Horisons A115 firmware problem

Forum namenjen hobi majstorima. Forum obuhvata sve električne aparate u domaćinstvu (tv-dvd-audio-video-auto el. itd...), u auto industriji , osim profesionalnih uređaja.
OBAVEŠTENJE: TEME U OVOM FORUMU SE AUTOMATSKI BRIŠU NAKON 6 MESECI !

Moderatori: goranfri, alexa_pg

Pravila foruma
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
dekija
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Apr 2018, 09:09
Location: Beograd
Specialty: tv-multimedia

Horisons A115 firmware problem

Postod dekija » 30 Apr 2018, 09:30

VRSTA UREĐAJA: DVB-T2
FIRMA: HORISONS
MODEL: A115
MODEL DODATNO:
PCB OZNAKA: NE ZNAM
DALJINSKI: HORISONS


***************************************
SIMPTOMI:
Ne mogu da pronadjem ni jedan kanal sa novim firmwareom za set top box.

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Set top box je radio noramlno sa firmwareom 1.0.1, a onda sam skinuo sa neta (tacnije sa sajta uvoznika Josipovic d.o.o, http://josipovic.rs/sr-latn/objave) i instalirao firmware 1.0.3 (datum 5. mart 2015.) sa flesa. Posle toga uredjaj i dalje radi ali ne moze da pronadje ni jedan kanal (pre toga je bilo 22).
Oznake koje sam video na set top boxu:
Na stampanoj ploci pise: MC6435-M3812-ver. 1.0
Na nalepnici koja je nalepljena na stampanu plocu pise: MC6435, MB141208AA1005, J1400762
Poslednja izmena od dekija u 30 Apr 2018, 22:39, izmenjeno samo 3 puta ukupno.

Korisnikov avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3323
Pridružio se: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod cubica » 30 Apr 2018, 13:14

sa USB si apdejtovao ili imas programator..rucno? Upisi PCB oznaku...odnosno oznaku maticne ploce..
za MC6435-M3812-VER1.0 P/N:1308A imam flash damp.
cuby
PROSONIC is the best!

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3203
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod alexa_pg » 30 Apr 2018, 15:24

@dekija
Dobrodošao na Fanzo forum.

:uca:
Kad budeš dopisivao neophodne podatke, prepravi svoj prvi post onako kako piše u napomeni, a između ostalog
*** NAPOMENA ***
...
- Ovu kompletnu napomenu takođe obrišite.
Alexa

dekija
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Apr 2018, 09:09
Location: Beograd
Specialty: tv-multimedia

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod dekija » 30 Apr 2018, 22:36

Posto se podaci na ploci poklapaju (MC6435-M3812-VER1.0 P/N:1308A), kako da nadjem i upotrebim taj flash dump?

Korisnikov avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3323
Pridružio se: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod cubica » 01 Maj 2018, 01:03

evo ti damp ali moras da upises programatorom direktno u fles..
pozz
cuby
Prikačeni fajlovi
Horizons A115_MC6435-M3812-VER1.0 PN1308A_OK.rar
(2.45 MiB) Preuzet 15 puta
PROSONIC is the best!

dekija
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Apr 2018, 09:09
Location: Beograd
Specialty: tv-multimedia

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod dekija » 01 Maj 2018, 06:26

Hvala najlepse, ali molim te da mi objasnis, posto sam laik na ovom polju i nemam programator, kako bi to izveo.

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3203
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod alexa_pg » 01 Maj 2018, 10:42

Ako nemaš programator onda nikako. Jedino da poneseš nekome ko ga ima.
Alexa

dekija
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Apr 2018, 09:09
Location: Beograd
Specialty: tv-multimedia

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod dekija » 04 Maj 2018, 09:23

U međuvremenu sam napravio, iz najbolje namere, situaciju još gorom. Pronašao sam da jedan ruski STB - Oriel 963 ima istu elektroniku kao Horisons A115 pa sam skinuo njegov firmware sa zvaničnog sajta i postavio ga pomo0ću usb flasha. Međutim ni sa njim nisam pronašao ni jedan kanal, a pri tom je i daljinski postao polufunkcionalan (komande su poremecene, recimo enterom se krece gore dole po menijima a izvrsni taster je neki potpuno drugi), verovatno za taj STB ide neki drugi daljinski.
Sve u svemu ostaje mi jedino postavim taj flash dump koji je Cuby postavio ne bi li spasao STB.

Iz tog razloga, a kako nemam programator, zamolio bi da, ako ga neko ima i ako je raspoložen da mi upiše ovaj dump u fleš set top boksa, da se javi da se dogovorimo oko toga.

Hvla unapred.

dekija
_
_
Postovi: 5
Pridružio se: 30 Apr 2018, 09:09
Location: Beograd
Specialty: tv-multimedia

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod dekija » 13 Maj 2018, 07:26

Moze li mi neko objasniti sta tacno flashdump kada se ucita kod set top box-a.

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3203
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Horisons A115 firmware problem

Postod alexa_pg » 13 Maj 2018, 14:02

Pogledaj ovu temu. Možda ti može pomoći,
viewtopic.php?f=27&t=33724
Alexa


Povratak na “HOBI Servisiranje”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost