Ariston no frost uredjaj - bez oznake Reseno
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Ariston no frost uredjaj - bez oznake Reseno
Na kombinovanom frizideru marke ariston stradao je procesor i ima jos nekih ostecenja na ploci. Problem je u tome sto na uredjaju ne postoji nalepnica sa modelom, ID ili EAN oznakama pa je potraga za elektronikom otezana. Evo nekoliko slika pa ako neko prepozna uredjaj neka napise i njegove podatke.
Frizider inace ima jedan kompresor ( R-600)
Unapred hvala!
Pozdrav!
Frizider inace ima jedan kompresor ( R-600)
Unapred hvala!
Pozdrav!
- Prilog
-
- ariston friz 001_1.jpg (17.95 KiB) Pregledano 3664 puta.
-
- ariston friz 002_1.jpg (23.22 KiB) Pregledano 3665 puta.
-
- ariston friz 003_1.jpg (14.23 KiB) Pregledano 3661 put.
-
- ariston friz 004_1.jpg (23.42 KiB) Pregledano 3663 puta.
-
- ariston friz 006_1.jpg (25.74 KiB) Pregledano 3666 puta.
-
- ariston friz 007_1.jpg (17.2 KiB) Pregledano 3663 puta.
-
- ariston friz 008_1.jpg (20.16 KiB) Pregledano 3671 put.
Zadnja izmena: ledo, dana 31 Jul 2011, 18:24, ukupno menjano 2 puta.
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: Ariston no frost uredjaj - bez oznake

Smanji ih, postavi ponovo, ove će biti obrisane. Slike ove veličine (ili veće) su opravdane kad se postavlja kvalitetna slika modula.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Kolega izvini mozes li da slikas ledja frizidera mozda ima nesto da pise iza?
Ne pise nista na ledjima frizidera kolega.
Frizider je kupljen 2006 u prodavnici (da je ne imenujem) kao roba sa ostecenjem.
Firma u Beogradu koja je nekada prodavala te frizidere kaze da imaju 3 razlicite elektronike (sve za aristonove frizidere) od kojih je samo jedna odgovarajuca ali je potreban serijski broj ili broj modela frizidera koji ja nemam kako bi znali koja je prava. Povracaj (zamenu) robe ne vrse a neverujem da sam toliki srecnik da bi mi iz prve poslali onu pravu.
Poslao sam i njima slike,valjda znaju koje su modele prodavali.
Pozdrav!
Frizider je kupljen 2006 u prodavnici (da je ne imenujem) kao roba sa ostecenjem.
Firma u Beogradu koja je nekada prodavala te frizidere kaze da imaju 3 razlicite elektronike (sve za aristonove frizidere) od kojih je samo jedna odgovarajuca ali je potreban serijski broj ili broj modela frizidera koji ja nemam kako bi znali koja je prava. Povracaj (zamenu) robe ne vrse a neverujem da sam toliki srecnik da bi mi iz prve poslali onu pravu.
Poslao sam i njima slike,valjda znaju koje su modele prodavali.
Pozdrav!
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
Ako je nema pozadi na ledjima kombinacije, nekad stave pored kompresora il sastrane il iznad na ledjima al ipak oznak mora da bude u friziderskom delu jedino ako niste odlepili... a i izvuci onu fioku na dnu pa pogledaj sa strane...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
inace,
identifikacija modula za ariston ili insesit bez ean koda je zaebana rabota.
znaju na identicnim modelima da ugradjuju razlicite module koji kao sto je poznato, nisu bas jeftini da bi se igralo sa njima
identifikacija modula za ariston ili insesit bez ean koda je zaebana rabota.
znaju na identicnim modelima da ugradjuju razlicite module koji kao sto je poznato, nisu bas jeftini da bi se igralo sa njima
Upravo se o tome i radi sto kaze kolega Nuk, inace nalepnica koja je bila na unutrasnjem delu kod fioke je odlepljena (nije izlizana) , nismo je mi odlepili. Druge oznake na frizideru nema,odpozadi,odozgo,odozdo... PROVERENO.
ima li kakva oznaka na modulu?Sto neprobas da servisiras modul....
Skenirao sam plocu i poslao slike ne bi li prepoznali koja je prava,
Odgovor je bio: imamo vise identicnih modula sa razlicitim procesorima, da bi oni znali koji je procesor na modulu ja moram znati serijski broj frizidera.....
Lepo je bilo ranije,rikne kombinacija,ti se brknes za dzep, izvadis k-59 i popravis.
Odgovor je bio: imamo vise identicnih modula sa razlicitim procesorima, da bi oni znali koji je procesor na modulu ja moram znati serijski broj frizidera.....

