Vivax lcd 3202 problem sa mrezom
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
-
- _
- Contact person: Miroljub
- Specialty: tv
Vivax lcd 3202 problem sa mrezom
FIRMA:vivax
MODEL:lcd3202
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MAINBOARD:
PANEL:
T-CON BOARD:
INVERTER:
SMPS (mreža):SHL3208F-125
KVAR:Neće uvek da upali
OPIS KVARA: Prilikom uključivanja TV dobije u mreži samo napon od 5V. Posle nekoliko uzastopnih uključivanja na mrežnom prekidaču i startovanja dobije se napon od 12V i 24V i Tv radi normalo sve do gašenja na daljinskom. Interesantno je da posle gašenja sa daljinskim naponi 12V i 24V ostaju(neznam da li tako treba, a upali se crvena dioda). Ponovnim startovanjem sa daljinskim izgube se naponi od 12V i 24V i priča kreće na početak sa uključivanjem i isključivanjem 220v. Inače on/off signal za startovanje mreže funkcioniše (2,8/1,6V). Isto se dešava i sa opterećenom i sa raterećenom mežom što se tiče napona.
MODEL:lcd3202
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MAINBOARD:
PANEL:
T-CON BOARD:
INVERTER:
SMPS (mreža):SHL3208F-125
KVAR:Neće uvek da upali
OPIS KVARA: Prilikom uključivanja TV dobije u mreži samo napon od 5V. Posle nekoliko uzastopnih uključivanja na mrežnom prekidaču i startovanja dobije se napon od 12V i 24V i Tv radi normalo sve do gašenja na daljinskom. Interesantno je da posle gašenja sa daljinskim naponi 12V i 24V ostaju(neznam da li tako treba, a upali se crvena dioda). Ponovnim startovanjem sa daljinskim izgube se naponi od 12V i 24V i priča kreće na početak sa uključivanjem i isključivanjem 220v. Inače on/off signal za startovanje mreže funkcioniše (2,8/1,6V). Isto se dešava i sa opterećenom i sa raterećenom mežom što se tiče napona.
Zadnja izmena: Majstor Duja, dana 14 Jan 2013, 12:31, ukupno menjano 1 put.
Razlog: DOPUNJEN NASLOV TEME
Razlog: DOPUNJEN NASLOV TEME
- acavplana
- _
- Contact person: Aleksandar
Re: Vivax lcd 3202 problem sa mrezom
Osciloskop u ruke pa meri signale,ili ako ga nemas zameni sve elektrolite,proveri veze (prelemi ceo pretvarac) i zameni optokaplere treba da ih ima dva.
Postoje dve vrste automobila Mercedes i ostali
Kao što reče acavplana elektrolite "prečešljaj " , mali prostor, loša cirkulacija zraka više zagrijavanja isušuje elektrolite. Još ako je u blizini njih kakav otpor koji grije...
-
- _
- Warranty service: vivax, samsung, lg
- Contact person: Ivan
- Specialty: tv-multimedia
Svakako pregledaj elektrolite, posebno one ispod lima koji veže tri hladnjaka :), ima 9 kom...
-
- _
Hvala na savetima. Promenio sam sve elektrolite u primarui sekundaru mreže, ali opet ista priča. Povremeno prorade 12 i 24V posle maltretiranja sa uključivanjem i isključivanjem na 220v, a posle gašenja nastavk magičnog kruga.
- acavplana
- _
A optokaplere? Treba proveriti koji je SMPS cip u pretvaracu,znaju da prave dosta problema. Nadji pdf od tog cipa na netu i vidi karakteristike,na kom pinu dolazi pobudni napon i preko kog otpora (obicno je reda 100-ak kilooma) sa +izvoda glavnog mreznog elka. E onda izmeri taj napon (ali u odnosu na - pol mreznog elka!!!) i vidi da li je dovoljan da bo mreza "prostartovala".
Najvise sumnjam na to da je u SMPS cipu stradala detekcija provaska kroz nulu,tako da je moguce da to pravi problem.
Najvise sumnjam na to da je u SMPS cipu stradala detekcija provaska kroz nulu,tako da je moguce da to pravi problem.
-
- _
Nisam se javljao zbog porodičnih problema. Zamenio i optokaplere, ranije sve elektrolite, napon na kolu postoji i otpor je dobar. Posle par pokušaja opet upali i radi sve dok se ne ugasi, da bi opet nastala ista situacija pri startovanju. Ono što sam novo primetio je da kada je temperatura u prostoriji viša(zaboravio sam da isljučim grejanje) proradio je iz drugog pokušaja!Ugasio ga posle otprilike pola sata i upalio je iz prve bez problema. Kada je prenoćio sa isključenim grejanjem ujutru opet ista priča. Pozdrav svima.
-
- gx
Pa sada ti nije problem posto si konstatovao da reaguje na promenu temperature,ledol sprej i duvaljku-fen u ruke i udri...mada ja tipujem na smps fet ili sta je vec na ulazu,imao sam takvih slucajeva.
- acavplana
- _
Zameni smps kolo.Mislim bar probaj tako.
- skull
- _
- Contact person: Gele
Ipak mislim da si neki kondenzator propustio ..tehnocupa je napisao:Hvala na savetima. Promenio sam sve elektrolite u primarui sekundaru mreže, ali opet ista priča. Povremeno prorade 12 i 24V posle maltretiranja sa uključivanjem i isključivanjem na 220v, a posle gašenja nastavk magičnog kruga.
Gele
Dobro bi bilo čuti kraj ove priče?
-
- _
Priča sa Vivaxom se završila tako da je postao ukras u spavaćoj sobi. Mrežu sam našao za 70 EUR što nisam hteo da platim. Ako ima neko da ponudi istu za 30-tak eur-a mislim da bi bilo realno da se uloži u Vivax.
Pozdrav svima.
Pozdrav svima.
- Damiru
- ___
- Contact person: Damir
- Kontakt:
I to je previše.
Commitment is pushing yourself when no one else is around.
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
Bolje zameni tih par kola u mrezi sto imas (i fetove t tranzistore na ulazu obavezno zameni) kada si vec ulagao nego da ti TV stoji kao ukras.tehnocupa je napisao:Priča sa Vivaxom se završila tako da je postao ukras u spavaćoj sobi. Mrežu sam našao za 70 EUR što nisam hteo da platim. Ako ima neko da ponudi istu za 30-tak eur-a mislim da bi bilo realno da se uloži u Vivax.
Pozdrav svima.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
-
- _
- Warranty service: Ne radim odavno sa prevarantima
- Contact person: Ivicaservis
A sto da menja ispravne delove,treba zameniti neispravan.
A da probas sa drugim power boardom od drugog modela,nema puno zica(napona).
A da probas sa drugim power boardom od drugog modela,nema puno zica(napona).
Zadnja izmena: Japanac1, dana 14 Okt 2013, 00:55, ukupno menjano 1 put.
- Ribery
- gx
- Kontakt:
Dok pronadje sta mu je neispravno izgubice puno vremena a stavljati komplet drugu mrezu je po meni lose resenje, tu onda nema majstorstva :). Mreza je bar deo TV-a koji u 95% slucajeva uvek moze da se popravi :). Mrezu komplet menjam samo onda kada je ugljenisana od groma ili kada pozajmim od nekoga da otklonim sumnju da li je mreza ili ne. Ovako.... u drugim slucajevima mrezu popravljam, bar je to deo u TV-u koji majstor moze da resi jos uvek :).
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
-
- _
Majstorstvo je:Brzo popraviti uredjaj,realno naplatiti,PREVEZIVANJEM UGRADITI DRUGI POWER ako originalni iz nekog razloga ne moze brzo da se popravi(za neke lako-za neke neizvodljivo)
- milan
- Preminuo
Vreme ovde, vreme tamo, kako se racuna kod tebe u ceni popravke, pa troskovi servisa,Ribery je napisao:Dok pronadje sta mu je neispravno izgubice puno vremena a stavljati komplet drugu mrezu je po meni lose resenje, ... Mrezu komplet menjam samo onda kada je ugljenisana od groma ... u drugim slucajevima mrezu popravljam, bar je to deo u TV-u koji majstor moze da resi jos uvek :).
sta tu treba da bude jevtinije nije mi jasno.
