Potrebna mi je shema vezivanja za samostalnu ugradnu rernu Electrolux ,Model EOB 53003 .Prekidac rerne na sebi ima brojeve 357059 i ima 8+0 polozaja.Posto je jedan pokretni kontakt za donji grejac nagoreo i nije davao struju u donji grejac neko je pokusavao da vrsi neko premostavanje da u poziciji kada rade gornji i donji grejac poveze donji grejac ali nije u tome uspeo i sada ne znam da li je sve vraceno na pravo mesto.Na rerni ima samo glavni prekidac,termostat i displej za pokazivanje vremena i podesavanje za kasnije ukljucivanje ili duzinu trajanja rada rerne.Ako neko ima ovu shemu bio bih zahvalan za pomoc.Unapred hvala
Ako bude potrebno postavicu slike prekidaca.
Electrolux EOB 53003 ugradna rerna,shema vezivanja
Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Electrolux EOB 53003 ugradna rerna,shema vezivanja * REŠENO *
Zadnja izmena: alexb, dana 11 Nov 2018, 21:34, ukupno menjano 1 put.
-
- _
- Warranty service: Gorenje,Candy,Končar,Vivax
- Contact person: Pave
- Specialty: whitegoods
Re: Electrolux EOB 53003 ugradna rerna,shema vezivanja
Probaj multimetrom nać koje ti kontakte preklapa na poziciji di rade samo gornji i donji grijač , moze slika prekidača i kako je spojeno , i ako se mogu vidjeti brojevi od kontakata
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mica
- Specialty: whitegoods
Re: Electrolux EOB 53003 ugradna rerna,shema vezivanja
predpostavljam da na prednjoj ploci imas slku kad je na kom polozaju ukljucen grejac : kontolka,sijalica u rerni ,oba,samo dole samo gore,unimerom pronadjes koji kontakt u kom polozaju ukljucuje izabrani grejac,pratis kablove po boji i tako bodes na prekidac.
Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
Re: Electrolux EOB 53003 ugradna rerna,shema vezivanj.Reseno
Reseno je ,kao sto kazete pratio sam kablove i bili su izmesani samo kabal koji vodi u grejac za gril(unutrasnji prema uputstvu za rukovanje a i jace je snage) sa grejacem gornjim .Samo sam ih medjusobno razmenio na grejacu i sada prema pozicijama na prekidacu sve radi onako kako treba a kontakt za donji grejac koji je bio nagoren i izgubio elasticnost sam nekako skrpio tako sto sam takav skinuo od obicnog prekidaca i podvuko ispod i pritegao sa malim srafom 3mm i sada funkcionise jer na internetu nisam mogao da nadjem takav isti prekidac a i neki modeli sa 8+0 polozaja su dosta skupi.Ovako cu videti dokle ce da radi.Znaci za sada je problem resen.Sto se tice brojeva kontakata pisu na samoj ivici prekidaca i to s jedne strane su sve A1- A7 a druga strana koja odvodi struju do grejaca je sa brojevima 1-7.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 7 Odgovori
- 1202 Pregledano
-
Zadnji post napisao majstorlaza
05 Sep 2012, 23:06
-