Lepo je bilo ranije,rikne kombinacija,ti se brknes za dzep, izvadis k-59 i popravis.

upravo je to ono o cemu sam pisao, vizuelna identifikacija je prakticno ne moguca
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Zna li se koje su funkcionalne razlike između ta 3 modula?
Ako se to zna, onda se lako odabere onaj koji zadovoljava kriterije za konkretni frižider.
Ako se to zna, onda se lako odabere onaj koji zadovoljava kriterije za konkretni frižider.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- ALEKSA
- _
- Warranty service: Gorenje, Beko, Bira, Candy, Whirlpool, Kronus, Koncar,Vox, Vivax, Ardo,NordStar, Frozzini,LG,Galanc,Venting,Fujitsu ,Daikin,Toshiba,Tadiran,Midea,Aux, Haier,Panasonic,Samsung, Mitsubishi,TV Adler,Vox,Fox,Gruding,LG
- Contact person: ACA
- Phone number: 0038137456160
- Kontakt:
nike je napisao:Zna li se koje su funkcionalne razlike između ta 3 modula?

nije to tako jednostavno u principu,
isti uredjaji, iste karakteristike i isti princip rada a razlicit modul.
samsung ima isti fazon za sbs frizidere recimo, uredjaji proizvedeni do 05.2005. imaju drugaciji procesor u odnosu na identican model proizveden u periodu od 05.2005. do 10.2005. iako su im oznake potpuno iste, cak je modul identican sa istom oznakom na ploci ali ne pasu jedan umesto drugog, uredjaj nece pocne sa radom.
samo, kod samsunga postoji nalepnica sa service kodom nalepljena na procesoru i iz tog koda se izvlaci prava oznaka modula, ako neko odlepi nalepnicu- eto problema.
ja kad kad se logujem na samsung service support, za taj model mi izbaci minimum 5 oznaka modula a ja ne znam koji da porucim + nisu ni malo jeftini da bi isao na slepo
isti uredjaji, iste karakteristike i isti princip rada a razlicit modul.
samsung ima isti fazon za sbs frizidere recimo, uredjaji proizvedeni do 05.2005. imaju drugaciji procesor u odnosu na identican model proizveden u periodu od 05.2005. do 10.2005. iako su im oznake potpuno iste, cak je modul identican sa istom oznakom na ploci ali ne pasu jedan umesto drugog, uredjaj nece pocne sa radom.
samo, kod samsunga postoji nalepnica sa service kodom nalepljena na procesoru i iz tog koda se izvlaci prava oznaka modula, ako neko odlepi nalepnicu- eto problema.
ja kad kad se logujem na samsung service support, za taj model mi izbaci minimum 5 oznaka modula a ja ne znam koji da porucim + nisu ni malo jeftini da bi isao na slepo
Nike je dao dobar predlog, problem je sto ljudi koji poseduju te module ne znaju funkcionalne razlike.
Nuk je u potpunosti informisan.
Nuk je u potpunosti informisan.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Svi ti moduli imaju ulazne podatke koje daju senzori i prekidači (analogni i digitalni ulazi).
Ako su senzori i prekidači (u broju, vrijednostima i funkciji) isti za više modula, onda ne vidim razlog zašto jedan modul ne bi radio na mjesto drugog.
Ako neće da radi, onda je u pitanju razlika između shema i ugrađenih senzora i prekidača.
Može li se iz servisne dokumentacije usporediti dva modula i viditi dali postoje razlike u senzorima i prekidačima?
Ako postoji razlika, onda se uz modul naruči i dio koji predstavlja razliku i problem bi trebao biti riješen.
Ako su senzori i prekidači (u broju, vrijednostima i funkciji) isti za više modula, onda ne vidim razlog zašto jedan modul ne bi radio na mjesto drugog.
Ako neće da radi, onda je u pitanju razlika između shema i ugrađenih senzora i prekidača.
Može li se iz servisne dokumentacije usporediti dva modula i viditi dali postoje razlike u senzorima i prekidačima?
Ako postoji razlika, onda se uz modul naruči i dio koji predstavlja razliku i problem bi trebao biti riješen.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
kod samsungovih jednostavnijih frizidera tipa, klasicnih kombinovanih frizidera tih pronlema nema, modul je isti bez obzira da li je proizveden u koreji, kini ili bugarskoj, modul je isti i to je to ali kod sbs koji ima preko 100 komponenti postoje ovakvi problemi jer je tesko sve to ispratiti i uporedjivati.
zanimljivo je, da za jedan model postoji samo jedna sema a gomila modula, pa ti budi pametan
zanimljivo je, da za jedan model postoji samo jedna sema a gomila modula, pa ti budi pametan