U konkretnom slucaju koliko je sati vec potroseno na neuspesnu popravku mreze, pa predlozi koliko jos sati
da se neko bakce sa djubr****etom sto je neko drugi napravio,
i da mora bas sve to da se popravi kao originalno resenje?
Ako se ubaci mreza od nekog brendiranog televizora sigurno ce biti bolje od ovoga Vivaxa.
- Ribery
- gx
- Kontakt:
Kolega Milane u neku ruku i imas pravo sto se tice isplativosti i vremena ali samo da nam to ne predje u naviku zamene ploca jer onda ode nas zanat u ,,vodu,,milan je napisao:Vreme ovde, vreme tamo, kako se racuna kod tebe u ceni popravke, pa troskovi servisa,Ribery je napisao:Dok pronadje sta mu je neispravno izgubice puno vremena a stavljati komplet drugu mrezu je po meni lose resenje, ... Mrezu komplet menjam samo onda kada je ugljenisana od groma ... u drugim slucajevima mrezu popravljam, bar je to deo u TV-u koji majstor moze da resi jos uvek :).
sta tu treba da bude jevtinije nije mi jasno.
U konkretnom slucaju koliko je sati vec potroseno na neuspesnu popravku mreze, pa predlozi koliko jos sati
da se neko bakce sa djubr****etom sto je neko drugi napravio,
i da mora bas sve to da se popravi kao originalno resenje?
Ako se ubaci mreza od nekog brendiranog televizora sigurno ce biti bolje od ovoga Vivaxa.

-
- _
Ali.....majstorstvo je i prevezati power board
Vreme je novac,neko ima puno vremena i jedan uredjaj koji moze popravljati danima,mesecima dok drugi ima puno uredjaja na popravku al nema vremena za gubiti i iznalazi nacin da uredjaj sto pre popravi jer i drugi uredjaji cekaju na red.
Vreme je novac,neko ima puno vremena i jedan uredjaj koji moze popravljati danima,mesecima dok drugi ima puno uredjaja na popravku al nema vremena za gubiti i iznalazi nacin da uredjaj sto pre popravi jer i drugi uredjaji cekaju na red.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Vivax 3202 tesko startuje ODUSTAO
napisao banertd » 22 Nov 2014, 03:01 » u Servisiranje LCD Televizora - 10 Odgovori
- 3174 Pregledano
-
Zadnji post napisao banertd
29 Dec 2014, 03:35
-
-
-
LCD VIVAX IMAGO TV3205 problem ton
napisao BUBUL » 02 Dec 2010, 21:06 » u Servisiranje LCD Televizora - 3 Odgovori
- 1976 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
26 Mar 2014, 19:58
-
-
-
VIVAX LCD TV3270H120 problem kondenzator(reseno)
napisao Japanac » 13 Sep 2016, 19:21 » u Servisiranje LCD Televizora - 14 Odgovori
- 4451 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
14 Sep 2016, 20:14
-
-
- 5 Odgovori
- 2068 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
26 Apr 2010, 15:58
-
-
VIVAX IMAGO LCD TV3266H NE MOŽE SE UPALITI-RIJEŠENO
napisao Albert » 07 Okt 2015, 18:30 » u Servisiranje LCD Televizora - 2 Odgovori
- 10467 Pregledano
-
Zadnji post napisao Albert
08 Okt 2015, 10:46
-
-
-
VIVAX LCD TV3211 Slika u negativu
napisao sema10 » 10 Mar 2016, 12:32 » u Servisiranje LCD Televizora - 5 Odgovori
- 2962 Pregledano
-
Zadnji post napisao maconja
23 Sep 2016, 10:30
-
-
-
Vivax Imago LCD TV3700 Loša slika - Solarizacija
napisao eprom » 23 Jun 2016, 15:17 » u Servisiranje LCD Televizora - 6 Odgovori
- 2659 Pregledano
-
Zadnji post napisao maconja
22 Sep 2016, 11:49
-
-
-
Vivax Imago lcd tv 2230 pozadinsko osvjetljenje
napisao crozoki » 28 Jan 2017, 16:02 » u Servisiranje LCD Televizora - 3 Odgovori
- 2437 Pregledano
-
Zadnji post napisao zozontv1
23 Mar 2017, 05:47
-