Kompresor DANFOSS NLY6F

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
frigozeli
_
_

Re: Kompresor DANFOSS NLY6F

Post napisao frigozeli » 27 Sep 2012, 11:01

Ljudi otvorio sam taj kompresor unutra sve sama garez ,klip je zablokirao dihtunzi svi izgoreli od temperature ventil( ili kako se zove onaj jezicak sto ga klip gura i zatvara) odlomljen a namotaji su u redu motor radi ali klip zaribao

frigomonts
_
_
Warranty service: lg, galanc. vivax, končar,quadro, prestige

Post napisao frigomonts » 27 Sep 2012, 12:34

Kolega moje iskustvo kaže bacaj freon KINESKI SPALIĆEŠ JOŠ KOMPRESORA. POZDRAV.

Soko
bela tehnika
bela tehnika
Specialty: whitegoods

Post napisao Soko » 27 Sep 2012, 13:12

Kolega, postujem tvoje iskustvo ali i savet da ne treba trcati pred rudu.

To sto se tom kompresoru desilo moze da bude zbog freona (malo verovatno jer kolega kaze da je dosta kompresora napunio iz iste te boce), ali moze da bude i od ulja i ostataka prethodno pokvarenog kompresora koje je isti ostavio u cevima. Moze da bude i do loseg ulja koje je fabricki sipano u karter a mozda je kompresor sam sebe spalio radeci sa previse freona i zapusenom kapilarom - to cemo da iskljucimo ako sledeci kompresor bude radio ispravno bez intervencija na ostatku sistema. Svakako, taj sistem treba skroz otvoriti (gde god je moguce) i isprati sa R141B, zatim osusiti azotom, proveriti prohodnost kapilare, montirati novi susac, vakumirati i uraditi vakuum test. Tek kada se uverite da je sistem bezbedan za novi kompresor preci na punjenje i ukljucenje.

BTW, voleo bih da cujem gde u Srbiji nabavljas freon koji nije iz Kine ili Indije.

frigozeli
_
_

Post napisao frigozeli » 27 Sep 2012, 14:57

Kolege ja bih pre rekao da je to od loseg ulja na kompresoru jel sistem sam pre toga produvao jeste da je bilo malo ulja prilikom produvavanja ali to sam isprao ,posavio sam novi filter izvakumirao i napunio sve je bilo ok radio je 5-6 dana i stao, kad sam skinuo taj kompresor pokusao sad produvati kapilaru bila je prehodna predpostavljam da je samo stao od loseg ulja

nuk
_
_
Specialty: whitegoods

Post napisao nuk » 27 Sep 2012, 20:28

Bojim se da nikada neces saznati.
Vec sam pisao da radim iskljucivo sa Danfoss/Secop hermeticima i samo jedan mi je nedavno stradao posle devet meseci na Ariston frizideru, simptomi su isti kao i opisani u ovoj temi medjutim, problem je napravio ventilator isparivaca koji je totalno zaribao i to bas kada je stranka bila na godisnjem odmoru.
Jedino sam ubedjen da su im kompresori na R600a katastrofalni.

frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao frigoservisbata » 04 Okt 2012, 23:36

Ja sam imao takav isti slucaj pre dve godine,kompresor je bio kineski neki LG,na njemu je pisalo da je za freon R134-a,sipan taj freon i za 5-6 dana sve je zaribalo,isekao kompresor i unutra sve sama garez..katastrofa.Posle izduvavanja sistema i postavljanja novog kompresora(drugi proizvodjac),te punjenja tim istim R134A (ista boca),radi i dan danas i to kod mene kuci.Inace LG kompresor sam uzeo jer je LG frizider i bio je LG kompresor(R134a) na njemu.Moj zakljucak je da je u taj (novi kompresor)sipano mineralno ulje,ili neko ulje koje nije adekvatno za R134/a gas,te dolazi to takve katastrofalne hemijske reakcije.Kasnije sam cuo od par kolega da su imali slicne situacije,sa tim istim kompresorima,a bogami i sa Danfoss(Secop) kompresorima.Ja godinama radim samo sa Danfoss kompresorima,ali bez nalepnice Secop.Mislim da u taj kompresor nije sipano odgovarajuce ulje.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”