Jos uvek nema odgovora iz Beograda, pitanje je koliko ce se zaloziti. Ovih dana ni ja ne jurim nesto preterano oko ovog problema,uradio sam ono sto sam mogao, odavde iz Nisa, bilo bi mi lakse da su ti moduli ovde. Verovatno su i oni u guzvi pa i ne javljaju . Kad budem imao informacije javicu. Nike, Nuk hvala !
Juce mi je stigo modul brzom postom iz Bg. Problem je resen kada sam slike uredjaja poslao na pravu adresu. Covek je videvsi sliku frizidera odmah mi poslao nov izmenjen (modifikovani) modul zajedno sa jasnim uputstvom i objasnjenjem (koje vam i prilazem,mozda nekom zatreba). Elektroniku sam juce namontirao na uredjaj i dosadasnji testovi su ok. 

- frigoservisbata
- bela tehnika
Re: Ariston no frost uredjaj - bez oznake Reseno
Jel mozes da napises gde si nabavio plocu i koja je cena...Trebace jos nekom,a takve ploce idu i na indesitove modele i imaju problema sa otapanjem ...Unapred hvala..
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Re: Ariston no frost uredjaj - bez oznake Reseno
Majstora ovlascenog za indesit i ariston iz Beograda mi je preporucila firma iz Nisa koja se bavi prodajom istih brendova,ploca je placena 6.800 din sa prevozom Beograd-Nis. Broj nebih javno postavljao bez njegovog odobrenja a kolegi kome bude bila potrebna pomoc oko slicnog problema neka me kontaktira, rado cu izaci u susret !
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
LG 389SQF NO FROST kombinovani frizider RESENO
napisao zoks.80 » 09 Jul 2011, 14:03 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 8 Odgovori
- 5204 Pregledano
-
Zadnji post napisao KRKI
11 Feb 2016, 00:10
-
-
-
Indesit Ban 13 total no frost pločica REŠENO
napisao zoomtronic » 08 Jul 2014, 21:37 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 8 Odgovori
- 3545 Pregledano
-
Zadnji post napisao zoomtronic
27 Okt 2021, 11:25
-
-
- 1 Odgovori
- 1364 Pregledano
-
Zadnji post napisao dudo40
03 Okt 2009, 23:28
-
-
Samsung RL33SBMS No Frost problem stalan rad!
napisao Cokoladni » 20 Avg 2014, 23:53 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 3179 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigoservisbata
25 Avg 2014, 22:41
-
-
- 19 Odgovori
- 5407 Pregledano
-
Zadnji post napisao Frigomajstor
18 Okt 2015, 23:45
-
-
Liebherr GSN2936 NO Frost - Grejač otapanja
napisao sbatke » 29 Jul 2017, 08:50 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 22 Odgovori
- 9157 Pregledano
-
Zadnji post napisao sbatke
04 Dec 2022, 14:51
-
-
-
Ariston kombinacija - iskustvo koje treba pogledati (RESENO)
napisao jujumara » 14 Dec 2009, 22:35 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 9 Odgovori
- 2879 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
20 Dec 2009, 01:05
-
-
-
Ariston MBA4033 nece da radi kompresor uvek (rešeno)
napisao urke » 31 Jul 2011, 00:16 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 65 Odgovori
- 10092 Pregledano
-
Zadnji post napisao urke
23 Sep 2011, 09:14
-