Stranica: 1/1.

otapanje

Napisan post: 15 Jan 2013, 13:27
napisao tehnum
da lo bi neko mogao da mi posalje semu vezivanja agregata za rashladnu vitrinu sa otapanjem pomocu gasa.hvala

Re: otapanje

Napisan post: 15 Jan 2013, 14:58
napisao goranfri
Ako imaš digitalni termostat sa dve sonde onda je sve prosto , piše ti na termostatu gde vezujes gasni ventil i to je to.

Re: otapanje

Napisan post: 15 Jan 2013, 18:26
napisao JaroslavBires
Uuu, pa primeni logiku i na elektro i na mehanički deo, povezivanje će ti se samo kasti! :tooo:

Re: otapanje

Napisan post: 24 svi 2013, 20:47
napisao elmedo
naišao sam na problem sa gasnim otapanjem,na vitrini za sladoled je bio trokraki ventil za otapanje koji pravi kružni tok freona,neko od majstora je taj ventil izbacio i vreli gas je pustio direktno u isparivač pomoću standardnog emv,šta se tada dešava,kada se uključi otapanje kompresor dođe do takvog opterećenja da je čak dva puta crko,kako da se reši ovaj problem ako otapanje od 3-4 minuta nije dovoljno a novi trokraki ventil nemam
neka neko pomaže ako ima nekakvo rešenje

Re: otapanje

Napisan post: 24 svi 2013, 21:44
napisao goranfri
Izgleda da ćeš morati nabaviti taj trokraki ventil .

Re: otapanje

Napisan post: 25 svi 2013, 10:00
napisao JaroslavBires
Ili da malko proba kapilarom 2mm, 3mm pa topli preko ventila pa kapilara... Ili manji ventil, sa manjim protokom, ili mu ugraditi regulacioni ventil na hot liniji...
Najbolje regulator konstantnog pritiska otapanja, kao, što je verovatno i bilo... :lala:

Re: otapanje

Napisan post: 25 svi 2013, 21:45
napisao nike
elmedo je napisao:naišao sam na problem sa gasnim otapanjem,na vitrini za sladoled je bio trokraki ventil za otapanje koji pravi kružni tok freona,neko od majstora je taj ventil izbacio i vreli gas je pustio direktno u isparivač pomoću standardnog emv,šta se tada dešava,kada se uključi otapanje kompresor dođe do takvog opterećenja da je čak dva puta crko,kako da se reši ovaj problem ako otapanje od 3-4 minuta nije dovoljno a novi trokraki ventil nemam
neka neko pomaže ako ima nekakvo rešenje
Možeš da pripremiš na lageru 4-5 novih kompresora!
Ja tu ne vidim problem dokle god mušterija plaća a ne želi novi venti . :shock:

Re: otapanje

Napisan post: 26 svi 2013, 15:07
napisao elmedo
u originalu neznam kako je bilo rešenje,ali na jednoj vitrini od skoro sam imao sličan problem,doduše tamo je bio šupalj deo instalacije u izolaciji pa sam prvo skratio za taj deo,međutim pojavio se problem sa pritiskom prilikom otapanja,kad sam dodao 7 metara cevi sve je bilo ok,tako da sam sad u dilemi kako rešiti ovaj problem,ako neko ima konkretno rešenje pomagajte,a na savetu da imam par kompresora hvala,to uopšte nije profesionalan pristup poslu,mnogo je odbojno,gubi se ta i još 10 mušterija okolo :m:

Re: otapanje

Napisan post: 26 svi 2013, 18:12
napisao JaroslavBires
Ma, Nike te malko loži, moraš zauzeti isključiv i tvrd stav, i naravno znati rešiti problem, i onda si najbolji majstor!
:lala:

Re: otapanje

Napisan post: 26 svi 2013, 18:31
napisao elmedo
naravno da me loži,ja posao shvatam ozbiljno,za šalu uvek ima mesta okolo,što se tiče rešenja naćiće se valjda uz pomoć preijatelja

Re: otapanje

Napisan post: 26 svi 2013, 20:52
napisao frigoservisbata
aj probaj ovako nekako...hot gas defrost kucaj u www.google.com.

Ako nemas ventil ugradi grejac neki,majstor si snadji se malo.... :pivopije:

Re: otapanje

Napisan post: 26 svi 2013, 23:21
napisao elmedo
mogo bi i grejač mada je gas bolje jerotapanje bude brže i neotopi se sladoled,sa grejačima se to sporijeodvija i dolazi do grejanja sladoleda što nije baš dobro,mada na kraju ću i to videti,pa makar malo i duže otapa,šta da se radi