Mobile Phone NOKIA 7250i - Baring Kod (RESENO)

problemi , kvarovi , upload/download

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
paice
_
_

Mobile Phone NOKIA 7250i - Baring Kod (RESENO)

Post napisao paice » 26 Avg 2007, 16:10

Moja supruga ima sledeci problem sa svojom Nokiom 7250i, tj sa nekim manijakom koji je cesto "cima" iz Republike Srpske. Posto je korisnik Telenor mreze, obratio sam se njima. Posto su veoma neposlovni i za jedan obican odgovor sam cekao nedelju dana, jer sam im se obratio putem meila, ponovo sam im se obratio, ovog puta ostrijim tonom, da mi posalju kod od cetiri cifre, da bi u supruginom telefon "baringovao" tj. zabranio pozive iz inostranstva. Taj kod mi trazi telefon kad hocu da aktiviram tu opciju, tj zabranu poziva iz inostranstva, "INCOMING CALL WHEN ABROAD". Odgovorili su mi da oni taj kod nemaju. E, sad ja pitam nekog da mi pomogne oko tog problema, ako moze da mi kaze koje to cetiri cifre bi trebalo da ukucam. Da napomenem, da sam probao sve poznate kombinacije: 0000,1111,9999... I nista od toga ne funkcionise.
Hvala svima!!!

nikola
___
___

Post napisao nikola » 26 Avg 2007, 17:21

Prilog
Zabrana.JPG
Zabrana.JPG (13.5 KiB) Pregledano 4871 put.
FATAL SYSTEM ERROR: Press F13 to continue ...

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 27 Avg 2007, 01:39

ako nije menjan mislim da je kod 12345...to je Nokiin pod default kod...mada ovde pise da je cetiri cifren broj....tako da ...mozes samo da probas...pozdrav
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

stojkePN
___
___

Post napisao stojkePN » 27 Avg 2007, 02:08

Vidi ovde ima li sta za tebe

http://www.suonline.net/~mobtel/pojmovi.htm

Ili

OVDE
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao alexa_pg » 27 Avg 2007, 09:16

Koliko sam shvatio iz pitanja, ti zelis da dolazni poziv blokiras. Ako je tako, ovo je nemoguce na tom telefonu. Telefoni koji imaju OS Simbian, mogu se podesiti da odredjeni tel. broj ignorisu. Usluga koju si trazio od provajdera INCOMING CALL WHEN ABROAD se odnosi na roming, tj. kad si ti u inostranstvu da ne primas pozive jer ih ti placas. Sifru za ovo daje provajder (4 cifre) i nije vezana za tel. vec za tel. broj. Znaci ako karticu koja ima zabranu izvadis iz jednog aparata i stavis u drugi, zabrana i dalje vazi i ne pomazu nikakve uni. sifre.
PS. "Najbolja" zastita je dva puta pritisnuti YES (zadrzavanje veze - hold) pa ako se pozivaocu isplati (finansiski) da ceka, neka ceka do sutra. :)
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

nikola
___
___

Post napisao nikola » 31 Avg 2007, 10:10

paice,

jesi li resio problem :?:

paice
_
_

Post napisao paice » 31 Avg 2007, 12:43

Problem nisam resio, i dalje je onaj isti pacijent zove, cak joj je pre neki dan postavio pitanje :"kad vam je rodjendan, gospodjice"?! Ostaje mi :
1. da odem u poslovnicu Telenora u Subotici i kazem o cemu se radi, pa da oni reaguju.
2. da pozovem njihov "call centar" (kako rogobatno ovo zvuci!), i takodje im kazem o cemu se radi, pa da se oni malo zaloze oko ovog problema.
3. da kontaktiram Telekom Republike Srpske, pa da oni tog pacijenta pitaju za zdravlje.
4. da pozovem mog tecu u Bijeljini (zamenik diraktora distribucije), i da on malo zalozi svoj ugled i svoje veze u njihovom Telekomu.
Ostaje mi jedino sve ovo.
Bicete blaogovremeno obavesteni.
A vama svima HVALA!!!

paice
_
_

Post napisao paice » 04 Sep 2007, 19:18

Problem sam resio tako sto sam otisao u Telenor prodavnicu u Subotici i prijavio uznemiravanje. Napisao sam zalbu, i prilozio supruginu fotokopiju licne karte. I to je to. Sad znam de ce ga (verovatno) resiti. Ipak nema nista dok licno nisam otisao. Nikakvi kodovi i ostala elektronika ne pomazu :)
Sto se mene tice, slucaj je resen!
Pozdrav svima i hvala!!!

rubin_miki
Preminuo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 04 Sep 2007, 20:22

ja da sam bio na tvom mestu prijatelju, resio bi problem drugacije..
ima da ga cimam JA na svakih pola saata iz RAZNIH brojeva, ionako sam budan do 3 ujutro i ustajem u 7 ujutro..nece moci spavati, nece moci jebati, nece moci ni da jede...pa slao bih mu poruke preko neta, preko raznih brojeva..pa cu aktivirati razna poznanstva iz te drzave(radeci sa elektronikom, dao Bog drugova svugde) i doznati ko je tip i broj njegove zene paaa.......ima ja da ga preselim u kliniku, ne on mene..samo treba biti ludji od ludog pa da svi stoje mirno kad prolazis.. :fanzo: :mrgreen: :tooo:
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

filka
gx
gx
Warranty service: Fuego Grundig LG Beko Samsung
Specialty: tv

Post napisao filka » 04 Sep 2007, 21:04

Ma kakvo cimanje-mimanj, palim auto i direkt tamo pa etoti medjunarodni incident _;_ :-:
P.S milo mi je da se stvar resila bez mnogo glavobolje :tooo:
-će izginemo ki Mančester

nikola
___
___

Post napisao nikola » 04 Sep 2007, 21:13

Pisem RESENO

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir”