Gorenje RK6285W
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: Gorenje RK6285W
To već ne znam .
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića
- Specialty: whitegoods
ne razumem,punjen freonom!Pa svi gasovi-fluidi koje mi koristimo urashladnoj tehnici su freoni,to im je trgovacko ime ,a medjunarodna oznaka za sve freone je /R/,cak i voda H2O nosi oznaku R717 ili 718,uvek zaboravim.frigo je napisao:a da nije kojim slucajem popravljan to jest punjen freonom i od tada je problem, prepunjen... ako nije smanji termostat da manje smrzava... ako se nije otkacila cevcica za sondu... sve je to resivo al izmeri srednju temperaturu u frizideru pa nam reci...

Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Pa mislio je,da je možda prepunjen,nije pričao niko o kom rashladnom fluidu je reč!
Ja sam već pre nekoliko postova napisao da pozove nekog da to pogleda,jer je očigledno da se čovek ne razume baš najbolje u materiju!
Moraćeš da pozoveš nekog servisera,može da bude svašta,termostat,prepunjen,oslabio motor,cev gde cita sonda odvaljena,odlepio se ispaprivač od zida,začepljenje sistema itd.Goran je napisao da temperatura ne valja.Možda ne isključuje termostat već termička zaštita...itd. Mislim da ne vredi pisati dalje...

Ja sam već pre nekoliko postova napisao da pozove nekog da to pogleda,jer je očigledno da se čovek ne razume baš najbolje u materiju!
Moraćeš da pozoveš nekog servisera,može da bude svašta,termostat,prepunjen,oslabio motor,cev gde cita sonda odvaljena,odlepio se ispaprivač od zida,začepljenje sistema itd.Goran je napisao da temperatura ne valja.Možda ne isključuje termostat već termička zaštita...itd. Mislim da ne vredi pisati dalje...

Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
- Udaljen sa foruma zbog nedoličnog ponašanja
Prijatelju ja sam svoje pare za servisera potrosio. Covek dosao, uzeo mi dve i po hijade i vidis kako mi je problem resen. Majstora ne zovem vise, ili cu ga popraviti sam ili kad crkne kupujem novi. A ocigledno da problem nije veliki, samo mi treba dobar savet.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Tvoj frizider,tvoj problem,ja ti ne mogu vise pomoći nego što sam do sad.Znam da ti je bio majstor i sve ostalo,jer od prvog tvog posta ja odgovaram!Zovi ga ponovo,a problem nije naivan po onome što si do sada navodio!Druga stvar,tebi čovek ko da izvlači reči iz usta.Ja ti napišem šta da uradiš,ti uradiš jedno,onda neki kolega ponovi ono što sam ja već predhodno rekao,ti onda to uradiš itd.Iz najbolje namere sam hteo da ti pomognem,al nešto baš i ne ide... 

Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Ovde su sve majstori, drugih nema. Savet je dat, ti ga ne prihvataš.
Ovim je tema završena.
Ovim je tema završena.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
-
Gorenje RK6285W
Gorenje RK6285W
Tip HZS2868
Pozdrav, evo otvaram nastavak ove teme viewtopic.php?f=118&t=27643
Konacno sam odlucio da resim ovaj problem i kako ste me vi savetovali da to ipak treba da pogleda neki majstor jel bi tu moglo da bude svasta. I tako sam zvao Gorenje ovlasceni servis. Medjutim iznenadio sam se kad je majstor preko telefona odmah uspeo da otrkije u cemu je kvar bez da pregleda firzider. Kaze to je neka izolacija sa zadnje strane, koja je otisla i da bi se to resilo mora frizider da se nosi kod njih u servis i da stoji tamo par dana jer oni imaju neke posebne alate tamo da to poprave. Kao oni bi dosli po frizider i sve bi me to kostalo 6000.
Sta vi mislite o tome? Jel to ima smisla ili sad i oni hoce da me prevare?
Tip HZS2868
Pozdrav, evo otvaram nastavak ove teme viewtopic.php?f=118&t=27643
Konacno sam odlucio da resim ovaj problem i kako ste me vi savetovali da to ipak treba da pogleda neki majstor jel bi tu moglo da bude svasta. I tako sam zvao Gorenje ovlasceni servis. Medjutim iznenadio sam se kad je majstor preko telefona odmah uspeo da otrkije u cemu je kvar bez da pregleda firzider. Kaze to je neka izolacija sa zadnje strane, koja je otisla i da bi se to resilo mora frizider da se nosi kod njih u servis i da stoji tamo par dana jer oni imaju neke posebne alate tamo da to poprave. Kao oni bi dosli po frizider i sve bi me to kostalo 6000.
Sta vi mislite o tome? Jel to ima smisla ili sad i oni hoce da me prevare?
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Pošto si otvorio novu temu za istu stvar, teme su sastavljene. Nisam zagledao da je tema bila zaključana, sad vidim i zašto.
A ti pazi kako ćeš dalje, da ne bude opet isto.

"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- bracans
- bela tehnika
Gorenje RK6285W je dobro ali tip nisi napisao koji je, moze biti samo HZS2866, ovaj sto si napisao ja mislim da ne postoji, artikal broj takodje nisi napisao, dali je artikal broj: 101897, 114884, 132869, 144322, 147674, 256972, 695800 ili 695880. U sustini sa tim gorenje friziderima postoji mogucnost da je prednja unutrasnja strana napukla, to im je boljka, neznam kako bi ti u kucnoj varijanti zamenio to, ako je to u pitanju, ima da se kupi prednja ploca kao rezervni deo, ako je zadnja jos bi teze zamenio u kucnoj varijanti. U originalu termostat je najcesce danfoss 077b6986. Slika je primer kako se sece, nije striktno vezana za tvoj frizider. Ovo su sve samo smernice, ti vidi sta ces.
- Prilog
-
- 4-013-1001-001.jpg (13.92 KiB) Pregledano 2439 puta.
Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog.
-
Da upravu si tip je HZS2866 pogresno sam napisao a artikal je 101897. Jel moze za njega ranco K-59 termostat?
-
Nema razloga da pretis da ces opet da zakljucas temu, ja se pristojno ponasam i komuniciram sa ljudima. Ne znam uopste zasto si je i prosli put zakljucao. Mozda je mogao jos neki clan da da svoje misljenje. Jer me je uglavnom jedan savetovao i odgovarao. I po njegovoj prici je bilio da to mora sa se pogleda jer to moze da bude svasta a ispade da mi je covek ustanovio kvar preko telefona. Pa zato treba dati sansu da se cuje jos neko misljenje.Stolle je napisao:Pošto si otvorio novu temu za istu stvar, teme su sastavljene. Nisam zagledao da je tema bila zaključana, sad vidim i zašto.
- bracans
- bela tehnika
Posto nisi serviser i ove smernice koje si dobio dovoljne su ti da vidis dali mozes sam odraditi Tozo vampiru jedan. Salu na stranu ako nisi serviser nemoj cackati, nadji nekog postenog majstora i resi stvar. Ipak mi smo serviseri i zivimo od toga i nije nam u korist da svima otkrivamo tools of trade. Da si serviser islo bi ovde i detaljnije uputstvo menjanja prednje ploce. I zasto bi stavljao ranco kada sam ti napisao tip termostata koji je u originalu i ima da se kupi i naruci, ako nema taj moze i ranco k59. Sad video da si vec pisao na ovu forumu, gledao tvoje postove, pa ti jesi stvarno probusio zid ovog frizidera, sada mi je jasno
viewtopic.php?f=118&t=28101&p=266453#p266453 kao da sam znao sa prethodnim odgovorom. Daj tih 6000 majstoru i resi problem, sledeci put nemoj nozem na frizider. I da salu na stranu frizider taj tvoj frizider radi sa freonom 600a koji je VEOMA ZAPALJIV, tako pamet u glavu. Na tim friziderima lako dolazi da zacepljenja rashladnog sistema, to je pored prednje povrsine najveca reklamacija na njima.

Zadnja izmena: bracans, dana 27 Nov 2015, 13:52, ukupno menjano 3 puta.
-
Nije probusen al bilo je za dlaku
Pitam za termostat jer mi je majstor prevarant stavio njega i rekao problem resen. I naravno da ne bih sam to popravljao nego me intresuje misljenje i drugih ljudi da ne bude da i ovaj hoce samo da me odere...

-
E majstor mi je rekao da je to zamena izolacije kucista. Ne znam da li je to isto sto i kao sto si ti rekao "zamena prednje ploce"?bracans je napisao:Posto nisi serviser i ove smernice koje si dobio dovoljne su ti da vidis dali mozes sam odraditi Tozo vampiru jedan. Salu na stranu ako nisi serviser nemoj cackati, nadji nekog postenog majstora i resi stvar. Ipak mi smo serviseri i zivimo od toga i nije nam u korist da svima otkrivamo tools of trade. Da si serviser islo bi ovde i detaljnije uputstvo menjanja prednje ploce. I zasto bi stavljao ranco kada sam ti napisao tip termostata koji je u originalu i ima da se kupi i naruci, ako nema taj moze i ranco k59. Sad video da si vec pisao na ovu forumu, gledao tvoje postove, pa ti jesi stvarno probusio zid ovog frizidera, sada mi je jasnoviewtopic.php?f=118&t=28101&p=266453#p266453 kao da sam znao sa prethodnim odgovorom. Daj tih 6000 majstoru i resi problem, sledeci put nemoj nozem na frizider. I da salu na stranu frizider taj tvoj frizider radi sa freonom 600a koji je VEOMA ZAPALJIV, tako pamet u glavu. Na tim friziderima lako dolazi da zacepljenja rashladnog sistema, to je pored prednje povrsine najveca reklamacija na njima.
U galvnom, posto frizider ne moze da stane u lift oni su promenili pricu i sad ne treba vise da se nosi nego moze i tu da se odradi...???
- bracans
- bela tehnika
Rekao sam moze biti prednja ploca jer to im je boljka, posto niko od nas nije pozvan da vidi tvoj frizider javi sta je majstor uradio, sve sto pisemo ovde su stvari cisto informativnog sadrzaja.
-
Da ali ja hocu da se informisem od prilike sta bi trebalo da se radi i kako se radi da mi ne bi majstori pricali sve i svasta. Evo ovaj mi je rekao da bi trebalo frizider da se nosi a sad kaze ne treba. To mi je vec sumnjivo. Drugo nisi mi odgovorio da li je zamena ploce isto sto i izolacija?bracans je napisao:Rekao sam moze biti prednja ploca jer to im je boljka, posto niko od nas nije pozvan da vidi tvoj frizider javi sta je majstor uradio, sve sto pisemo ovde su stvari cisto informativnog sadrzaja.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
A jeli ti možda plaćaš ovdje nekome da ti taj netko odgovara po tvojim željama? "Hoću"! A da probaš sa "molim te"! 

"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
A je li, da te molim i da ti placam za odgovor na forumu.nike je napisao:A jeli ti možda plaćaš ovdje nekome da ti taj netko odgovara po tvojim željama? "Hoću"! A da probaš sa "molim te"!
Aj molim te se sagni i popusi mi kurac!!! Jel ti se sad svidja?
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Da se nađemo licem u lice, volio bih tada vidit to tvoje kurčenje!
Ovako si samo jedan najobičniji crv bez imalo kulture i manira. Vjerojatno nisi ti kriv, takvog te odgojilo! Nažalost bolje ne možeš!
Ovako si samo jedan najobičniji crv bez imalo kulture i manira. Vjerojatno nisi ti kriv, takvog te odgojilo! Nažalost bolje ne možeš!

Zadnja izmena: nike, dana 10 Dec 2015, 07:48, ukupno menjano 2 puta.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Gorenje RK6285W Probusen/Ostecen zid frizidera REŠENO
napisao TozaVampir » 16 Apr 2015, 21:30 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1795 Pregledano
-
Zadnji post napisao TozaVampir
17 Apr 2015, 15:59
-
-
-
Potrebna pomoc za zamrzivac GORENJE
napisao makkki79 » 21 Mar 2009, 13:13 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 15 Odgovori
- 9225 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
29 Mar 2009, 23:21
-
-
-
Gorenje R63391E frižider, potreban manual i šema (rešeno)
napisao JaroslavBires » 26 Jun 2009, 09:36 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2195 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
27 Jun 2009, 09:15
-
-
-
Kombinovani frizider gorenje ODUSTAO
napisao deletraj » 25 Sep 2009, 10:43 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1472 Pregledano
-
Zadnji post napisao deletraj
26 Sep 2009, 06:33
-
-
-
Gorenje frizider-problem sa kompresorom...
napisao djtesla » 27 Sep 2009, 21:12 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2461 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
30 Sep 2009, 21:33
-
-
-
Elektronika za Gorenje HS3966A frizider
napisao Sale Mitrovic » 13 Nov 2009, 19:17 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1857 Pregledano
-
Zadnji post napisao Sale Mitrovic
14 Nov 2009, 00:50
-
-
-
"Zaribao" kompresor na Frizideru Gorenje...(Reseno?)
napisao goran » 19 Dec 2009, 13:21 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 19 Odgovori
- 12790 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
19 Mar 2012, 19:33
-
-
-
Gorenje frižider/zamrzivač K 357/2 MELB problem - RIJEŠENO
napisao tvrkic » 27 Jan 2010, 12:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 12 Odgovori
- 5150 Pregledano
-