridružen: 07 Dec 2012, 16:56
Location: Leskovac

Re: Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja

Post napisao bobale » 08 Apr 2021, 11:28

Sad mi je lakše lolzi

Avatar
mladen mladenov
gx
gx
Postovi: 1290
Pridružen: 13 Avg 2006, 10:37
Location: Srbija
Warranty service: ERG-VOX
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Stara Pazova

Re: Adler LC32J96 - resetuje se nakon uključivanja

Post napisao mladen mladenov » 08 Apr 2021, 13:51

Nisi jedini lolzi onaj ko kaze da radi a negresi laze, sve je to sastavni deo posla i greske se desavaju. Bitno je da si resio i onda ti i nije zao muke, a kad se napatis danima a neresis problem onda je s...e 01ziveli
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje LCD Televizora”