Problem sa UPS

problemi , kvarovi , upload/download

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 05 Feb 2013, 08:59

Imam ups artonic i kad ga prikljucim na 220 v cuje se non stop skljocane releja,da li je do njega ili da trazim dalje kvar..Da dodam ,kad ukiljucim samo na bateriju nema skljocana sve radi ok..Ima li mu pomoci?Hvala unapred.
Molim admina ako tema nije na pravom mestu da mi skrene paznju.

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: Problem sa UPS

Post napisao Damiru » 05 Feb 2013, 10:12

Artonic ili ARTronic?
Model:
Snaga:
Dodatne informacije o uređaju... Pitao bih Vas šta da pokušate, ali red je da date više podataka o samom uređaju ako želite pomoć.
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 05 Feb 2013, 11:06

ARTronic 12001200vA-600w-

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 05 Feb 2013, 11:27

Ne znam u cemu je problem ,a cujem da mi non stop skljoca kad ga prikljucim na 220 v ,verovatno ne puni bateriju..Mozda su elkosi ali ne vidim da su naduveni ,pa sam mislio da ih sve promenim oko releja ,pa da vidim efekat ili da me posavetujete ako ste imali slicna iskustva..

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: Problem sa UPS

Post napisao Damiru » 05 Feb 2013, 12:37

Ako imate dobar napon od 220V, kvar je sigurno u UPS-u. Ali teško je reći šta, bar ovako napamet... Tražimo vrača za ovakve slučajeve, ali niko neće da se prihvati tako nezahvalnog posla. :pivopije:
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 05 Feb 2013, 12:40

UPS
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 05 Feb 2013, 17:45

Ima li ko da pomogne??? :-(

Avatar
Damiru
___
___
Postovi: 1272
Pridružen: 19 Avg 2006, 15:26
Location: Srbija
Contact person: Damir
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Kovilj, 127.0.0.1
Kontakt:

Re: Problem sa UPS

Post napisao Damiru » 05 Feb 2013, 20:20

Ima. Na osnovu svega što ste do sada uradili, treba da ga odnesete u servis. Očigledno je da niste izvršili nikakva merenja, nisi ste pokušali sami da utvrdite u čemu je problem. S poštovanjem, PCB nije njiva da se može reći šta treba dalje raditi sa zemljom... Nadam se da razumete. :pivopije:
Veliki ljudi se bave idejama. Srednji, događajima. A mali - ljudima.

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 05 Feb 2013, 21:43

Damiru je napisao:Ima. Na osnovu svega što ste do sada uradili, treba da ga odnesete u servis. Očigledno je da niste izvršili nikakva merenja, nisi ste pokušali sami da utvrdite u čemu je problem. S poštovanjem, PCB nije njiva da se može reći šta treba dalje raditi sa zemljom... Nadam se da razumete. :pivopije:
Bas te mi puno pomogli ,svaka vam cast..:)Da sam mislio da ga nosim na servis verovatno se ne bi bavio i postavio temu na forumu..
Pitao sam da li je ima ko od vas slican problem ,iz razloga da znam, odakle da pocnem ..Sto se tice napona merio sam i sve je ok ,nego problem je sto nece da prebaci na punjene baterije ,verovatno je do elkosa ,a posto nemam esr -meter da ih ispitam ,a na oko nisu naduvani ,ne bi da bas svaki pojedinacno skidam ,menjam ,zato sam i pitao o slicnim iskustvima..Nemoj te pogresno da me shvatite ,da mislite da sam lenj i da ne zelim da ih sve zamenim ,samo sam hteo malo da ubrzam ako ne, moracu da ih sve "ispresecam":)

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22862
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Problem sa UPS

Post napisao Stolle » 05 Feb 2013, 21:52

Već sam ti pisao da se prethodni post ne citira, ti opet.
Za ovo si sam kriv. Niko ne zna šta si radio, jer nisi napisao ovde. Šta si merio? Koje napone, koliki su, nešto konkretno.
Ovako, sa premalo podataka, niko ne može da ti pomogne. Pogotovo što dokumentacije za ove uređaje skoro i da nema.
Svi podaci i oznake se upisuju u prvi post. :uca:

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3303
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Problem sa UPS

Post napisao alexa_pg » 05 Feb 2013, 21:56

bokin021 je napisao:...kad ukiljucim samo na bateriju nema skljocana sve radi ok...
Da li ovo znaci da i ako prikljucis potrosac na UPS on normalno radi preko pretvaraca?
Alexa

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 06 Feb 2013, 00:27

Da,normalno radi ali se cuje skljocane releja..

Avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3303
Pridružen: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: Problem sa UPS

Post napisao alexa_pg » 06 Feb 2013, 12:16

Nismo se najbolje razumjeli.
Sumljam na bateriju pa me interesuje da li UPS ako radi samo na bateriju, bez struje, i prikacis potrosac, da li potrosac radi.
Podrazumijeva se da je baterija puna.
Ako imas za probu, stavi neki drugi akumulator.
Alexa

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 06 Feb 2013, 16:55

na bateriji potrosac radi bez problema, ali kad prikljucim ups na mrezu ,pocinje da pisti i cuje se relej da skljoca ..Kao da nema dovoljno stabilan napon na releju ..

Avatar
skull
_
_
Postovi: 287
Pridružen: 14 Avg 2006, 12:58
Location: Makedonija
Contact person: Gele
Lokacija: Prilep,Makedonija

Re: Problem sa UPS

Post napisao skull » 06 Feb 2013, 17:48

Koje rele ?? sto drajva to rele ??
na ovaj opis mozes dobiti kao odgovor da promenish taj otpornik,, u sredini desno.
Gele

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 06 Feb 2013, 17:56

U sredini relej se cuje..A koji tacno otpornik?Ima ih vise ,mislite zeleni?

bokin021
_
_
Postovi: 268
Pridružen: 28 Dec 2012, 19:42
Location: Srbija
Specialty: computers

Re: Problem sa UPS

Post napisao bokin021 » 06 Feb 2013, 19:46

upravo sam proverio otpornik od 2.1 om ali je vrednost 0.8 ,sto znaci da je crkao, ali me interesuje moram li ga menjati za potpuno istu vrednost ili moze neka druga?

Avatar
skull
_
_
Postovi: 287
Pridružen: 14 Avg 2006, 12:58
Location: Makedonija
Contact person: Gele
Lokacija: Prilep,Makedonija

Re: Problem sa UPS

Post napisao skull » 08 Feb 2013, 20:41

To sto ti je vrednost otpornika 0.8 ne znaci da je kvar nego nesto krivo merish. (obicno otpor porasne) U tvom slucaju moze biti neki drugi del probijen.. itn.itn..

Ono moje, promeni otpornik je nedifinirano jer nisi naveo ni koje rele (nije bitno dali je u sredini ili na kraj nego sto radi to rele, gde preklapa), kad malo razglobish videces koj del pali to rele i zasto "ne vidi" da ima 220V pa preklopi baterija.


U osnovi navedeno vidi se da nemate nikakva iskusta sa servisiranje, iako ja bi hteo da resim vas problem nisam vidovit ( a mislim da i druge na forumi isto ) pa neko bez ta osnovna merenja nemoze da pretpostavi kvar.

Ukoliko i dalje ti je potrebna pomoc... pozovi g-din Mile Tarot. Mislim da on moze da sredi ovo i bez merenje.
Gele

saleyr
_
_
Postovi: 8
Pridružen: 16 Okt 2018, 20:12
Location: srbija
Specialty: consumer

Re: Problem sa UPS

Post napisao saleyr » 17 Okt 2018, 19:48

Problem ti je u regulaciji punjenja baterija ,"skljoca ti rele koji ukljucuje punjenje",sto znaci da teba da pregledas kolo kontrole punjenja, ili ti je akumulator los pa brzo gubi nominalnu vrednost pa rele stalno ukljucuje dopunjavanje.

ROAMER
_
_
Postovi: 103
Pridružen: 29 Jun 2016, 15:07
Location: Umag
Contact person: Dragan
Specialty: consumer

Re: Problem sa UPS

Post napisao ROAMER » 17 Okt 2018, 20:12

Ako su baterije bile upitne 2013, sad su sigurno pokojne. lolzi
Iskustvo je direktno proporcionalno kolicini unistene opreme............

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir”