Digital Answering Machine RESPONSE 60 (RESENO)

problemi , kvarovi , upload/download

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
generacija 49
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Digital Answering Machine RESPONSE 60 (RESENO)

Post napisao generacija 49 » 23 Okt 2007, 22:20

Imam Englesku sekretaricu i hocu da je vezem preko splitera na liniju jer cim se ukljuci obori ADSL i kada isprica i ugasi se ADSL se opet vrati za 20-30 sec.Ne radi duze jer ometa rad interneta.
Dali neko zna raspored pinova na engleskom Tell prikljucku,on se bocno zabravljuje i nije isto.
Tamo gde je godinama bila vezana na dve zalemljene zice sada nemoze ta varijanta u spliter.
Nasi svi Tell utikaci i uticnice koriste srednje dve ostalo NC
evo i tri priloga da pojasnim hvala u napred
Prilog
Sekretarica.jpg
Sekretarica.jpg (27.15 KiB) Pregledano 1113 puta.
Britanski standard.jpg
Britanski standard.jpg (40.12 KiB) Pregledano 1114 puta.
Tell sekretarica.jpg
Tell sekretarica.jpg (49.06 KiB) Pregledano 1113 puta.
Zadnja izmena: generacija 49, dana 27 Okt 2007, 03:12, ukupno menjano 1 put.

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 24 Okt 2007, 01:29

odavno nisam poveizvao engleski standard
samo se secam da sam ubacivao jedan elektrolit od 1 mikro farad ali znam da je bilo bitno kako cu da stavim + i -...znaci polaritet...to je bilo bitno da bi telefon zvonio....e sasa da budem iskren mozda sam i zapisao kako ide to ali nikako ne mogu da nadjem...pokusaj to da probas ako ti nesto znaci....a ako ti ne znaci....Ok opet :) onda jedino mozemo da :pivopije:

evo upravo cackam po netu i nasao sam ovo ako ti nesto znaci :)

http://www.wppltd.demon.co.uk/WPP/Wirin ... phone.html
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 24 Okt 2007, 12:11

Hvala tu ima interesantnih objasnjenja.Ja sam kada sam kupio sekretaricu dobio metar kabla na jednoj strani njihov djek a na drugoj nas pa sam ga izgipio i vezao susterski na dve zice,Sada to ne moze tako za ADSL pa trazim ili njhov djek ili raspored zica pa da nalemim korektno

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 27 Okt 2007, 03:06

Resen je problem na relativno lak nacin u odnosu na to kakve mi je probleme srvarao.
Da podsetim , pri ukljucenju sekretarice prekine se rad ADSL-a,a kada stane i zavrsi ADSL se vradi ali trazi daj-lap.:shock:
Posto je sekretarica godinama radila na dve zice jer nisam imao originalni konektor za nju a na drugoj strani kabla za nase Tell norme.Inace sekretarica je Engleska Respons u saradnji sa Ei-Nis,tih ima "milion" i radi mi dugo zadovoljasn sam.Konektor nije ni potreban jer nista tehnicki ne resava,predodredjuje.
Mesto na koje se dovodi linija Tell na nju je jedno jedino nema dva mesta i...resenje je u tome kada poseban spliter za sekretaricu vezemo na zidnu uticnicu za telefon u stanu/a ona je profesionalno vezana jos pre useljenja/izlaz iz splitera je definisan i polarisan kako treba i galvanski odvaja sekretaricu od linije a filterski neda povratak u liniju nikakvim signalima od nje a samim tim u ADSL.
A kako ces vezati izlaz iz splitera nema veze samo da proradi sekretaric,znaci potpuno sekundarna stvar za ADSL.
Ovo sam odmah primenio iskustvo kod kolege sto ima faks ,dve godine mu se sve razleti sto radi na internetu kada proradi faks.Vezivali mu 100 kombinacija i nista,svanulo mu.
evo aplikacija gde dolaze zice na sekretaricu u kombinaciji sa mojim spliterom,ali je to ne vazno u ovoj prici
Mozda druge vrste splitera rade drugacije ,pitanje dali su pasivni ili aktivni.
Hvala svima
Prilog
sekretarica.jpg
sekretarica.jpg (45.91 KiB) Pregledano 1052 puta.
Sekretarica na Tell mrezu sa ADSL.jpg
Sekretarica na Tell mrezu sa ADSL.jpg (25.5 KiB) Pregledano 1052 puta.

Odgovori

Natrag na “Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir”